Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Za GRANICA, to jak nadalej od polakow,rodakow !!

Polecane posty

Gość gość
gość dziś takiego zazdrosnego,zawistnego,zlosliwego narodu jak POLACY to nie znam.. zyjjac wiele lat za granica To się ciesz:)

Gość gość
Dyskryminuja kazdego, zawsze znajda powod. Taka jest prawda a prawda boli. Spotkac naprawde szczerego bezinteresownego milego i usmiechnietego Polaka to jak spotkac Yeti. Wstyd gdy stoję w kolejce w PL i nie tylkow pl w sklepie i słyszę jak obgadują innych. Wstyd gdy po wyjściu z kościoła słyszę sąsiadkę która ogdaduje inną że do komunii nie poszła bo to rozwódka. Wstyd gdy ludzie podają sobie rękę podczas mszy na znak pokoju, a potem klną na siebie, klną na swoje żony, dzieci, teścowe ...No końca nie ma! Chodza do koscioła ,a oceniaja innych nie znajac ich tak naprawdę,zachowuja sie jak ci ktorzy gnebili Chrystusa ,a chodza do kościoła...

Gość gość
zyjjac wiele lat za granica X typowe zero które zamiast mozgu ma syf w glowie a jedyne co kocha to mierna kasa którą ciuła i chu..ja z tego ma tyle lat za granicą :D

Gość gość
"STRASZNIE zazdrosni,zeby czasami Jakis polak nie byl lepszy ,nie zarabiał lepiej ... to slowa wielu obcokrajowców opisujacych relacje polaków w stosunku do rodaków. Obgaduja innych szczegolnie rodakow,zawsze wyszukuja wad w innych ,nie pozytywow ,wola bardziej być milszymi przypodobać sie obcokrajowcom,tylko nie rodakowi,rodaka-polaka wolą mu dowalić ,skompromitowac go ,wyśmiać,wtedy czuja sie tacy lepsi ,ważni " DOKLADNIE!

Gość gość
23:19 a Ty zazdrosciszz leszczu

Gość gość
a ty jestem nikim :) nie ma czego zazdrościć dziadu na dorobku :) aż po grób ;) :D

Gość gość
gość dziś odsuwa się od rodaków bo ma dość chamstwa i prostoty z PL. XXX tylko taki prymityw nie myślący jak ty usmiech.gif nie odróżniasz góffna od papu ...dalka droga przed tobą do zrozumienia prawdziwych intencji obłudy X X Heh, no popisałaś/łeś się tym co napisałaś. Nie ma to jak wyciągać poszczególne zdanie z całości tekstu. Właśnie od takich jak Ty, trzmam się bardzo daleko i dobrze mi z tym.

Gość gość
gość wczoraj zyjjac wiele lat za granica X typowe zero które zamiast mozgu ma syf w glowie a jedyne co kocha to mierna kasa którą ciuła i chu..ja z tego ma tyle lat za granicą smiech.gif X X Ty zazrdościsz? Skąd wiesz co kto ma? Skąd wiesz co kocha i czy ma mierną kasę? Ty jesteś taki podludź co ciuła bo wieje od ciebie wstrętnym jadem. Jednego jestem pewna, do pięt mi nie dorastasz :-) :-) :-)

Gość gość
przykre to

Gość gość
ale prawdziwe

Gość była migrantka
Mamy 2018 i nic się nie zmieniło.Ani w PL ani poza. Polak dla Polaka wilkiem.Inne nacje współpracują ze sobą.Dlaczego tak się dzieje? Bo polacy na stół zawsze i wszędzie ,w większości może lepiej, podadzą wódkę i zagrychę.A kto inaczej sobie poukłada życie już nie pasuje, albo postrzegany jest jako wywyższający się. Nie zmieni się to, pokolenia od 2004 przebywające na emigracji i te wcześniejsze,decydowały po swojemu. Nasz kraj przez wiele dekad miał wszystko narzucone z góry. Dla jednych to byłą wygoda, wypierdzieli w stołki emerytury i finito. Dla innych buntem było kompletnie nieprzygotowanym zderzyć się z rzeczywistością zachodu. Powstały mezalianse.Jak żyć?