Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

męczący kaszel w nocy u 20miesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Jak pomóc maluchowi? co podać, zeby nie kaszlał podczas snu?

Gość gość
Co jest przyczyna kaszlu? Kaszle tylko w nocy? Co mowi lekarz?

Gość gość
Syrop dexa pico - od dwóch lat ale mozesz dac mniejsza dawkę. Inhalacje z berodualu - nie wiem jak z wiekiem. Cieple mleko z masłem nawilży gardło.

Gość gość
mój 2 latek też niby tylko kaszlał.. gorączki nie miał, kataru też nie.. zachowanie normalne.. kaszel głównie w nocy lub na drzemce.. 5 dnia poszłam do lekarza... chyba coś z oskrzelami.. mały dostał bactrim czy jakoś tak do tego wapno.. oczywiście nacierałam depulolem.. jak to jest taki mokry kaszel to weź dziecko do lekarza.

Gość gość
Skad wiesz ze to gardlo? Nie. Zwasze cieple mleko jest wskazane.., moj syn kaszlal wrecz dusil sie w nocy bo mial powiekszone migdalki saczyla si z nich wydzielina... a cieple mleko... generalnie cieple plyny tylko zwiekszaly obrzek na podraznione gardlo na noc zdecydowanie plyny w temp. Pokojowej plus syrop ale nie dexapico czy inny z reklam a np grintuss lub immunotrofina- 2-3 dni i nie ma sladu po kaszlu

Gość gość
Jak kaszle tylko w nocy= pasozyty. Przebadaj dziecku kal

Gość gość
Kolezanko mam córkę z niedoborem Ige. Kaszle i infekcje gornych drog oddechowych nie sa mi obce niestety. Corka kaszle od 3 lat głównie w nocy. To pomaga u mnie - mleko i dexa pico. Gardło zawsze jest podraznione przez intensywny kaszel. Autorka za pewne wie, że wizyta u lekarza jest konieczna.

Gość gość
Przyczyną może być alergia pokarmowa

Gość gość
drosetux

Gość gość
No wiec najpierw nalezy zadac pytanie co jest przyczyna kaszlu .. przeziebienie, zapalenie oskrzeli,pluc,gardla,krtanii, alergia,migdalki, to Wasze ike ( sorrki jak cos mieszam) robaki.... i inne. Ja smiem twierdzic ze autorka nie byla jednak u lekarza bo jakby byla to by miala wyraznie powiedziane co podac..

Gość gość
Ma katar ? Mojedziecko nie umie wysmarkac nosa i jak ma katar to spływa po tylnej ścianie gardła i kaszle i do tego wymiotuje flegmą

Gość gość
Wizyta u lekarza konieczna. Pewnie chodziło o dzosiejsza noc jak dziecku ulżyć..

Gość wifigdańsk
a bylas u lekarza?

Gość gość
PASOŻYTY, nie badaj kału, bo musiałabyś zrobić ok 10-15 badań, nic nie wyjdzie, bo ciężko wykryć pasożyty. po prostu odrobacz dziecko na własną rękę, bo lekarz i tak oleje sprawe i powie że to nie robale. spróbuj naturalnymi sposobami, sok z marchwi, pestki dyni, olej z pestek dyni, nalewka (bez alkoholu) z czarnego orzecha.

Gość gość
tu autorka. w mojej przychodni wizyta dopiero w piatek o 16.00 (Pani dr przyjmuje od 16.00 do 17.30! i Pacjentów ma co 5 min, mam się wciskac)-swietnie. Doszlo zapalenie spojowek i ropny katar. Goraczki nie ma.

Gość gość
Wysłałam męza po recepte na kropelki do oczu Gentamycyne. Mała dostaje na katar Bactrim i na noc Fanipos. Do tego zyrtec i Clemastynę. Ciagle jej to przepisywali więc ide tym torem.

Gość gość
Wyglada to na alergie

Gość gość
odrobacz dziecko. możesz podać nalewkę z orzecha bez alkoholu. musicie wtedy wszyscy w domu się odrobaczyć. moja znajoma ma 3 dzieci, od początku były alergie, kaszel, katar, choroby itp. zaczęła odrobaczać, dzieci są zdrowe. przestańcie szukać głupich przyczyn dolegliwości, nie ma co faszerować dzieci lekami, spróbuj odrobaczyć.

Gość gość
Moze alergia? Mój tak miał.

Gość anuleczkaaa26
Moj maluszek miał tak samo, kaszlał tylko w nocy miał czerwone oczka czasami, kolezanka podpowiedziała mi, ze to reakcja alergiczna, byłam u lekarza ale tam oczywiscie przepisano mi jakies bzdury, ponieważ dziecko kolezanki ma astme posiada ona w domu specjalny odkurzacz, którym mozna odkurzyc roztocza i alergeny, o dkurzyłam u dziecka w pokoju i odkurzyłam też jego materac i teraz spi mu sie świetnie, co 2 miesiace pozyczam od kolezanki ten odkurzacz bo jest mega drogi, ona zapłaciła z 10 000 a ja nie mam takich pieniedzy, jak chcesz to zapytam co to za odkurzacz moze mozna gdzieś wypozyczyć

Gość Katrinaaa87
Musiałabyś dobrze rozpoznać kaszel. W tym artykule http://babyonline.pl/zapalenie-krtani-u-dziecka-objawy-i-leczenie,choroby-malego-dziecka-artykul,13855,r1p1.html jest napisane, że kaszel "szczekający" może doprowadzić do zapalenia krtani u dziecka, więc to być pierwsza objawa, a czym podniesioną temperaturę?

Gość Studentka Dietetyk
Witam, jestem studentką Dietetyki i pisząc pracę magisterską, zbieram ankiety od mam dzieci w wieku około 1,5-2 lata. Ankieta jest anonimowa a jej wypełnienie potrwa kilka minut. Zebrane dane bardzo mi pomogą w napisaniu pracy. Bardo bardzo proszę o wypełnienie :) http://www.ankietka.pl/ankieta/178356/wplywu-zywienia-i-stylu-zycia-kobiety-w-ciazy-na-maseurodzeniowa-i-zdrowie-dziecka.html

Gość iga526
Do inhalacji to mnie siostra namówiła. Najpierw robiłam sobie takie zabiegi nad miską z wrzątkiem, a ostatnio kupiłam bardziej PRO sprzęt - Sanity Simple. Dużo większy komfort:) Można w szybszym tempie całą inhalację przeprowadzić żeby to miało ręce i nogi, i żeby się lek wchłonął.