Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

A ja mam 6 dzieci

Polecane posty

Gość gość

a 7 w drodze :) :) :) Mąż dorabia na czarno, zawsze parę groszy wpadnie, mieszkamy w domku po dziadkach, ja szyję, maluję obrazy, sprzedaję je czasem, w ogródku hodujemy warzywka dla naszej rodzinki i kochamy się bardzo!!! To jest najważniejsze a nie pogoń za kasą, pracą, zaszczytami - mamy zdrowe dzieci i to jest najważniejsze!

Gość gość
Jasne, klepanie biedy jest wybitnie urokliwe :P

Gość gość
widzę ogarnął cię jakiś szał macicy, opanuj się bo nie skończysz na 20

Gość gość
A co cię obchodzi moja macica? Jak widać ma się dobrze i działa doskonale :) Zazdrościsz czy co?

Gość gość
I co w zwiazku z tym? Chwalisz sie czy zalisz?

Gość gość
raczej to drugie, kto by sie tym chwalił

Gość gość
Przepraszam że tak mówię ale według mnie bez sensu jest mieć 7 dzieci będąc biednym. Gdybym miała chl kasy to z pewnością zdecydowalabym się na 6 pociech, ale tak jak mówię. Trzeba każdemu dziecku z osobna zapewnić super warunki życia. Moi rodzice miaja tylko dwoje dzieci,.czyli mnie i brata a spokojnie mogliby posiadać czwórkę. Tak czy inaczej jesli dobrze wam się żyje to zycze powodzenia

Gość gość
Zazdroszczę, że macie zdrowe dzieci. :) Podejście do życia mam bardzo podobne. Ponieważ jestem wierząca, to napiszę, żeby Wam Bóg tym zdrowiem zawsze błogosławił, bo to jedno nie od nas w pełni zależy. :) Mam nadzieję, że moje drugie dziecko też się urodzi zdrowe, choć bardzo się boję o to, takie mam jakieś lęki... I nie odważę się nigdy na więcej. Ale Wam niech się wiedzie jak najlepiej. Pozdrawiam!

Gość gość
zazdroszczę... ja nie mogę się doczekać nawet 1

Gość gość
ja mam 3 i staram sie o 4 dziecko, jestem szczesliwa, nasza sytuacja finansowa jest ok bo mieszkamy za granica

Gość gość
Moja babcia miala 13ro dzieci i mieszkali w dwoch pokojach w drewnianej chatce i sie wychowali. Zyja, sa normalni, dobrze im sie wiedzie, prawie wszystkie wyksztalcone ale to raczej wynikalo z tamtejszych czasow... wiadomo, ze byla bieda, ale byli szczesliwi. Chcialam tylko podsumowac, ze dzieci z takuch rodzin sa zaradniejsze i zachodza dalej w zyciu bo wiedza czego chca i do czego daza

Gość gość
Szczerze wątpię, że piszesz prawdę, bo przy 6 dzieci i w ciąży nie miałabyś raczej czasu ani chęci na kafe... Ja osobiście znam małżeństwo, które mają 5 dzieci i jeszcze planują... Fakt, że mają dobrą sytuację finansową, chociaż to mnie nie przekonuje do tak dużej rodziny. Sama mam 2 dzieci i więcej nie planuję. Boję się zwyczajnie. To nie jest kwestia posiadania - mam 6 dzieci. Pytanie - i co w związku z tym? Bezsprzecznie kochająca się rodzina to szczęście, ale do pełni szczęścia dużo więcej potrzeba... Nikomu źle nie życzę, podziwiam takie rodziny/matki za codzienną harówkę, ale bardziej im współczuję niż zazdroszczę...

Gość gość
Gratuluję! Jak dla mnie, to wcale nie trzeba zapewnić dzieciom "super warunków życia" (materialnych w domyśle?), żeby miały szczęśliwe dzieciństwo i żyły w kochającej się rodzinie. Czy bogaty jedynak, którego rodzice pracują od świtu do zmierzchu, chodzący do najlepszej szkoły i na wszystkie możliwe dodatkowe zajęcia, naprawdę będzie szczęśliwszy?

Gość gość
Przecież to prowo,wy kretynki

Gość gość
gościu z 18:11 dzieci z takich rodzin są zaradniejsze, bo muszą od malutkiego kombinować jak się najeść, jak zaskarbić czas rodziców... od małego wiedzą, że muszą same działać żeby mieć, bo konkurencja duża ;-) Jeżeli są później wykształceni i dążą do zdobycia dobrych zawodów to po to żeby mieć lepiej niż mieli ich rodzice i po to, żeby wreszcie wyjść z biedy. I na pewno już sami tyle dzieci nie mają...