Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyprawka

Polecane posty

Gość gość

termin mam w połowie czerwca. Powoli zaczynam mysleć o wyprawce. Mamusie napiszcie co wg was było bardzo pomocne przy opiece nad dzieckiem a co okazało się tylko gratem który leżał na półce i zbierał kurz. Tez kompletnie nie wiem ile jakich ubranek jakie pieluszki (pampersy czy wielorazowe)

Gość gość
wyszukiwarka nie gryzie.

Gość gość
Hej, ja tez mam termin na czerwiec i mam juz prawie wszystko:-). Cale moje szczęście bo 2 tyg temu lekarz polozyl mnie do lozka z powodu lozyska przodujacego. Ja stawiam na pampersy i zadne inne- widzę jak u przyjaciolki dady ida jak woda bo przemiekaja. Kupilam tez kilka pieluszek tetrowych, flanelowa i bambusowe do przykrywania, wyscielania wanienki itp. Z ubranek mam kilka par body na 56, kilkanaście na 62, sweterek, 2 bluzy na chłodne wieczory- tez 62, legginsy i getry na 62-68 ( zawsze mozna podwinac)- 6 sztuk, polspiochy na 62- 3 szt, pajace na 56 i 62- kilka sztuk- tych musze jeszcze dokupic. Mam tez jeden komplet poscieli i 3 koce roznej grubosci i w roznych rozmiarach. Wozek, łóżeczko turystyczne i drewniane kupilam na olx, to samo z lezaczkiem. Zostaly mi drobiazgi typu butelki, wanienka, kosmetyki, itp.

Gość gość
nie za wcześnie? Poza tym czemu Cie położył do łóżka? Ja też mam przodujące łożysko rodze na dniach i jakoś nie leżałam i nic się nie działo. Przodujące łożysko to żadne ryzyko ciąży. Tylko możesz słabiej czuć ruchy i może to być bolesne. NIC POZA TYM.

Gość gość
Ja zaczęłam kompletować wyprawkę 3 miesiące przed porodem. Wtedy kupowałam meble, wózek, fotelik, leżaczek, ubranka, butelki, smoczki, i te inne. Natomiast 1 miesiąc przed kupiłam laktator, kosmetyki, pieluchy tego typu. Co się najbardziej oprócz oczywistych rzeczy przydało? Leżaczek - wsadzasz tam dziecko i gotujesz obiad albo idziesz do WC. Również rogal do karmienia, sterylizator do butelek. A co do ubranek, to ci nie powiem, bo zwariowałam i kupowałam wszystkie jakie tylko były :). Na same ubrania wydałam na pierwsze 2 miesiące 2000 zł! Tak, wiem, oszalałam. A co się jeszcze przydało? Na pewno przewijak. Dla mnie to podstawa, nie umiałabym się bez niego obyć.

Gość gość
A dlaczego zadajesz pytania nie dotyczace tematu? Polozyl mnie bo trafilam do szpitala z krwawieniem z tego lozyska, lozysko przodujace bardzo czesto się odkleja, wiec może zmien lekarza. Mam tak ciezka prace ze musialam isc na L4- ciekawość zaspokojona? Moze odpowiedz na pytania z tematu, po to tu chyba weszlas.

Gość gość
Jeszcze podgrzewacz do butelek- zawsze ciepla woda pod reka.:-). Ja przewijaka nie kupuje, bede przewijala na podkladach na łóżku. Z gadżetów kupilam owce stelle, nianie elektroniczna- a co:-D!

Gość gość
Też mam termin na połowę czerwca i też mi lekarz zalecił leżeć, ale jeszcze nie kompletowałam wyprawki. Wiele rzeczy mam, bo to trzecie nasze dziecko. Jeszcze muszę się dokładniej rozejrzeć czego brakuje, ale mam nadzieje, że na kolejnej wizycie dostanę trochę więcej luzu.

Gość gość
Chyba coś pomyliłaś z tym łożyskiem. Łożysko można mieć na przedniej lub tylnej ścianie macicy, i ono može być wysoko, albo bardzo nisko tak ze zaslania ujście do macicy i to jest właśnie łożysko przodujące. Jak masz łożysko przodujące powinnaś leżeć. Poczytaj trochę. Ty pewnie masz łożysko na przedniej ścianie :)

Gość gość
Ja wiem że u nas to może troche za wcześnie ale wole teraz zrobic zakupy niż potem z wielkim brzuchem i spuchniętymi nogami latać po sklepach. To jeden powód a drugi powód to taki że nasze rodzinki zdecydowały że bedą współuczestniczych w zakupach i żeby potem nie było że będą np 2 łóżeczka ustaliliśmy że zrobimy liste kto co kupuje. A musimy wszystko kupić bo nasz maluszek bedzie pierwszych maluszkiem w rodzinie i nie chcemy wiedzieć co będzie. Znalazłam na forum taką liste: CIUSZKI W ROZMIARZE 56: - body kopertowe długi rękaw 4x - body kopertowe krótki rękaw 4x - śpiochy 4x - body zapinane między nóżkami 4x - koszulka 6x - pajacyk 4x - pajacyk piżamka 4x - półśpiochy 4x - czapeczka 4x CIUSZKI W ROMIARZE 56/62: - okrycie kąpielowe 4x - rajstopki 4x - rękawiczki niedrapki 4x - skarpetki bawełniane 4x - skarpetki frotte 4x CIUSZKI W ROZMIARZE 62: - śpiochy 9x - body długi rękaw 6x - body krótki rekaw 6x - body zapinane między nóżkami 6x - koszulka kopertowa 6x - pajacyk 6x - pajacyk piżamka 4x - spodenki 6x - półśpiochy 6x - sweterek 4x - bawełniana czapeczka 3x - śpiworek do spania 2x INNE - czapeczka bawełniana 4x INNE - wanienka 1x - bawełniane myjki 2x - płatki kosmetyczne 2x - szczoteczka + grzebyczek 1x - patyczki 1x - gaziki jałowe - aspirator do noska typu katarek 1x - proszek do prania białych ciuszków 1x - proszek do prania kolorowych ciuszków 1x - sudecrem 1x - krem na każdą pogodę 1x - krem przeci odparzeniom 3x - oliwka 1x - szampon 1x - mleczko nawilżające 1x - chusteczki do pupy 1x - żel do mycia 1x - bepanthen 1x - pampersy nie mam zielonego pojęcia jakiej firmy - woreczki na brudne pieluszki typu paklanki 3x - pieluchy flanela 15x - pieluchy tetra 20x - kosz na brudne pieluchy+ wkłady 2x - łóżeczko 1x - materac 1x - moskitiera + stelaż 1x - łóżeczko turystyczne 1x - komoda 1x - szafa z półkami 2x - przewijak 1x - wózek 1x - torba do wózka 1x - termometr 1x - sterylizator 1x - 4x butelka 125 ml - 4x butelka 250 ml - termoopakowanie podwójne 1x - termoopakowanie pojedyncze 1x - elektryczny podgrzewacz 1x - szczoteczka do mycia butelek 1x - pojemniki na smoczki 2x - łańcuszki do smoczków 3x - pokrowiec na przewijak 4x - becik 3x - pozytywka z karuzelą 1x - podkłady do przewijania 6x - mata edukacyjna 1x - leżaczek bujaczek 1x - moskietiera do wózka 1x - folia przeciw deszczowa do wózka chyba już w komplecie z wózkiem - foteliki do samochodu 1x a może do drugiegi auta też czy przepinać - kocyk 3x w różnych grubościach zrobie sama na szydełku

Gość gość
Pampers to firma.

Gość gość
Tu skompletujesz wyprawkę w atrakcyjnej cenie dam nawet 15 % rabatu na całość www.bumbelek.pl hasło do rabatu; kafeteria

Gość gość
tu www.bumbelek.pl skompletujesz wyprawkę i dostaniesz 15% rabatu

Gość gość
zapraszam mam wyprawke dla dziewczynki i chłopca tanio po 3 zł sztuka z firm disney, next, george w stanie idealnym wiecej informacji i zdjecia moge wyslac na email.. jesli ktos chetny prosze pisac iza_6@o2.pl

Gość gość
legginsy i getry na 62-68 to kompletne nieporozumienie, niepraktyczne u dziecka w tym wieku

Gość gość
sterylizator niepotrzebny, na samym początku wygotujesz, potem wyparzasz wrzątkiem w zlewie i już

Gość gość
przewijak jak najbardziej potrzebny, jeżeli miły ci własny kręgosłup, najlepszy nakładany na łóżeczko (kombajny 3 w 1 tylko zagracają pokój); w razie wpadek szybko umyjesz

Gość gość zz
Z tym poniższym daj sobie spokój. 8 butelek? Moja córka ma 5 miesięcy i używa jednej - do picia wody - karmię piersią, becik wystarczy jeden - w czerwcu jest już ciepło - lepiej zainwestuj w kocyki które są bardziej praktyczne... Te pozostałe gadżety zawsze możesz dokupić jeśli faktycznie uznasz za niezbędne... sterylizator 1x - 4x butelka 125 ml - 4x butelka 250 ml - termoopakowanie podwójne 1x - termoopakowanie pojedyncze 1x - elektryczny podgrzewacz 1x - szczoteczka do mycia butelek 1x - pojemniki na smoczki 2x - łańcuszki do smoczków 3x - pokrowiec na przewijak 4x - becik 3x

Gość gość
po pierwsze po co tyle tego wszystkiego. a po drugie kazde body zapina sie w kroku. JA wam powiem co u mnie sie sprawdzzilo Ubranka na 56 5par body na krotki(moga byc kopertowe) 5par body na dlugi(tez kopertowe) 3pary kaftanikow 10par polspiochow PAjace jak ktos woli dla mnie nieporeczne ale jak juz to tez z 5 par wszelakie swetry bluzy kurtki getry sukienki i leginsy odpadaja. JA nie wiem jak wy chcecie takie rzeczy ubierac. Dziecku nie wygodnie bedzie.PO drugie spiorek do spania w czerwcu? lekkim kocem okryc i wystarczy. rozmiar 62 5 par na krotki body i 5 na dlugi ze 2 komplety dresow bluza plus spodnie na grubej gumie polspiochow tez ok 10 par do tego jakies koszulki na dlugi rekaw moga byc,rampersy. Tylko zeby zapiec nie bylo na plecach. W kazdym rozmiarze ciuszki sie zmieniaja,ale to juz same do tego dojdziecie. Z pampersow - ja polecam PAMPERS ze 2 butelki do wody czy mm chusteczki nawilzone , pieluchy tetrowe,bawelniane smoczek zel i balsam hipoalergiczny jakies 2 cienkie czapeczki skarpeteczki szczotke do wlosow aspirator do noska nozyczki do paznokci sudocrem i tyle

Gość gość
i jak juz bd uzywaly balsamu to nue kupujcie oliwki. tak samo jak sudocrem to po co ci bepanten? ja mialam przewijak ale na lozku lepiej mi sie dziecko przebieralo. A no i pampers premium care maja system pochlaniania luznej kupki a to na prawde swetna sprawa. w innyc pampkach kupa jak nie wylatuje bokami to nogami albo plecami

Gość gość
ja też nie zamierzam przynajmniej na początku ubierać jeansów sukienek i innych typowo dzieczęcych lub chłopięcych ciuszków. Maluszkowi ma być przede wszystkim nie za zimno i nie za gorąco i ma mieć swobodę w machaniu rączkami i nóżkami. A w temacie wózka to myśle o x-landerze XA z duzymi kołami

Gość gość
a po drugie kazde body zapina sie w kroku. x Nie tylko, kopertowe przecież jeszcze na zakładzie.

Gość gość
Czyli pampers premium care sprawdzą się na początku?

Gość gość
tak wiem ze zapina sie kopertowe na zakladzie ale tam na liscie bylo wypisane body kopertowe krotki dlugi rekaw po 4szt i jeszcze 4 sztuki zapinanych w kroku.wiec wtf? napisalam ze KAZDE body zapina sie w kroku. czy kopertowe czy zwykle. skumalas?

Gość gość
PAjace jak ktos woli dla mnie nieporeczne ale jak juz to tez z 5 par x Tylko pajace, zdecydowanie najpraktyczniejsze. Pod spód body - w zależności od temperatury z krótkim, długim bądź bez rękawów. Śpiochy ewentualnie latem, kiedy niepotrzebny długi rękaw (w pajacu). W razie upału tylko body. Żadnych koszulek i kaftaników, po co zakładać dziecku na body 2 sztuki ubranek (kaftanik i śpiochy), kiedy można 1 (pajac).

Gość gość
tak pampers premium care.te zwykle pampers tez sa ok ale jak mowie z kupami duzo rozrywki wiec lepiej te biale kupic.

Gość gość
z twojej kulawej językowo instrukcji nie wynika :P

Gość gość
ale tam na liscie bylo wypisane body kopertowe krotki dlugi rekaw po 4szt i jeszcze 4 sztuki zapinanych w kroku.wiec wtf? x Autorowi chodziło o te zapinane TYLKO w kroku, to proste. Skumałaś ? :D

Gość gość
Tylko pajace, zdecydowanie najpraktyczniejsze. Pod spód body - w zależności od temperatury z krótkim, długim bądź bez rękawów. Śpiochy ewentualnie latem, kiedy niepotrzebny długi rękaw (w pajacu). W razie upału tylko body. Żadnych koszulek i kaftaników, po co zakładać dziecku na body 2 sztuki ubranek (kaftanik i śpiochy), kiedy można 1 (pajac). X a powiedz mi po co zakladac pajaca na body? spiochow tez nie uzywalam.body i polspioch. jak na dwor dokladalam kaftanik i kombinezon(rodzilam zima). Zreszta sam pajac jak na lato jest za "gruby".