Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Psychiatria i psychologia powinny zostać zakazane

Polecane posty

Gość gość

To nie są żadne gałęzie medycyny czy nauki, to zwykłe oszustwo i wyzysk, służące też w dodatku manipulacji ludźmi, stąd niebezpieczne. Nie znam i nie słyszałem o przypadku, by psychiatra albo psycholog komukolwiek pomógł. Należy zamknąć wszystkie gabinety psychiatrów i psychologów, wyrzucić ich z armii/szkół/instytucji publicznych, całkowicie zakazać nauczania, praktykowania i jakiegokolwiek propagowania wyżej wymienionych.

Gość gość
Macie internet na oddziale zamkniętym :D ?

Gość gość
To ja założyłam temat i wiedziałam, że od razu posądzą mnie o to, że jestem pensjonariuszką jakiegoś ośrodka dla tzw. "chorych psychicznie". Otóż, wcale nie jestem! Zresztą to nie ma znaczenia, bo i tak Wam nie udowodnię, ale zapraszam do dyskusji nad tymi wszystkimi "psycho-" pseudonaukami. Jak dla mnie to zwykłe szamaństwo, oszustwo i wyzysk pod przebraniem poważnej nauki. Psycholodzy i psychiatrzy wyrządzają społeczeństwu same szkody, nikomu nie pomagają, nikt od ich praktyk nie zdrowieje. Oni sami prędzej wpędzają ludzi w wariactwo, by mieć więcej kasiorki. Psycholog nigdy Ci nie powie, że wszystko z Tobą w porządku, zawsze znajdzie a to jakieś problemy interpersonalne, a to niską samoocenę, a to znowu coś tam, tylko po to, byś się poddał jego (płatnym!) gusłom. Psychiatrzy to samo, każdego by zaraz w pasy i kaftan wsadzili, w końcu choroby psychicznej nie widać tak jak np. złamanej ręki, więc łatwo jest ją wymyślić, by udawać, że jest się społeczeństwu do czegoś potrzebnym i dostawać kasę za nic.

Gość gość
To że tobie nie pomogli to nie znaczy że innym też nie.

Gość gość
>>>Psychiatrzy to samo, każdego by zaraz w pasy i kaftan wsadzili<<< Najpierw zajrzyj do takiego "ośrodka", a dopiero potem pisz o pasach i kaftanie, bo z tego, co ja wiem, środki te są obecnie bardzo rzadko stosowane. x >>>w końcu choroby psychicznej nie widać tak jak np. złamanej ręki, więc łatwo jest ją wymyślić, by udawać, że jest się społeczeństwu do czegoś potrzebnym i dostawać kasę za nic<<< Nie znasz tematu, więc nie masz pojęcia o czym piszesz :(. Przy okazji choroby mózg wydziela różne substancje, których nie wydziela w takim stopniu u ludzi zdrowych. Badanie krwi pozwala to sprawdzić. Także pewnych zachowań nie można świadomie udawać. Naoglądałaś się filmów i teraz wypisujesz BZDURY :(.

Gość gość
Dla mnie masz rację ale co to zmienia ?,to jakby zakazać używania z jakiegoś nawet bardzo racjonalnego powodu telefonów komórkowych udowadniając naukowo ,że są realnym zagrożeniem dla życia pszczół.Jest wiele takich szkodliwych pomysłów ale taki głos sprzeciwu jest traktowany jak głos wołającego o pomoc na pustyni.M.

Gość gość
zamknac gabinety pasychiatrii i psychologii!! zablokowac te galezie nauki!! niech zostana egzorcyzmy i lobotomia!!

Gość psychiatra amator
Fakt, tobie pomóc już się nie da.

Gość gość
Ale takiego tematu nie zakłada się bez przyczyny.Masz problem czy ktoś bliski podziel się może coś uradzimy ?.M.

Gość gość
Psychologia i psychiatria właśnie chronią przed manipulacja. Im większą swiadomosc tym mniejsza podatność na propagande

Gość gość
ale przemyśl bo tu będzie wiele tematów nie pożądanych od chorych którzy nie wiedzą że mają problem i będzie bolało być może? .M.

Gość Genjuro
ja się spotkałem 2 razy ze studentką psychologii na nockę (1000 zł za noc) było głębokie gardło i analny, a na drugiej randce jużnie było anala bo na pierwszej miała krwotok, za to przyniosła narkotyki. :classic_cool: Bardzo mi pomogła!! :)

Gość gość
Zgadzam się psychologia to nauka o duszy, a psychiatria to dziedzina medycyny zajmująca się duszą, a dusza nie istnieje!