Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak uśpić niemowlę w DZIEŃ?

Polecane posty

Gość gość

synek ma 3,5 m-ca. W nocy śpi dobrze, bo zasłonię okna, gaszę światło i śpi. A w dzień masakra, rozgląda się po całym pokoju, na rękach też nie bo się rozgląda, wygina, tak jakby bardziej był ciekawy co jest w pokoju niż potrzebował snu, a potrzebuje bo ziewa, widzę że jest zmęczony a on się rozgląda, wygina, gapi się na okna, lampy itp. Usypia w wózku na spacerze i to też jak całą budę zastawię. Teraz będzie coraz widniej, to chyba w ogóle spać nie będzie :( :( :(

Gość gość
Proponuję usypiać go w wózku w mieszkaniu. Zasłonić okna, rozłożyć budkę w wózku, spiewać kołysanki i bujać. Nie może się nie udać. Innej opcji w tym wypadku nie widzę. Miałam to samo i tylko to podziałało.

Gość gość
moja bratowa miala dokladnie tes sam problem- zamontowala w jednym pokoju takie rolety ktore nie przepuszczaja zadnego swiatla i pomoglo. Zawsze tylko byl problem ze spaniem na wyjazdach. Kiedys nawet koc doczepiala do karnisza :)

Gość gość
też pomyślałam o wózku - okaże się prawdopodobnie skutecznym sposobem ale potem będzie problem jak maluch nauczy się zasypiać tylko w taki sposób. Moje dziecko ma już ponad rok i nadal w dzień śpi w wózku niestety. Wielokrotne próby odzwyczajenia od wózka na nic się zdały

Gość gość
zaslon okan w jego pokoju, zeby panowal polmrok i odkladaj do lozeczka w porze drzemki.

Gość gość
pólmrok nic nie daje, musi być totalnie ciemno

Gość gość
aha, pieluchę na głowę też próbowałam - podziałało 2 razy a tsk to się denerwuje. Usypiania w wózku się właśnie boję że późńiej będzie tylko w wózku umiał zasnąć

Gość gość
Jeżeli jedynym problemem jest światło to znajdz pomieszczenie w ktorym jest najciemniej i kładź go tam do wózeczka przygotowanego.

Gość gość
Zasłaniaj okna, to oczywiste.

Gość gość
jak zasłonię okna w dzień to i tak nie panuje totalna ciemność tylko półmrok. Chyba pozostało usypianie w wózku :(

u nas zawsze bylo tak, ze o tej samej godzinie usypialam maluszka i pozniej juz wchodzilo to w nawyk

Gość gość
Bujać, nic innego nie poskutkuje

Gość gość
to ja od wózkowego śpiocha ;) z jednej strony problem z odzwyczajeniem a zdrugiej zawsze się do czegoś dziecko przyzwyczai - jak nie do wózka, to do smoczka, jak nie do noszenia na rękach to do zasypiania przy szumie suszarki ;) ja już odpuściłam chociaż wielokrotnie próbowałam odzwyczaić od wózka ale wyglądało to tak jak u Ciebie w końcu poddałam się i uznałam, że wolę żeby spało w wózku niż wcale :P a z zasypianiem na noc nie ma problemu - kąpiel, kaszka, 'czytanie książeczek' w międzyczasie mycie zębów i jak zaczyna być lekko zmulony odkładamy do łóżeczka i zasypia sam

Gość gość
no chyba tak, spróbuję zatem wózka

Gość gość
A moze sprobuj takich kolysanek z youtuba. Ja wygrzebalam na youtube ponad godzinna kolysanke w formie pozytywki. Melodie sa sliczne i bardzo delikatne. Moj Franio je uwielbia. Duzy plus ze mozna puscic wlasnie w smartfonie podczas roznych sytuacji np karmienia . https://www.youtube.com/watch?v=2x4YZUyPKSY

Gość gość
miałam podobny problem z moim dzieckiem. rece mi odpadaly od kołysania a i tak nie zasypial, kładłam się z nim spać zamykałam rolety i po prostu lezalam, na początku nawet po 2 godziny, ale potem tak się nauczyl ze 10 minut i spal. usypialam go tak przez 2 lata. Teraz to już duzy chłopak :)

Gość gość
A jak pielucha na głowie miałby pomoc ? Nigdy tego nie rozumiała m

Gość gość
Moj synek nie zasnal bez pieluchy ,kladl ja sowie na nosek , zaslanial oczka to byl znak ze chce spac zasypial z pielucha bardzo dlugo.Nie polecam CI usypiac dziecka w wozku bo bedziesz miala Problem z odzwyczajeniem ,a pozniej jak podrosnie i nie bedzie cie przy nim jak sie obudzi To jeszcze moze wypasc z wozka/czy chcesz go zapinac ,ale co to za spanie jak bedzie zapiety/Potsdam CI jednak zainwestowac w rolety napewno rozwiaze to twoj Problem...