Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przeziębienie dziecko !!!! Co robić ?

Polecane posty

Gość gość

Córka zarazila syna. Mały ma 7 miesięcy. Od 3 w nocy płakał. Małemu idą żeby, do tego gorączka, czerwone gardło. Cały dzień płakał. Dziewczyny co ja mam robić. Zasnął niedawno ze zmęczenia. Ja juz nie funkcjonuje.

Gość gość
Daj nurofen.Dziala przeciwzapalnie. I jak cos to jechacna pogotowie...dawac cieple picie

Gość gość
ciepłe picie na czerwone gardło??!! co za cudowna porada... własnie dawaj mu picie chłodne, od ciepłego bakterie w gardle beda narastac i tak samo goraczka, daj dziecku ibufen i koniecznie rano do lekarza

Gość gość
Nie pomaga. Do tego córka po dwóch dniach znów dostała gorączkę, aktualnie ma 37.9 ° to nawet jeszcze nie gorączka, ale synek ma 38.3° po zbiciu.

Gość gość
na co Ty kobieto czekasz z tymi dziecmi?? pakuj jedno i drugie i do lekarza, niepowazna kompletnie jestes, czekasz na co???

Gość gość
Dzisiaj był u nas pediatra - dostał syrop przeciwbólowy i lekarz stwierdził, żeby dawać mu okłady - daje. A z córką u lekarza byłam 4 dni temu od dwóch dni nie było znaków choroby, ale dzisiaj poszła z tatą na plac zabaw i na lody no i tak się skończyło.

Gość gość
Co 8h nurofen jak po godzinie dalej jest gorączka to podać paracetamol a na gardło psiknąć tantum verde. Przynajmniej ja tak robiłam. Nie męczyłabym teraz małych dzieci żeby na pogotowie jechać, chyba, że się pogorszy. Jutro można jechać do poradni.

Gość gość
Ciepłe picie... Ja pierniczę... Daje się chłodne. Alergicy, dzieci z powiększonymi migdałkami chorymi uszami takie powinny pić mleko, wodę. Najlepiej jeszcze łyżeczką.

Gość gość
Ja nawet nie mam z kim jechać. Z mężem poklocilam się. O chorobie synka wie, ale córki nie, ale to dzięki niemu jest chora. Teraz śpią oboje.

Gość gość
Tuz po przezięnieniu gardła na lody. Brawo tata

Gość gość
Wy jestescie jebniete na pogotowie nad czym ty sie zastanawiasz co to za tekst !!!!!!!!!!!!!! :O dajesz dziecku leki na zbicie goraczki czy tam chlodne oklady co mu w szpitalu wiecej dadza antybiotyk !!!!! glupie baby juz by lecialy bez sensu i tylko kolejki robily .dajesz ibuprofen dla dzieci nie pomaga paracetamol i tyle no chyba,ze goraczka 40 stopni i nie schodzi dlugo tak trzeba sie przemeczyc

Gość gość
Tak to jest jak się chce być super tatą.

Gość gość
u nas pomagał nurofein na zmianę z paracetamolem, przy większej gorączce powyżej 39 dochodziły jeszcze okłady, mokre skarpetki. nie przykrywać dziecka. tantum verde tez może pomóc.

Gość gość
Dla corki syrop z cebuli synek tantum verde rano i wieczorem psikniecie wiem ze to mozna pediatra to przepisal synowi jak mial 5 msc

Gość gość
Córka pół nocy wymiotowala, syn co godzinę się budził. Brak mi sił. Teraz przyjechał mąż i się nimi zajmuje. Kurde jak mógł zostawić mnie z chorymi dziećmi.

Gość gość
Jedź z dziećmi do lekarza! Jak jest gorączka i wymioty to jest to coś poważnego, być może angina, samo nie przejdzie.

Gość gość
Wiem. Pediatra ma przyjechać do nas po południu. Co za tydzień zaczęło się od problemów w małżeństwie, a kończy chorobami dzieci.

Gość gość
To juz twojbtrzeci temat przynajmniej. Po pierwsze nie rozumiem, o co sie pytasz i na co liczysz. Na kafe zawsze kaza na pogotowie, nawet z katarem czy pryszczem. To jest niepowazne. Ja daje dziecku paracetamol w czopku, smaruje mascia depulol, masc majerankowa pod nos i spi kilka godzin. Rano budzi sie i jest lepiej. Ale jestes ty w hakiejs histerii. Twoj maz nie xostawil Ciebie samej z chorymi dziecmi, tylko z dwojka przeziebionych dzieci. Poza tym wyprowadzilas sie, to co w tym dziwnego?

Gość gość
Wyprowadziłam się, ale to nie znaczy, że ma mnie zostawić z dziećmi kiedy jedno wymiotuje pół nocy, a drugie płacze. Po jaką cholerę sal dziecku tego loda. Ja nie jestem matką, która dziecko nie wiadomo jak grubo ubiera, nie wiadomo jak nad nimi nie skacze. Nic nie zmieni faktu, że mnie zostawił z dziećmi.

Gość gość
Mam pierwszy raz aż tak chore dzieci. Wcześniej zdarzał się katar u córki i to wszystko, tyle chodziła do przedszkola i nic jej nie było.

Gość janka8
Coraz częściej utwierdzamy się w fakcie, że nasza opieka medyczna jest nieskuteczna. Długie kolejki, szybkie diagnozy, które często są błędne. Czy nie lepiej byłoby udać się prywatnie do lekarza? Zapewne kosztowałoby to nas znacznie mniej nerwów: http://www.forbes.pl/medicover-sprawdzil-ile-kosztuje-choroba-co-na-to-lux-med-i-enel-med-,artykuly,189103,1,1.html