Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość shhhha

ząbkowanie u niemowlaka

Polecane posty

Gość shhhha

Jak u Was to przebiegalo?zwłaszcza przy pierwszych ząbkach. Moj maly ma por roku i od wczoraj temperaturę ok 37st, ktora w południe i wieczorem dochodzi do 37,8. Dodatkowo jest strasznie marudnyy i placzliwy,nie ma innych objawów. Czy to maga byc ząbki?ile taki stan z temperaturą moze sie utrzymywać?z góry dziękuję za pomoc:) to moje pierwsze dziecko i nie wiem czy zacząć panikować czy obserwować...

Gość gość
Ile ma dziecko ? Zobacz czy ma dziąsła opuchnięte. Mój syn mial zawsze temperature w okolicach 38 stopni i katar. Nigdy nie bylam pewna czy to zęby czy choroba. Dlatego uważam że lepiej pokazac dziecko lekarzowi.

Gość shhha
W południe miał 37,7 a teraz 37,0. Zobaczę do wieczora jeżeli skoczy pojadę z nim. A ile takie coś trwa?

Gość gość
Kup żel z ząbki w aptece bez recepty, posmaruj dziąsła. Jeśli temp. Nie jest wyższa to spokojnie kilka dni możesz wstrzymać się z lekarzem. Możesz podać syrop na gorączkę, ale nie prędzej niż temp. Przekroczy 38.2. Takie uroki, powinno się poprawić po kilku dniach.

Gość Marion_Silver
u nas żele nie pomagały, no moze ociupinę, jedynie gryzaki i koniec, mama takie wodne z akuku w kształcie owoców to je do lodówki wkladalam na troche i takie chlodne dawalam dziecku, na szczescie obylo sie bez gorączki i bylo tylko marudzenie i slinienie