Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mi to zaszkodzi?

Polecane posty

Gość gość

Hej! Prowadze kalendarzyć miesiączkowy ,który sam i wylicza dni płodne na podstawie poczatku i końcu miesiączki. Mam takie pytanie ? Miesiączkę w tym miesiącu miałam poóznioną o 12dni . Zaczęła się 20-25 stycznia. Mam zacząć przyjmowanie leku Duphaston ,co jeśli wezmę go za szybko albo za pózno? Według lekarza mam wziąć 4.02 pierwszą tabletke(sugeruje się dniem rozpoczęcia miesiączki) . Kalendarzyk natomiast informuje mnie iż dni płodne mam od 30.01 . Sama już nie wiem ? Brać dziś czy czekać do 4.02 ,czy ktoś będzie tak życzliwy i mi podpowie? Dziękuję :)

Gość gość
Tak naprawde to chyba nikt tego nie wie... tylko Twój organizm....

Zacznij brać od 4.02 nawet jeśli owulację masz mieć teraz, lek jest po to żeby podtrzymać ewentualnie to co się tam zagnieździ, a do tego przecież dochodzi kilka dni po owulacji. Mi udało się z tym lekiem zajść w ciążę po pierwszym miesiącu brania. Pierwszą tabletkę wzięłam w 14 dniu cyklu, brałam po 2 dziennie przez tydzień. A jak wyszedł mi test pozytywnie to dojadłam dwa opakowania do końca nadal biorąc 2 dziennie teraz jestem w 10 tyg :) powodzenia

Gość gość
Zacznij brać 2.2

Gość gość
tyle opinii na temat tego leku że chyba za bardzo się nakręcam ,juz tyle czekam na fasolke że zaczynam wariować :D Chce go zacząć brać tak żeby było dobrze i nie mówie tu ani nie licze że zaraz zaciąże ,napewno wiecie o czym mówie ? :) wielu kobietom się udało ,nie mówie że i mi się uda od razu za pierwszym razem .

A jak zalecił Ci lekarz? Mi kazała wziąć 14tego dnia cyklu tak też zrobiłam i tak jak już pisałam udało się za pierwszym razem :)

Gość gość
i gratuluję koleżance fasolki :) my nadal jej oczekujemy i wierzymy że i u nas się pojawi :)

Gość gość
na kertce napisał od 4.02 -13.02 1x1 na noc :) miesiączkę miałam od 20.01-d0 25.01 ,tyle że jak pisałam była opozniona .

hmm dziwne, że też lekarz nie wpadł na to że miesiączka może ci się przesunąć, powinien ci powiedzieć którego dnia cyklu masz zacząć. No ja ze swojej strony radziłabym ci zacząć 2.02 tak jak ktoś wyżej pisał wtedy wychodzi 14 dni, mi się udało mam nadzieję że i tobie się uda powodzenia!!! trzymam kciuki :)

Gość gość
dziękuję jesteście kochane :) zacznę brać od 2.02-12.02 :)

Gość gość
czyli zaczne branie 2.02 -a zakończę 11.02 ,bo juz jeden dzień sobie dodałam ech :)

Gość gość
Zacznij brać 2.2