Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

alergia na białko mleka krowiego

Polecane posty

Gość gość

Drogie mamy, kiedy przeprowadzałyście pierwszą próbe podania białka mleka krowiego? Syn od 6 tyg zycia jest na nutramigenie. Obecnie ma 7 miesiecy i zaczyna mi pluć już tym nutramigenem. Jest to problem bo wybór kaszek bezmlecznych jest maly. Kiedy Wy próbowałyscie pierwszy raz coś podać i co to było?

Gość gość
Miał napewno skończony ok. Wybór kaszek jest duży zwłaszcza jak dziecko może jeść już gluten. Ja kupowałam kaszkę orkiszową, manne, jaglaną, z nestle 7 bądź 5 zbóz, ryżowe. Dziecko jest przyzwyczajone do smaku tego mleka i nie wydaje mi się żeby z tego powodu pluł tym mlekiem...?Wiadomo, Ty jesteś matką i Ty go obserwujesz. Pierwszy raz próbowałam podać synkowi jogurt. Reakcja natychmiastowa... Gotowa byłam jechać na pogotowie ale mam przychodnie pod nosem i na szczęście jeszcze ktoś tam był.

Gość gość
Próbę zrób przed wizytą u gastroenterologa/alergologa żeby zobaczył wygląd skóry. Nie będzie robił problemów z wypisaniem zaświadczenia dla pediatry.

Gość mamapoli
moja córka miała problemy jelitowe przy alergii na mleko-wszystko się uspokoiło jak przeszłam na ścisłą dietę bezmleczną i zaczęłam podawać probiotyk latopic. Prowokację mlekiem robiłam co ok. 2 m-ce ale na początku tylko na sobie. Coś mlecznego podawałam jej nie wcześniej jak 7-8 m-mąc. I lepiej podać mało, jogurt, serek niż czyste mleko-takie wprowadza się na końcu.

Gość gość
Moj syn miał alergię i dopiero jak skonczył rok podałam trochę jogurtu. Konsultowałam to z lekarzem i zabronił próbować wcześniej bo na początku może byc ok a potem alergia wróci. Nie ma co sie śpieszyć a wybór kaszek jest duży. U nas po roku było juz wszystko ok.

Gość gość
Dzięki:) w sumie nie wiele nam do tego roczku zostało, więc doczekamy. Wybór kaszek jest tylko że syn polubił tylko ryzową jak na razie. I jeszcze manne. A kaszki z nestle te 5 zboż z lipą i 7 zboż ze śliwką mają mleko. Ostatnio przeczytałam na opakowaniu ,że może zawierać śladowe ilosci mleka. a co przygotowywałyście Dzieciom do jedzenia? czym urozmaicałyście menu?

Gość gość
Autorko jeśli jesteś tak skrupulatna to wędliny ze sklepu, pasztet również zawierają białka mleka. Pytanie czy pieczesz własny pasztet, mięso? kaszka jaglana jest najbardziej wartościowa i nie zawiera glutenu. Z bobovity tez jest kaszka x zbóż i tam nie ma ostrzeżenia ze może zawierać mleko. Trzeba tylko poszukać, dla chcącego nic trudnego. Przy alergii podawanie probiotyków to konieczność. Latopic dedykowany jest alergikom, matki kupują go głównie dlatego, że tak napisane jest na opakowani. Prawda jest, że dicoflor również przeznaczony jest dla takich dzieci a ma lepsze szczepy bakterii.

Gość gość
A kiedy alergolog zalecił ci zrobić próbę prowokacyjna? Najlepiej pytać lekarza.

Gość gość
Dokladanie, w takich sprawach najlepiej zasięgać porady u specjalisty. Z wlasnego doświadczenia mogę ci polecic alergologa z http://larmed.pl/, lekarz spojrzy na to fachowym okiem i powie ci co i jak

Gość gość
ja podaję sinlac, ale musiałąm karmić piersią do 11 mies.,