Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SabinkaSlask

Urodziny dziecka lista pomocy

Polecane posty

Gość SabinkaSlask

Witam poniewaz jestem kiepska organizatorka moze ktoras pomoze mi w skompletowaniu listy na urodzny syna zaznaczam ze to urodziny typu tort ciasto bez dan chcemy zrobic skromnie bo ciezko w tym miesiacu z pieniedzmy beda tez dzieci Ktos pomoze z taka lista co kupic zby jako tako to wygladalo :)

Gość gość
ciasto tort napoje

Gość gość
Po co robisz urodziny jak nie masz pieniędzy?

Gość gość
Zrób jeszcze chociaż kanapki, dziecimzawsze głodne..

Gość gość
Które to urodziny? Ile będzie dzieci łącznie?

Gość gość
Upiec parówki w cieście, wyglądqją jak hod dog francuski, dzieci uwielbiają

Gość gość
jak to po co robi? po to zeby tanim kosztem dostac kase dla dziecka :D:D moja młoda na roczek uzbierała 1000zl :D no ale my odlozylismy na jej konto :) jajka faszerowane zrob np.pieczarkami wafla przekladanego masa krowkowa tort no i napoje

Gość gość
Jak masz mało kasy to zrób picce

Gość gość
Moze mufinki? Tanie i dobre

Gość gość
co moze byc, duzo i tanio: muffinki tort popros rodzicow dziadkow zeby upiekli jakies ciasto (nawet biszkopt z masa i galaretka, dzieci uwielbiaj wszystko co kolorowe) frytki - dzieci oszaleja :) (tanim kosztem:duza paczka mrozonych do piekarnika) balony - wystarczy pare sztuk napoje - tanim kosztem - syrop + woda lody + polewa paluszki chipsy (nie trzeba duzo, zalezy ile dzieci, 2-3 paczki wsyp do miski) mozesz zrobic nalesniki dla dzieci - bo ktoz ich nie uwielbia ;) a najlepsze z barwnikiem spozywczym i nasmazyc zielonych, czerwonych :) jezeli masz gofrownice mozesz zrobic gofry z bita smietana :)

Gość gość
tort,galaretki z bita smietana i owocami,kanapeczki i jakas sałatka,tez jakies inne słodycze mogą być

Gość gość
jak zwykle Polacy liczą na wyżerkę i na kasę . PARANOJA

Gość SabinkaSlask
To urodziny 4 a nie zadne roczki wiec nie chrzanice mi tu z pieniedzmi. Co roku wyprawialismy urodzinki w tym roku chcemy skromniej. Poza tym skoro zadalam pytanie to wystarczy odpowiedziec jesli macie cos do powiedzenia w temacie a nie dupczyc o kasie. A ja wcale nie musze sie tlumaczyc zlosliym pomaranczka ktore sa tu by sie dowartosciowac

Gość SabinkaSlask
Prosze czytac uwaznie napisalam ze skormniej chce zerobic a nie ze nie mam pieniedzy Odnosnie pytan to 4 urodziny: 5 dzieci.

Gość gość
Dzieci przeważnie lubią chrupki kukurydziane, prażynki, mandarynki. Kanapki też robiłam i to one najszybciej znikały.

Gość SabinkaSlask
Mam 15 osob w tym 5 dzieci :) Torta zamowilam Ciasta tez Ciastka Napoje Chrupki Paluszki Muffinki Owoce oczywiscie balony swieczke i fontanne tez juz kupilam Alkoholu nie toleruje dlatego szampan bedzie dla dzieci :D

Gość gość
po co robić każde urodziny? nie wystarczy roczek i potem jak juz do szkoly bedzie chodzic? przeciez i tak nie rozumie o co chodzi w urodzinach, ja sobie tez co roku nie robie urodzin i takim malym dzieciom tez nigdy nie wyprawialam urodzin, szkoda kasy i zachodu.

A o jakiej porze będą urodziny ? Tzn Czy zapraszasz gości na obiad czy po obiedzie ( podwieczorek ? ). Jeśli to drugie zrobiłabym "na słodko " - tort,ciasta,babeczki/ muffinki , owoce np. jako szaszłyki lub sałatka owocowa. Jeśli uroczystość się przeciągnie to możesz zrobić dla dzieci kolorowe kanapki,nuggetsy

Gość dziś ----> To jest 4 letnie dziecko i właśnie rozumie "magię " urodzin. Dlaczego miałaby nie robić ? Mój syn ma 9 lat i do póki chodził do przedszkola zawsze robiliśmy w swoim gronie - my i dziadkowie . A teraz to zaprasza kolegów.

Gość gość
bez alkoholu? to po co zapraszasz doroslych? wcale bym na takie urodziny nie poszla jak by mialy byc bezalkoholowe, bo sorry ale udawac ze urodziny jakiegos dzieciaka sa fajne i ciekawe to ja nie potrafie. goscie kasy rzuca a nawet sie nie napija, wstyd. przemysl te urodziny bo chyba nie ma sensu ich robic...

Gość SabinkaSlask
Byc moze masz racje. Ja rowniez wolalabym nie wyprawiac ale pytajac syna co by chcial dostac na urodzinki powiedzial ze chcialby zeby przyszli tu wszyscy :)

Gość gość
Nie rozumiem sensu wystawiania szampana dla dzieci, skoro dorosli o suchym pysku beda siedziec. To nie sylwester tylko rocznica wyciagniecia dzieciaka z pipki. Dajac szampana nawet takiego typowo dzieciecego uczysz dzieci ze kazda impreza musi byc z alkoholem, alkoholika sobie wychowasz jak nic.

Gość SabinkaSlask
Monia o 16-17. :) Planowalismy zrobic tylko dla dzieci w bajkowej krainie ale dzieci sie pochorowaly dlatego bedzie to w domu. Alkohol wczesniej byl ze wzgledu na to ze robilismy tez laczone urodzin z urodzinami babci. Syn kasy nei dostaje na urodziny takze skoncznie mi tu pisac z kasa juz i to nie zadne roczki i tym podobne. A tak poza tym jesli chodzi o alkohol to opinie sa rozne i z tego co wiem coraz czesciej sa to urodziny bez alkoholu. Pozatym ja tez nie jestem za piciem alkoholu i wysluchiwaniem narabancow :)

Gość gość
Bez alkoholu to będzie lipa, ale może o to ci chodzi, że rodzice szybko zabiorą dzieci do domu bo będzie nudno i nic nie postawisz, a prezenty swoją drogą. W sumie fajny sposób na szybkie wygonienie gości.

Gość gość
Alkoholikami to jest polowa tej kafeterii lacznie z panem/pania piszaca ze by nie przyszla jakby w ryj nie mogla zalac

A dla mnie to jest głupota podawać alkohol na uroczystościach dziecięcych - po co ? na co ? Toż to święto dziecka ! Toż to nie imieniny czy spotkanie dorosłych !

Gość gość
No juz nie udawajcie ze urodziny gowniarza sa jakies ekscytujace albo fajne, bo nie sa. Dorosli maja tylko siedziec w idiotycznych czapeczkach i zabawiac smrody? No troche to nie halo. Jak juz sie zbiera starsze towarzystwo to wypada cos postawic. Mlodzi w swoim pokoju, dorosli w swoim i wszyscy sa zadowoleni, a nie jakies kinder party, moze niech jeszcze przebierze gosci za klaunow. Masakra.

Gość SabinkaSlask
Po pierwsze nie nazywaj mojego dziecka gowniarzem. Jak juz skonczyles/as to sie nie wypowiadaj bo nic madrego soba nie reprezentujesz. I tak na przyszlosc czytaj uwazniej

Jeśli ktoś ma takie myślenie - lepiej niech zostanie w domu. Przecież nikt nikogo nie zmusza do uczestniczenia w urodzinach :o Ja chodzę na urodziny do dzieci ( przyjaciół , rodziny ) i co to za problem że ubiorę czapeczkę ? , jeśli dziecko chcę to ja nie widzę problemu . A wypić wino to ja sobie mogę z mężem wieczorem , po powrocie z " imprezy".

Gość gość
Fakt faktem impreza bez alkoholu będzie nudnawa autorko. Dzieci i tak się bawią w swoim gronie, a dorośli będą czuli się sztywno. Wspomnij te słowa jak któryś z zaproszonych panów podbije do twojego męża o coś z % ;-) Będzie ci głupio.