Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

termin cesarki, pytanie?

Polecane posty

Gość gość

hej mam pytanie do mam które jechały na termin na cc ,o której godzinie przeważnie robili wam cesarke,i czy musiałyscie cos wypełniac przed,badania itp?

Gość gość
Bylam w szpitalu na 3dni przed cc badania robili w tym czasie . O 4rano mialam lewatywę kroplówki przygotowali mnie i po 9wzieli na stol

Gość Ewelina2811
też mam mieć cc ale niestety nie mogę wyciagnąć żadnych informacji od mojego lekarza jak to przebiegnie więc proszę o komentarze :))

Gość gość
Aaaaa i jeszcze podpisywalam zgodę na znieczulenie i operacje i anastezjolog mówiła co i jak będzie wyglądało....

Gość gość
tu autorka:) ja dopiero szczegułu bede omawaic za 2 tygodnie wiem ze jade w tym samym dniu i mnie tną

Gość gość
Pewnie co szpital to inne zasady;-)

W szpitalu bylam na dwa dni przed planowanym terminem, standardowo krew i mocz. Dzien przed cc ktg co 4 godziny, rozmowa z anestezjologiem (opowiadal, jak bedzie wygladal zabieg, kiedy mozna podnosic glowe itp), wieczorem lewatywa. O 7.30 zeszlam na blok porodowy, podpieli mnie pod ktg, podlaczyli cewnik i wenflon, podpisalam zgode na operacje i czesciowo wypelnili ksiazeczke zdrowia dziecka. Podlaczyli kroplowke z sola fizjologiczna, o 8.30 wjechałam na sale operacyjna a o 9.15 mala byla juz na swiecie.

W szpitalu musiałam stawić się 2 dni przed. W ciągu tych 2 dni robili mi raz usg,kilka razy ktg oraz badanie krwi i moczu. Dzień przed miałam spotkanie z anestezjologiem . Wytłumaczył mi jak będzie wyglądało znieczulenie oraz co będzie działo się na sali.W tym dniu podpisać musiałam zgodę na cc,znieczulenie etc - standard w każdym szpitalu. Cięcie miałam zaplanowane o 7 rano. 2 godziny przed zostałam obudzona - lewatywa , prysznic,kroplówki,założenie cewnika i sru na salę operacyjną.

Gość gość
zglosilam sie do szpitala w dniu cc na godzine 7dma, z wszystkimi niezbednymi badaniami krwi zrobionymi 3 dni wczesniej w przychodni. Na izbie przyjec wypelnilam rozne dokumenty, zalozyli karte, potem ktg, przebranie sie, zalozenie wenflonu i oczekiwanie przed sala operacyjna na zabieg na ktory wzieli mnie ok 9:30.

Gość gość
W Niemczech na szczęście nie robią żadnej lewatywy, no masakra :(

Gość gość
mnie tez nie robili lewatywy, nie ma takiej potrzeby :/