Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 26 lat i jestem załamana swoim życiem

Polecane posty

Jeżeli jest ci źle ze swoim życiem, brakiem pracy czy kwalifikacji to rób coś aby to zmienić. Wybierz cel, zrób szczegółowy i zacznij go realizować. Zastanów się - większą szanse na sukces masz działając czy siedząc na tyłku i oczekując, że los się odmieni?

Gość gość
gdyby był we mnie zakochany, na pewno by to powiedział otwarcie odp. nie mowi sie kobiecie z która sie nie jest że jest się w niej zakochany. to zły pomysł. to większość kobiet spłoszy. co do jego zainteresowania innymi kobietami to widziałas jak bajeruje inne czy tylko słyszałaś z jego opowiadań. facetom nie wież w t co opowiadają na temat swoich damsko-męskich wyczynów bo to zawsze sa same bzdury. a gadać może żeby widziec jak ty zareagujesz.

Gość gość
zazwyczaj tak, że po prostu się do siebie przytulaliśmy jak brat z siostrą"odp. niee noooo jeeszcze się tulą do siebię...on jest troskliwy, opiekunczy , chodzą do kina ,planują wspoólny wyjazd do jego znajomych......ty myślisz że ja się tulę do kolegów i jestem w stosunku do nich czuły i opiekunczy...???

Gość gość
Mam kilka celów, jakie sobie obrałam. Muszę przede wszystkim do perfekcji opanować języki obce, bo wiem, że to w dzisiejszych czasach to bardzo pomaga. Na razie umiem angielski na poziomie średnio zaawansowanym, poza tym znam czeski i niemiecki w zakresie podstawowym. Chcę też iść jeszcze na studia public relations od października. Co do kolegi to byłam świadkiem, jak się zalecał do innych dziewczyn, w tym właśnie do koleżanki. Czułam się okropnie wtedy, ale nie dawałam tego po sobie poznać.

Gość gość
pamiętaj też o chińskim w obu dialektach, mongolskim sumeryjskim,języku zulusów i hinduskim. czarny pas w kilku sztukach walki nie zaszkodzi a i mont everest powinnaś zaliczyć.wtedy ustawi sie kolejka kandydatów.Opisałem tu niezbędne minimum jakiego ja wymagam od partnerki :D

Gość gość
To wszystko nic nie znaczy. Jesteśmy jak rodzeństwo. To, że często razem wychodzimy i że okazujemy sobie wiele ciepła, nie czyni z nas pary. Dobrze widzę, jak jemu jest przykro z powodu tamtej kobiety.

Gość gość
Autorko, twój kolega ma odwagę podrywać inne, a o ciebie niby wstydzi się starać, ale nie wstydzi się z tobą żyć jak brat z sisiotrą? Tak, wierz w to dalej, że jest w tobie meega zakochany, tylko tak jakoś dziwnie się dzieje, wszystko tak dziwnie wychodzi, ale po co wierzyć rzeczywistość przed oczami, lepiej wierzyć swoim fantazjom! I nigdzie na świecie nie ma ani jednego przypadku przyjazni damsko meskiej która nie jest tylko przyjaznia. on na pewno cię kocha. w to też wierz.

Gość gość
Haha, tak się składa, że z tym Mount Everest to całkiem możliwe, bo właśnie mam w planach kurs wspinaczki wysokogórskiej. :D A może i o tym chińskim pomyślę? ;)

Gość gość
rozumiem. bedę musiał to zapamiętać bo przez prawie 40 lat życia nie widziałem takiego przypadku.

Gość gość
Autorko, twój kolega ma odwagę podrywać inne, a o ciebie niby wstydzi się starać, ale nie wstydzi się z tobą żyć jak brat z sisiotrą? Tak, wierz w to dalej, że jest w tobie meega zakochany, tylko tak jakoś dziwnie się dzieje, wszystko tak dziwnie wychodzi, ale po co wierzyć rzeczywistość przed oczami, lepiej wierzyć swoim fantazjom! I nigdzie na świecie nie ma ani jednego przypadku przyjazni damsko meskiej która nie jest tylko przyjaznia. on na pewno cię kocha. w to też wierz. odp. no autorka właśnie nie wieży. to ja tak przypuszczam. teraz kilka osób juz gada i nie wiadomo kto co pisze :)

Gość gość
Ja tam wierzę, że przyjaźń między kobietą a mężczyzną może istnieć. Znam takie osoby i jakoś nie widzę, by między nimi iskrzyło. Szkoda, że z nami tak nie jest. Tzn. z mojej strony, bo jeśli chodzi o niego, to jestem pewna, że nic do mnie nie czuje. Po prostu to taki typ faceta, co ma świetne relacje z kobietami, i tyle. Oprócz mnie kumpluje się jeszcze z kilkoma innymi laskami i dla niego to coś naturalnego.

Gość gość
Ja tam wierzę, że przyjaźń między kobietą a mężczyzną może istnieć odp. rozumiem. ja poprostu niczego takiego nie widziałem,co nie znaczy że tego nie ma(wieloryba też nie widziałem :D)

Gość gość
Może jeszcze kiedyś tego doświadczysz, wszystko przed tobą. W każdym razie mnie jest smutno, że zakochałam się w swoim przyjacielu. Przecież początkowo nic na to nie wskazywało. W ogóle nie widziałam w nim faceta. Wszystko zaczęło się dopiero wtedy, gdy częściej ze sobą zaczęliśmy wychodzić i otwierać się przed sobą.

Gość gość
Po prostu to taki typ faceta, co ma świetne relacje z kobietami, i tyle. Oprócz mnie kumpluje się jeszcze z kilkoma innymi laskami i dla niego to coś naturalnego. odp. do tego podrywa dziewczyny i żadnej nie ma. pełno koleżanek do tego randki na inter , zakochany w waszej kumpeli a żadnej wyrwac nie może?

Gość gość
Tak właśnie jest. Myślę, że to dlatego, że on za bardzo się stara, a to kobiety odpycha. Koleżanka mówiła mi, że jest strasznie natrętny i naiwny, no i z tego, co widzę, tak też jest. Próbowałam to uzmysłowić, ale chyba za bardzo nie dotarło, skoro znowu szuka szczęścia.

Gość gość
rozumiem. no ale widzisz że jego relacje z kobietami tez są jakies zaburzone. obydwoje jesteścię cięzkie przypadki , nie chcę być złośliwy tylko tak wnioskuję.skomplikowana z wami sprawa :)jakby umiał sobie wyrwac dziewczynę to już by "nie było " tych koleżanek chcociazby dlatego że ona by na to nie pozwoliła.on tak naprawdę ma zaburzone relacje z kobietami.oczywiscie mogę się mylić nie twierdzę że jestem jakims expertem :D

Gość gość
Spoko, nie obrażam się o to, że piszesz, że jesteśmy zaburzeni. To akurat prawda - ja swoje przeżyłam, on z kolei jest DDA. Trudne przeżycia łączą ludzi i to mocno. On jest naprawdę fajnym facetem, tylko że momentami zachowuje się jak desperat i to jest denerwujące. Wiem, że miał w przeszłości kilka kobiet, z jedną nawet planował ślub, ale rzuciła go dla innego.

Gość gość
spadam myc gary. życzę powodzenia!

Gość gość
Ja idę się pouczyć języka. :) Dzięki za rozmowę i życzę wszystkiego dobrego. :)

Gość Psycholog Gdańsk
Trwa nabór osób chętnych do grupy dla DDA/DDD. Spotkania będą się odbywać w poniedziałki we Wrzeszczu na ulicy Wajdeloty, w godzinach popołudniowych. Odpłatność za 2,5 godzinne spotkanie (z przerwą) wynosi 30 złotych. Dodatkowe informacje oraz zgłoszenia proszę kierować na adres: psycholog.agata.kowalczyk@wp.pl „każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku" – napisz i umów się na bezpłatną konsultację kwalifikującą do grupy.... Program przewiduje również warsztaty dla DDA (komunikacja interpersonalna, asertywność, akceptacja siebie, złość, przebaczenie), które stanowią element terapii. Istnieje także możliwość pracy indywidualnej.