Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Doradźcie mi w sprawie rozwiązania z wózkiem. Nie chodzi mi o firmę.

Polecane posty

Gość gość

Mój syn urodził się w grudniu 2014, ma obecnie 6 tygodni. Kupiłam mu wózek X-Lander xmove kolor Terra (khaki). Uznałam, że jest on praktyczny, stabilny i zabudowany (chroni przed wiatrem, itd., wiecie o co chodzi). Dodatkowo bardzo mi się on od razu spodobał, nie chciałam już innego nawet oglądać. Problem polega na tym, że wózek jest dość ciemny i ponury :(. Teraz, w okresie jesienno - zimowym, to wygląda fajnie, ale już sobie myślę co to będzie w lipcu i ogólnie latem :(. To futerko jest ekstra, ale klimatyczne - zimą! Nie chcę jechać z takim wózkiem latem np. nad morze... Dlatego tak sobie teraz z mężem myślimy czy nie kupić Maxi-Cosi Mura 4 Plus... Wózek fajny, kolor żywy, bo chcemy czerwony. Oczywiście nie sprzedalibyśmy obecnego wózka, tylko ja widzę to tak: ponieważ mamy X-Lander z gondolą i spacerówką w tym samym kolorze - khaki, to Maxi-Cosi kupilibyśmy już tylko spacerówkę w tym kontrastowym kolorze i używalibyśmy X-Lander od października do kwietnia, a Maxi-Cosi - od kwietnia do października. Kolory i stopień zabudowania, "przytulności" by się zgadzały... Co o tym myślicie? Oczywiście później, jak syn będzie starszy (około 8-9 miesiąca) mamy zamiar kupić jeszcze Maclaren Techno xt na szybkie wypady już ze starszym dzieckiem. Nie chodzi nam o pieniądze, tylko czy to ma sens, zrozumcie mnie.

Ja na twoim miejscu wstrzymałabym się jeszcze ze trzy miesiące z jakimkolwiek zakupem, jak troszkę więcej z wózkiem pochodzisz to lepiej ocenisz funkcjonalność i będziesz wiedziała na co się zdecydować ja mam dwóję dzieci wcześniej byłam nianią i trochę wózków "przerobiłam". ogólnie pomysł chyba dobry tylko nie wiem czy na lato czegoś lżejszego nie będziecie woleli

Gość gość
Ja bym się wstrzymala. Do lata kilka miesięcy wiec,moim zdaniem nie ma sensu teraz kupować drugiego wózka. Na wyjazdy praktyczniejsza jest spacerowka,ktora jest lzejsza. Ja bym przebolala ten kolor wiosna,a na poczatku lata zainwestowala w porzadna spacerowke,ktora posluzy zdecydowanie dluzej.

Gość gość
Jak dla mnie to bez sensu. Mura do przytulnych nie nalezy. Poza tym mozna dokupowac czesci wymienne do X-landerow, wiec co za problem dokupic budke, albo samo poszycie budki i wkladke na siedzisko. Orientacyjne ceny zobacz na Nextway, albo zadzwon do producenta. Przede wszystkim sprawdz w instrukcji czy tego futra sie po prostu nie odpina. A co do Maclarena to w wakacje mozesz juz przeciez przesadzic dziecko do parasolki. Po co ci kolejny wielki wozek? Poza tym sa fajniejsze i rownie dobre parasolki na rynku niz ten caly Maclaren.

Gość gość
Tak, wiem, że to futro oczywiście się wypina normalnie, ale chodzi mi ogólnie o kolor tego obecnego wózka... :( Więc kupiłabym czerwoną Murę jakoś w czerwcu, kiedy przesadzałabym syna do spacerówki. Ten czas do lata jakoś bym przebolała, bo to gondola, ale przecież dziecko wozić będę do około 3 roku życia, chciałabym już mieć inny kolor na wesołą porę roku :). Maclaren też bardzo mi się podoba... :) Przecież Maclaren to taka parasolka?! I o to mi chodzi, że Mura nie jest przytulna, a xmove tak. Dziecko w zimę musi być chronione, okryte, a latem to potrzebuje przewiewnego wózka, przestronnego, taka jest Mura, więc to jest dobre.

Gość gość
Do 3 roku zycia nie bedziesz wozic dziecka w duzym wozku. Po 1 roku, gora 1,5 zaczniesz szukac parasolki, bo ci bedzie ciezko. A na Maclarenach parasolki sie nie koncza - o to mi chodzilo. Jak ci tak ciazy kolor to najlatwiej bedzie dokupic tapicerke, a nie drugi wozek, ale rob jak chcesz. Jak juz koniecznie sie upierasz przy wozku to lepiej od razu zainwestowac w parasolke, a nie zadna Mure.

Gość gość
mozesz kupic color pack w dowolnym kolorze, taka zaleta x-landera ze mozna zmienic cala tapicerke

Gość gość
No wlasnie o tym samym jej pisalam, ale nie wiem, czy zrozumiala.

Gość gość
Moim zdaniem bez sensu jest mieć dwie spacerowki o podobnych parametrach (duże, z pompowanymi kolami itd). Moje dziecko w pewnym momencie mialo 3 spacerowki naraz i nie zwariowalam tylko tak bylo wygodnie. Mialam kubelkowa-z odwracanym siedziskiem, przednie kola piankowe, tylne pompowane i ona swietnie sie sprawdzala jak dziecko nie siedzialo (pozycja pół leżąca), to bylo latem i byla swietna na codzienne spacery. Potem dokupilam solidna, duża spacerowke, typowo na większe wyprawy do lasy czy calodniowe wycieczki i z niej korzystalam najdluzej. I trzecia spacerowka byla lekka, na piankowych kolach, skladana do malych rozmiarów i byla glownie na wypady do sklepy czy blisko do piaskownicy. Także moim zdaniem druga spacerowka tak, ale nie o takich samych gabarytach bo to bez sensu. A tak jeszcze nawiasem mówiąc, jedna moja spacerowka byla czarna i jezdzilam nią wlasnie wiosna, latem, nie wiem o co chodzi z tym ponurym kolorem.

Gość gość
Tak, wiem co to jest color pack :). Tylko zastanawiam się czy na lato nie będzie lepsza Mura, bo jest bardziej odkryta i nie taka przytłaczająca... Oprócz Maclarena, jako parasolka, również bardzo podoba mi się Chicco, niestety nie wiem jaki to model, jeśli ktoś wie, to proszę, napiszcie. Ten wózek jest ma dość małe kółka, te od strony kierownicy są większe i chyba podwójne, a te od strony nóżek dziecka mniejsze i na pewno pojedyncze i skrętne. Kolor, który mi się bardzo spodobał (bo nie mogę tego wózka nigdzie znaleźć, widziałam tylko raz w lipcu 2014 na ulicy i od razu mi się rzucił w oczy) to taki chyba jasny szary z elementami neonowej żółci.

Gość m1lena
jak masz x-move to na lato wzielabym cos mamas&papas np armando (czy jakos tak, nue pamietam nazwy) albo sola (sa w cudnych kolorach). troche bez sensu jest miec dwa 'czolgi'. tez mam x-mova i po pierwszej euforii stwierdzam ze jest za duzy i za ciezki a uzywam od 9 m-cy

Gość gość
W ogole wszystkie X landery sa ciezkie poza tym jednym modelem do biegania. Nie podobaja mi sie za bardzo Chicco. Ja k juz bym miala wybierac parasolke to stawiam na Elodie Details (Stockholm) albo Mamas&Papas (Tour w szaro seledynowe zygzaki). Jakosc poroenywalna do Maclarena, ale atrakcyjniejsze wizualnie.

zawsze możesz wziąć już na lato spacerówkę, gdzie siedzisko rozkłada się na płasko. nasz syn już w wieku 6 miesięcy jezdził w spacerówce, ma mamy quinny zapp xtra i super sie sprawdza, do tego masz duży wybór kolorów.