Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zuzannaaaaa

Ile zaoszczedziliscie , w jakim czasie

Polecane posty

Gość Zuzannaaaaa

Mam takie krótkie pytanko bo ostatnio znajomi wytknęli mi niezaradność finansowa- po 10 latach w uk udało mi sie uzbierać 100 tys pl . I tu moje pytanie czy to naprawdę tak mało czy po prostu chcą mnie wkurzyć? Ile Wam sie udało oszczędzić i w jakim czasie - prosZe szczere odp. Jesteśmy anonimowi nie potrzeba sie tu dowartościowywać ...

Gość TezLubiePowedrowac
Przez ladych kilka lat zylismy "na biezaco", nie myslelismy o oszczedzaniu. Zaczelismy oszczedzac dopiero kiedy urodzila sie corka. Przez 7 lat zaoszczedzilismy we dwoje ponad 80 tys euro. Wiekszosc tej sumy poszla na wczesniejsza splate kredytu mieszkaniowego. Na dzien dzisiejszy odklamy co miesiac niezla sumke, ale juz nie "oszczedzamy" :P

Gość TezLubiePowedrowac
Ale dla oszczedzania nie ma reguly. Wszystko zalezy od tego jakie masz nastawienie do emigracji. Jesli chcesz tam zostac i zyjesz normalnie kozystajac z zycia to na zabezpieczenie codziennosci taka suma wystarczy. Jesli natomiast naprawde oszczedzasz i myslisz o powrocie do Polski to rzeczywiscie troche malo...

Gość gość
Maz pracuje w Norwegii przez prawie 3 lata ponad 200 tys zl.

Gość gość
Ja w ciągu roku z łatwością oszczędziłam 5 tys funtów (25tys zł?) myślę że w tym roku spokojnie zaoszczedzę 10 tyś (nowa praca). W sumie są to pieniadze ktorych po prostu nie musiałam wydać. Dodatkowo odkładam sobie 200f miesiecznie na emeryturę. To ile ktoś oszczedza to nie jest jakiś cholerny wyścig i dziwne jest to że znajomi w ogole pytaja o takie rzeczy a potem komentuja...

Gość gość
"Maz pracuje w Norwegii przez prawie 3 lata ponad 200 tys zl. " To Twoj maz. A ty, ile w tym czasie zaoszczedzilas ? :P

Gość gość
Niektóre się tak przyssają do męża że traktują jego pieniadze jak swoje ;) pasożyty.

Gość gość
w małżeństwie pieniądze są wspólne - więc nie pieprz

Gość gość
Ok, moga byc wspolne... ale to maz oszczedzal a nie zona ;) :P

Gość gość
Nie ma to jak chwalić sie ile zaoszczędza mąż. Rzeczywiście, przypisuj sobie to osiągnięcie ;)

Gość gość
My żyjemy chwilą. owszem, odkładamy co miesiąc jakieś tam kwoty i zawsze mamy przynajmniej 2 tysiące funtów na tzw 'czarną godzinę", ale poza tym to cieszymy się życiem. Kino, restauracje, koncerty, podróże (raz w roku Polska raz w roku coś innego np Włochy, Tajlandia). Mamy dziecko. oboje pracujemy full time.

Gość pandakrk
przecietna wychodzi400 mies na osobe lub 800 na pare . czyli5 tys funtow singiel na rok i ok. 10 tys funt para na rok . taka jest srednia :)

Gość gość
@pandakrk niby kto tyle oszczędza ?

Gość gość
starczy na 3 pokolenia stopka: jak mnie bedziesz calowac w doope zacznij od prawego posladka

Gość gość
1000 f bardzo dobre życie?!?! O Ku...a !!!!

Gość gość
Ciekawe jak mozna zaoszczedzic w Uk po 400 f mc jak zarabia sie 900-1000, a niiestety takie sa stawki !

Gość gość
Witajcie to ja od meza co zaoszczedzil pracujac w norwegi, ja tez mieszkam w norwegi chodze do szkoly ucze sie jezyka oraz mam praktyki 2 razy w tygodniu za to dostaje 3 tys zl te pieniadze ida na bilet i zycie , z meza wyplaty na mieszkanie , ile brakuje to doklada a reszte na wspolnym koncie , u nas nie ma moje twoje tylko nasze , kiedy mieszkalismy w warszawie to bylo tak ze maz studiowal a ja juz pracowalam i to ja mialam wiecej pieniedzy i utrzymywalam dom, maz dorabial w weekendy , no coz zycie

ja zaczynam oszczędzać zaczęłam pracę w norwegii wyjechałam dzięki pracaidealna.pl mam nadzieję ze za kilka lat odłożę na mieszkanie

Gość gość
W tym roku obliczyłam że uda mi się zaoszczędzić 15tyś funtów. Muszę się spiąć na kilka lat i wtedy wyjeżdżam na parę lat podróżować za tą kasę. :)

Gość gość
DE - 2013 rok - 8.000 Euro, w ubiegłym ok. 11.000 Fakt - mieszkanie mam prawie gratis, płacę tylko za media.