Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankkka1111

czy to depresja poporodowa czy przemeczenie?

Polecane posty

Gość ankkka1111

Witam. Coreczka byla wyczekiwana. Wczesniej dosc dlugo lezelam w szpitalu na pidtrzymaniu bo urodzila sie jako wczesniak. Potem znow 10 dni szpital bo miala zoltaczke. Wszystkie te noc e byly nie przespane plus te teraz w domu bo dziecko jest aktywne noca. Boli je brzuszek. Ka odkad wrocilam do domu czuje sie strasznie. Nie wyspana, nie kontaktuje. Brak mi energi i ciezko mi cokolwiek zrobic. Jestem strasznie slaba. Bolinie glowa i mam dziwne cisnienie w oczach. Plakac mi sie chce bo chcialabym dziecku poswiecic duzo uwagi ale brak mi sil. Mam takie powolne ruchy. Moze ktos mi tutaj pomoze co to jest? Czy z tego niewyspania nie jestem soba? Czy to depresja juz?

Gość gość
To zwyczajne zmeczenie . Nie mozesz poprosić meza lub mamy o jeden dzien dla siebie?

Gość gość
Ile to już trwa?

Gość anlkka1111
Dzieckoa 2 tyg.

Gość gość
No to spokojnie, powoli będzie lepiej. A może ktoś do pomocy, choćby na troche?

Gość gość
najgorsze pierwsze 3 msc. Pozniej bd coraz lepiej sie czuc i zaczniej odsypiac.Teraz jeszcze jest bardzo malutkie i nie umie odroznic dnia od nocy,wiec fika kiedy mu pasuje.Czas szybko leci,a zmeczenie szybko mija. Depresji nie masz,bo nie chcialabys sie wtedy opiekowac dzieckiem.Byloby ci obojetne czy placze,czulabys zlosc. Kazda to przechodzi,a zaczniesz cieszyc sie macierzynstwem jak zaczniesz odpoczywac. Daj wam czas i sie nie obwiniaj za nic.

Gość gość
Nie użala się nad sobą. Co ty sobie wyobrażałaś? 2 tygodnie i wymiękasz? Sąsiadka ma 4,5 i 3 łatkę i ANI JEDNEJ NOCY PRZESPANEJ W CAŁOŚCI i co ma powiedzić? Dziecko budzi się co noc i woła pić kilka razy... A gdzie ojciec dziecka?

Gość gość
Zdecydowanie przemeczenie, i dam ci rade, nie wmawiaj sobie i nie staraj sie pokazac innym jak wiele samodzielnie robisz przy dziecku.zrobisz sobie tylko tym krzywde a potem tez i dziecko i maz ucierpia bo bwdziesz tak wyczerpana i rozdrazniona. Ja bylam taka glupia ze nikogo nie chcialam prosic o pomoc i wpadlam w taki dol, taka depresje ze szkoda gadac. Zdrowia zycze calej rodzince!

Gość gość
Z jednym dzieckiem to nie problem, gorzej jakbyś miała 2-3 latka jeszcze, a tak jesteś w połogu, to czas dla was, bierzesz dziecko do piersi, włazisz pod koc z nim i oglądasz seriale. Obiad zapewnia ojciec dziecka, sprzątanie też, to co musisz robisz raz dwa jak ojciec jest na spacerku z dzieckiem.

Gość gość
Odpoczywaj jak dziecko drzemie w dzień

Gość ankkka1111
Inne objawy to takie ze moglabym caly czas spac i spac, ciezko mi sie ubrac, ogarnac, zrobic mleko do dziecko. Zero energii. I placze ze nie jestem soba. Moge siedziec caly czas w jednym miejscu i nic nie robic. Okropne to jest..