Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pozew o rozwód a dziecko

Polecane posty

Gość gość

Chcę złożyć pozew o rozwód, ale wcześniej chcę wynająć mieszkanie i wyprowadzić się wraz z 15 miesięczną córką. Jestem jednak na wychowawczym ( mam odłożone pieniądzę) i boję się, że mąż będzie udowadniał przed sądem, że nie stać mnie na utrzymanie się wraz z dzieckiem. We wrześniu chcę zapisać dziecko do żłobka bądź przedszkola i wrócić do pracy.

Gość gość
Zawsze oprocz alimentów na dziecko mozesz się starac o alimenty na siebie i wtedy bedzie Cie stac

Gość gość
Nie chcę alimentów na siebie. Najlepiej to nic nie chciałabym od niego, ale wiadomo mamy dziecko. Stać mnie na utrzymanie się, mam stałą pracę, a gdyby nawet mnie zwolnili po powrocie to wznowię działalność gospodarczą. Tylko on może kombinować, chociaż byłoby mu to nie narękę, bo do tej pory nie wykazywał ani krzty zainteresowania dzieckiem.

Gość gość
Lol, I o co jeszcze? Może alimenty na swoich rodziców od razu?

Gość gość
no ale co będzie kombinować? Jesteś na macierzyńskim. 16:52 WYobraź sobie, że w czasie rozwodu z orzeczeniem o winie, strona pokrzywdzona może wystąpić o alimenty na siebie

Gość gość
A jak to on nagle będzie tym pokrzywdzony? Alimenty na starego.. To by wam tu gul skoczył :D

Gość gość
Nie prościej poczekać aż sobie zorganizujesz życie i dopiero potem wprowadzać zmiany? co cię tak pili? po co wydawać oszczędności jak nie wiesz co będzie dalej z pracą/zleceniami? DG nie sprawi, że z miejsca będziesz miała zlecenia, że będą one zapłacone na czas itd. Najpierw przedszkole, potem praca, potem wyprowadzka. Alimenty nie rozwiążą sprawy - rzadko kiedy są przyzwoite, i rzadko kiedy pokrywają choc połowę kosztów utrzymania dziecka. O alimentach na siebie zapomnij - orzekanie o winie to dobre 2 lata w sądzie - i o ile nie ma mocnych dowodów zdrady - sądy raczej orzekają winę obopólną.