Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MIŁOŚĆ WIERZYSZW NIĄ????

Polecane posty

Gość gość

Czym jest kochanie za bardzo? Jeżeli miłość oznacza dla Ciebie cierpienie... Jeżeli bez niego nie wyobrażasz sobie życia... Jeżeli znosisz upokorzenia, przywołując w pamięci chwile, kiedy był dla Ciebie dobry i czuły... Jeżeli wierzysz, że dzięki Twoim wysiłkom zmieni się na lepsze... Jeżeli związek z nim powoduje, że masz coraz mniejsze poczucie własnej wartości... Jeżeli nie możesz zrozumieć, dlaczego Cię zdradził, choć tak się dla niego poświęcałaś... Jeżeli pomimo bólu nie potrafisz się z nim rozstać, a jeżeli to zrobiłaś, to boli Cię nadal... Jeżeli sposobem na ukojenie Twoich cierpień jest dla Ciebie kolejny związek...

Gość gość
Syndrom "kochania za bardzo" dotyka bardzo wiele kobiet. Kobiety takie nie czują się szczęśliwe w związku, a za swoje nieszczęście obwiniają partnerów. Jednocześnie dają z siebie wszystko, żeby związek trwał - w imię miłości. Wierzą że ich wielka miłość potrafi partnera zmienić. Dzielnie znoszą ból, który partner im zadaje - poniżanie, przemoc psychiczną, czy fizyczną. Są męczennicami miłości. Poświęcają się całkowicie swojemu partnerowi, ale choć czują się w związku upokarzane lub zaniedbywane, nie są w stanie odejść. "Kochanie za bardzo" tak naprawdę jest jedną z form uzależnienia od "miłości". Tak groźnego, jak alkoholizm, czy narkomania, wpływającego destrukcyjnie na życie. To prawda ja tak kochałam byłam bita i poniżana ale nie miałam siły odejść.