Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

syn nie chce siadac na nocnika ani wc ma 15 m

Polecane posty

Gość gość

Siadal i robil kupe od 8 m teraz okolo 2-3dni widze ze chce kupe chce go posadzic a on nie chce zapiera sie..co to moze byc? Nie sadze zeby sie zrazil nie mial zaparc ani biegunki. Bunt , etap przejwciowy?

Gość gość
nie chce siadac na NOCNIK

Gość gość1000
15 miesięcy to jeszcze ma czas. Jak teraz nie chce to spróbuj za 3 miesiące. Po za tym nie zbyt wieże że taki mały już sam z siebie siadał.

Gość gość
Zaparcia nawykowe witajcie. Rok w d***e , lekarze, cud syropki, lewatywki w szpitalu. Huuuuraaaa!

Gość gość
Skoro mie chce to znaczy ze nie jest jeszcze gotowy,dzieci maja czas do 3 roku życia żeby zacząć sikać. Moj mial prawie 2 lata jak probwalan i nie chcial,dopiero jak mial 2,2 zaczal chętnie i poszlo gladko.

Gość gość
Sikać do nocnika oczywiscie*

Gość gość
Za chwile zwariuje..czy wy umiecie czytac ze zrozumieniem??? Siadal na nocnik od 8 m na wc od 12m codziennie robil kupe bez problemow..ostatnio sie zrobil problem zastanawiam sie dlaczego? Czy to nie chore bylo by na moim miejscu pozwolic dziecku walic w pieluche skoro od pol roku robi na nocnik/wc

Gość gość
No wlasnie to sa uroki sadzania dziecka na kibel od 8m :D Po cholere dziecko uczyc od 8m i miesiacami sadzac i sadzac i sadzac jak i tak nie zalapal jak widac autorko.Ja posadzilam dziecko dopiero jak mialo 18m i to byly 3 dni nauki i po klpocie ,bo dziecko samo juz potem siadalo.

Gość gość
Chore to jest to co piszesz ze od 8 miesiąca robił kupę i siku na nocnik

Gość gość
O tak siadal na nocnik od 8m juz to widze :) Mamo siusiu i hop sam na nocniczek?Bo dla mnie siadanie na nocnik to wlasnie sygnalizowanie i siadanie bez pomocy mamusi.

Gość gość
Sadzalam gdy widzialam ze chce kupe. Po co paprac sie w gownie za przeproszeniem skoro chetnie siadal.

Gość gość
Zdal sobie sprawe z funkcji fizjologicznych i nienpotrafi sie skupic na nocniku , chyba jednak bedziezz musiala wziac to na klate , zalozyc pampera i zaczac od nowa za kilka miesiecy

Gość gość
Mysle ze to chwilowy bunt. Spokojnie proboj i maly znow sie przelamie. Nie sluchaj zawistnych i zazdrosnych mamusiek i nie pozwol zeby znow powrocic do kupy w pampersa. Mi bylo by szkoda stracic tyle miesiecy pracy nad dzieckiem i cofnac sie krok do tylu

Gość gość
Nie sadzaj na silę tylko proponuj. Jak nie chce to niech robi do pieluchy, bo Ci się zrazi do reszty. Moja córka zapierała się i nie chciała siadać. Po jakimś czasie sama zdecydowała, że chce majtusie i bez żadnego namawiania szła na nocnik i robiła co trzeba, Była wtedy sporo starsza niż Twoje dziecko ale zrazić można się czy się ma rok, czy trzy lata.

Gość gość
Mi bylo by szkoda stracic tyle miesiecy pracy nad dzieckiem i cofnac sie krok do tylu x dobrze, że nie do przodu 🖐️

Gość gość
Miałam tak samo, trwało od 1,5r. do prawie 2,5 z dnia na dzień zawoła, że chce na nocnik. W tym czasie zaczął bardzo dużo mówić i powiązałam to z szybkim rozwojem.

Gość gość
*zawołał

Gość gość
Zawistne mamy haha no tak zadzroszcze autorce tych miesiecy biegania z nocnikiem :D No bo u mnie nauka twala kilka dni niestety a przeciez moglam zaczac biegac z nocnikiem za dzieckiem .Jakbym zaczela od 3m zycia dziecka bylabym lepsza od autorki :P

Gość gość
Ale nie odebralam tego jako latanie za dzieckiem to byla dla mnie satysfakcja i ulatwienie

Gość gość
Pisałam, że tez szybko wysadzałam, dziecko nigdy nie miało odparzonej pupy i nie musiałam babrać się z chusteczkami, podtarłam pupę, umyłam i już. Wygoda :)