Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawskababa

Ile oni mogą zarabiacc

Polecane posty

Gość ciekawskababa

Wiem, ze jestem wścibska, ale co mi tam usmiech.gif Oboje urzędnicy ministerialni od 10 lat, ona zastępca dyrektora, on jakiś expert. Prawnicy. Jeżdzą autem za 120 tysięcy, kupili mieszkanie za 600. I ponoć tylko w połowie wspomoglie się kredytem. Jeżdza na wakace kiedy chcą (o ile urlop pozwala), ale nie w egoztykę tylko po europie i polsce. Ale jak są w polsce to albo wynajmują świetnie wyposażone lokum w dobrym miejscu, ale są w ośrodkach 4 gwiadkowych (np. w Kołobrzegu). Ona do pracy nosi ryłka i batyckiego, on np. Bytom. Poza tym na co dzień wyglądają na "dziady". Jakieś koncepcje?

Gość ciekawskababa
up

Gość gość
sporo

Gość gość
Pewnie na reke razem ok 25 tys;)) ale tylko strzelam moze wiecej i tego im zycze a Ty nie zazdrsc bo to brzydka cecha

Gość gość
ona z 6,7 do 8 na ręke expert niewiem ile moze zarabiać, ale podobnie

Gość gość
Wg mnie ona 12 netto, on 8-9. Plus nagrody i trzynastka (jakies 33%).

Gość gość
myśle, ze nie 12 ona jednak, znam stawki

Gość gość
Mój brat będący zastępcą dyrektora właśnie tyle zarabia (12). A stawki są różne - inaczej zarabia się w GUSIie, inaczej w Ministerstwie Infrastruktury.

Gość gość
i trzynastka to nie 33%

Gość gość
autorka pisze o ministerstwie, chyba, gus to gus

Gość gość
nagrody przez cały rok i 13nastka liczone razem dają średnio 33% miesięczne.

Gość gość
GUS jest urzędem centralnym w randze ministerstwa.

Gość gość
w randze sobie moze być, mnożniki są podobne w pozostałych minist., inne urzędy liczą sie inaczej nie kombinuj, bo mam znajomych wszędzie ciekawe jeszcze w jakim min. autorka ma rodzinę?

Gość gość
W ministerstwie pensje raczej d**y nie urywają, nawet na dyrektorskich stanowiskach, skoro średnie pensje to niecałe 6 tysięcy brutto . Muszą gdzieś inaczej kombinować, np. skoro to ekspert to może chałturzyć zleceniami. 300 tysięcy kredytu to naprawdę niewiele, moi znajomi wzięli 1,2 mln :P A Ryłko i Batycki czy Bytom to raczej średnio-niska półka. I 4* w Polsce to każdy sobie nalepia wg własnego uznania:P

Gość gość
oczywiście ryłko to taniocha ja dyrkiem nie jestem, a kupuję venezię i prima modę - to tak dla porównania, ch spłacają chałupę, wiec wyglądają na "dziady"

Gość gość
W ministerstwie pensje raczej d**y nie urywają, nawet na dyrektorskich stanowiskach, skoro średnia to niecałe 6 tysięcy brutto (kominówka jest). Muszą gdzieś inaczej kombinować, np. skoro to ekspert to może chałturzyć zleceniami - i na tym się zarabia. Samochód moga mieć w leasingu - co bardziej rozgarnięta osoba tak robi - kolega płaci 1200 miesięcznie za Jaguara, potem może wykupić albo wymienia na inny, koszty idą w firmę. 300 tysięcy kredytu to naprawdę niewiele, moi znajomi wzięli 1,2 mln :P A Ryłko i Batycki czy Bytom to raczej średnio-niska półka. I 4* w Polsce to każdy sobie nalepia wg własnego uznania:P

Gość gość
6 tys brutto dyrektor w mnisterstwie?Na jakim Wy swicie zyjecie? Tyle zarabia specjalista.

Gość gość
Venezia to ma byc wyzsza polka? Kupilam tam dwie pary butow i w zyciu nie mialam takiej chaly. W jednej po miesiacu odpadly czubki, w drugich rozszedl sie klej. Wykonane gorzej niz chinskie klapki. Rylko za to chociaz tansze, o wiele lepsze jakosciowo, jedna pare potrafir nosic latami i przy pielegnacji wygladaja jak nowe. Gowno warta ta venezia.

Gość gość
Uśmiałam się :) Ryłko to taniocha? Skoro to taka taniocha to dlazego połowa kafe zastananawia się jak związać koniec zkońcem?

Gość gość
Czytanie ze zrozumieniem się kłania - 6 tys to ŚREDNIA pensja w ministerstwie, więc dyrektorskie nie mogą być wysokie.

Gość gość
Dyrektorska pensja w GUSie to ok. 10 tys, specjalista ok. 2 tys, główny specjalista ok. 3tys, naczelnik ok. 4 tys. W ministerstwie rozwoju regionalnego sekretarka dyrektora zarabia ponad 4 tys netto, inaczej będzie zarabiać sekretarka w ministerstwie środowiska, ministerstwo ministerstwu nierówne. Jedno jest pewne- dyrektorska pensja w ministerstwie to ponad 10 tys. Piszę to jako pracownik administracji centralnej.

Gość gość
Czytanie ze zrozumieniem się kłania - 6 tys to ŚREDNIA pensja w ministerstwie, więc dyrektorskie nie mogą być wysokie. xxx Logiczne myślenie się kłania- szeregowych pracowników w ministerstwie jest kilkuset, dyrektorów kilkunastu. Na jednego dyrektora i wicedyrektora przypadka prawie setka pracowników szeregowych. Resztę wydedukuj sobie sama...

Gość gość
a co cie to obchodzi?

Gość gość
wyglądają jak "dziady" bo zapieprzaja i nie maja czasu na wygląd, znam bardzo majętnych ludzi i wiem o czym pisze.

Gość gość
a jak prawnicy to non stop musza się uczyc bo przepisy się zmieniają ciągle więc praca + nauka = brak czasu = wygląd jak dziad.

Gość gość
Niektórzy chyba nie potrafią czytać ze zrozumieniem. wątek jest o zarobkach, a tutaj dyskusja komu i jakie buty się rozwalają. o reklamacjach i popsutych butach piszcie sobie w innym miejscu!

Gość gość
A bylas sa granica? W krajach takich jak Anglia czy Francja zamozni ludzie sie nie obnosza.

Gość gość
ale o co chodzi?