Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wymaz na gbs, lekarz nie zrobil

Polecane posty

Gość gość

Miałam wczoraj wizytę, polowa 35 tc. Kolejna za 3 tyg i wtedy zrobi. Cc na 2 marca. A teraz czytam ze to w 35-36 się robi a nie w 38. Maz nie może wziąć kolejnego dnia wolnego bym leciał znów do lekarza..

Gość gość
Jak robiłam wymaz to na wyniki czekałam tydzień, zmieścisz się?

Gość gość
Ale skoro masz mieć cc to raczej ten wymaz nie potrzebny. W końcu dzieciaczek nie bedzie przechodził przez kanał rodny. Co innego jakbyś miała sn rodzić wtedy jest on obowiązkowy.

Gość gość
A jeśli zacznie się wcześniej i odejdą wody ...

Gość gość
ale wisz do gbs nie potrzebujesz meza ;)

Gość gość
Ja to badanie miałam w 38tyg ciąży i wynik odrazu ale ja rodziłam sn

Gość gość
No ale ktoś musi zostać ze starszakiem a niedawno się przeprowadziliśmy do obcego miasta :)

Gość gość
im później tym lepiej, tylko, żeby czekanie na wynik za długie nie było, żeby zdążono dać wynik do porodu

Gość gość
ja miałam cc jak trafiłam "z ulicy" i robili mi w szpitalu sami, chociaż miałam juz wyniki z badania zleconego przez lekarza. Jak bedziesz w szpitalu przed marcem to też pewnie zrobią, poród z reguły nie rozkręca sie tak szybko ;)

Gość gość
Z reguły, ale lek powinno się dostać odpowiednio przed porodem. Jak będziesz mieć dodatni pamiętaj żeby upominać się / przypominać do skutku o lek

Gość gość
to było powiedzieć żeby zrobił Ci teraz a nie płaczesz. Chyba mówić umiesz. Mi też powiedział w 33 tc, że na anstępnej wizycie będzie robił czyli wczoraj 37 tc. Wyniki w piątek 72h się czeka. Może lekarz też nie do końca myślał co robi i mówi, a Ty zamiast od razu zareagować to dopiero teraz piszczysz, że Ci nie zrobili ostatniego badania.

Gość gość
No zapytałam czy mi zrobi, powiedzial ze na kolejnej wizycie..l

Gość gość
Mi tez zrobi wymaz na następnej wizycie i bd w 37 tygodniu ciąży

Gość gość
to w czym problem ? Zrobi na następnej wizycie. Jak chciałaś na już było się uprzeć i robić na poprzedniej.

Gość gość
ja gdybym sie nie upomniala to tez bym nie miala tego badania zrobionego. mialam zagrozona ciaze a lekarz mi mowil ze w 38 tyg zrobi. ale w 37 w koncu sie postawilam i powiedzialam ze mam rozwarcie a co jesli wczesniej urodze i bede bez wyniku. i zrobil mi lekarz. na wynik czekalam 2 dni. jak cesarka to wynik niepotrzebny, ale nie zaszkodzi sprobowac namowic lekarza zeby wczesniej zrobil, o ile dasz rade pojsc wczesniej do lekarza. :) pozdrawiam

Gość gość
Jak nie będziesz miala badania to dostaniesz antybiotyk w czasie porodu. Nie panikuj