Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amelis

Quinny Zapp i Quinny Zapp Xtra

Polecane posty

Gość amelis

Witam wszystkie przyszłe i obecne mamusie. Przymierzam się do zakupu wózka quinny zapp bądź quinny zapp xtra. Córeczka skończyła pół roczku,jest ciekawa świata i wszystkiego w około więc myślę,że to czas odpowiedni. Chciałabym usłyszeć co sądzicie. O jednym jak i o drugim. Plusem zapp xtra jest przekładane siedzisko przodem i tyłem. Zastanawiam się również czy córcia do 2 latek pojeździ nim spokojnie? I czy warto zapłacić te parę ,,groszy" więcej i kupić xtra? Chodzi o to czy są takiej samej wielkości czy któryś z nich jest mniejszy? Pozdrawiam

Gość Aliszonn
Quinny Zapp stary chyba się nie rozkłada do spania, jest wózkiem tylko siedzącym

Gość amelis
To prawda. Wymiary znalazłam w internecie i zdecydowanie Zapp Xtra jest nie co większy więc myślę,że dłużej też nada się do jazdy niż Zapp ;-)

Gość gość
Ja mam zapp xtra 2. Kupiłam jak córka miała 6 miesięcy rezygnując z x-landera ponieważ był za ciężki. Aktualnie ma 18 m-cy i jest jej nadal wygodnie w tym wózku. Polecam wózek ,jak dla mnie bardzo dobry zakup. Lekki ,bardzo wygodny dla dziecka i składa się do małych rozmiarów, ponieważ xtra 2 ma możliwość złożenia wózka razem z siedziskiem, czego starsze modele nie posiadają. Dziecko możesz wozić przodem i tyłem do kierunku jazdy. Minusem jest to że dobrze dokupić akcesoria ,które nie sa tanie tzn. pałąk,ewentualnie śpiworek czy parasolkę.

Gość gość
A co do rozkładania xtra 2 to przodem do kierunku jazdy 3 stopnie a tyłem dwa. Leżąca pozycja w obu.

Gość gość
ja mam termin na czerwiec i już wiem że poza wózkiem z gondolą kupujemy xtra2 - najpierw jako stelaż do fotelika samochodowego, a potem będzie jako wózek na zakupy czy do sklepu. Kółka i kosz na zakupy ma maleńkie to jako spacerówka na co dzień u nas nie zda egzaminu raczej ale jako dodatkowy wózek na krótkie spacery jak najbardziej tak. i xtra 2 składa się z siedziskiem, xtra siedzisko osobno i rama osobno. Zappa bym nie kupiła, jednak ta opcja rozłożenia siedziska do spania dla mnie jest bardzo ważna

ja na wiosne biore zapp xtra 2, ale dla wtedy roczneego dziecka, kolezanki mi polecaja bo podobno niezniszczalny, a koszt jak koszt, jak sie dba o wozek, to potem mozna sprzedac

Gość gość
ja teraz mam xtra2 i jestem zachwycona

mamy quinny zapp xtra i jesteśmy bardzo zadowoleni. syn ma prawie roczek i jeździ w nim nonstop, mi pasuje, bo ja prowadze bardzo aktywny tryb zycia i wózek wszedzie mi towarzyszy, jest zwinny, lekki, wszędzie sie mieści. będziesz z niego zadowolona!

chyba roznica w tych modelach polega na tym, ze xtra 2 ma rozkladane siedzisko, dlatego bardziej pod nas, bo syn mi w dzien jeszcze spi dwa razy

Gość gość
Up Zapomniałem xtra czy xtra 2? Na co dzień mam tzw . czołg, który świetnie chroni kręgosłup dziecka, bo ma idealną amortyzację. Chciałabym jednak coś mniejszego na krótkie wypady