Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyrejestrowanie się z urzedu pracy

Polecane posty

Gość gość

Jak się wyrejestrować samemu z urzędu pracy? Czy trzeba podawac jakiś powód?

Gość gość
po prostu nie stawiasz się na termin i po iluś tam dniach (7-10) sami Cię wyrejestrowują. Przysyłają info pocztą o wyrejestrowaniu z powodu niestawienia się.

Gość gość
Nie musisz. Chyba, że podjęłas pracę, to wtedy masz obowiązek się wyrejestrować pod kara grzywny, chyba ponad 1000 zł.

Gość gość
u mnie w urzedzie wystarczyło zadzwonić, albo wysłać maila z informacją o podjęciu pracy.

Nie wiem,jak jest teraz,ale jesli wyrejestrujesz sie sam(przeslesz korespondencje,ze prosisz o wyrejestrowanie-powod musisz podac)to w kazdej chwili mozesz ponownie sie zarejestrowac,jesli oni Cie wyrejestruja sami,bo sie nie stawiles,masz 90dni kary,tak bylo jakis czas temu.

Gość gość
Nie podjęłam pracy. Po prostu nie widze sensu chodzenia tam bo do tych pań nie dociera co się mówi. Chce fakt zgłosić sama bo potrzebuje miec ubezpieczenie - jestem w trakcie diagnozy - i chce ubezpieczyć się gdzie indziej aby mieć ciągłość w ubezpieczeniu zdrowotnym

Gość gość
A może sie orientujesz po jakim czasie od mojego oświadczenia o wyrejestrowaniu się ja jestem wyrejestrowana i jedncześnie tracę ubezpieczenie?

Gość gość
zdaje się 30 dni, ale wyrejestruj sie na piśmie, poleconym listem, albo złozonym za potwierdzeniem odbioru

Gość gość
No jeśli trzeba podac powód to co sadzicie jaki powód? Ten rzeczywisty, że problemem jest sam urząd czy jakiś wymyślony np sprawy rodzinne?

Gość gość
Powodem do wyrejestrowania moze byc podjecie pracy lub niestawienie sie na wizyte. W tym pierwszym przypadku musisz okazac umowe o prace ( w ciagu 7 dni od podjecia tejze pracy pod kara GRZYWNY I TO WCALE NIEMALEJ). A jak sie nie stawisz to cie sami wyrejestruja na 4 miesiace chyba.

Gość gość
No wez nie badz smieszny. Sprawy rodzinne? Wysmieja cie od razu. Co maja sprawy rodzinne do rejestracji w urzedzie pracy. Sprawy rodzinne nie pozwalaja ci sie stawic na wizyte raz na 3 miesiace? Lepiej powiedz prawde. Oferty pracy przyjac nie musisz albo zrobic tak zeby pracodawca sam cie nie chcial. Jezeli to nie podjecie pracy jestt powodem checi wyrejestrowanie to co? gdzie bedziesz ubezpieczony w razie czego? Jak masz ubezpieczenie inne to nic nie rob. Nie stawisz sie albo nie przyjmiesz oferty pracy i cie sami wykresla

Gość gość
Tylko ze ja już pisałam - nie chce się bawić w niestawianie się bo chce się wyrejestrować i ubezpieczyć od razu aby mieć ciągle ubezpieczenie

Gość gość
Najlepiej isc do nich osobiscie. Wyrejestruja cie tego dnia ktorego do nich przyjdziesz. Dostaniesz zreszta decyzje o wyrejestrowaniu. Ale tak jak ty mowisz to sie nie spotkalam z taka sprawa. Albo sie podejmuje prace albo sie nie stawia na wizyte. Raczej nie spotkalam sie z osoba ktora chce sie skreslic z pup bo nie ma sensu tam chodzic. Nie wiem co oni tam powiedza jak im tak powiesz.