Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Twardnienie brzucha 14tc

Polecane posty

Gość gość

Witajcie Dziewczyny! Mam do Was pytanko :) otóż jestem w 14 tc. Od dwóch tygodni twardnieje mi podbrzusze, ale nie wiem o tym dopóki nie zacznę sobie go dotykać, np. podczas smarowania balsamem. Nie zawsze mi się to trafia, ale jak już jest to przy dotyku czuję właśnie twardość i czasami delikatny ból związany z dotykaniem. Czy któraś z Was tam miała? Dzięki za odpowiedzi :)

Gość gość
Nie dotykaj. Pewnie masz nadreaktywną macicę która reaguje skurczem na dotyk.

Gość gość
Zapytaj sie lekarza, a nie nas

Skonsultuj to pilnie z lekarzem. W tak wczesnej ciąży to nieprawidłowy objaw. Nie chcę Cię martwić, bo może być ok, ale to trzeba sprawdzić. I nie głaskaj brzucha w tej sytuacji.

Gość gość
Wiecie, co generalnie dzwoniłam do ginekologa i powiedział, że to twardnienie pewnie jest wynikiem wzdęć, na które cierpię od początku ciąży. Nie przejął się, gdyż gdybym czasami nie dotykała brzucha nic bym nie wiedziała.

Gość gość
mi twardnial brzuch cala ciaze.w okolicach 24 tyg nawet po 50 razy dziennie.polozna powiedziala ze jesli dzieje sie to podczas wysilku to ograniczyc wysilek.u mnie to sie dzialo bez powodu.ciaza normalnie donoszona.

Gość gość
ja tak mialam od 15 tygodnia (ciaza 2) i jeden lekarz powiedzial ze to mogą byc wzdęcia i własnie jak mam problem z wypróżnieniem to tak mi sie dzieje , a drugi dokładnie zbadal dziecko, dlugosc szyjki itd i bylo wszystko ok tylko kazał na wszelki wypadek brać magnez 3 razy dziennie i luteine no i więcej odpoczynku i pomogło :)