Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pary starajace sie o dziecko droga IVF, nie boicie sie?

Polecane posty

Gość gość

W swietle ostatnich zatrwazajacych wiadomosci, naprawde nie obawiacie sie (zwlaszcza wykonujac zabieg in vitro w Polsce) ze: - dziecko bedzie mialo wady genetyczne - ze nie bedzie wasze, bo znow dojdzie do jakiejs pomylki?? kto wie, ile par juz wychowuje nie swoje dzieci? podejrzewam, ze niewiele par wykonuj***adania DNA po takim zabiegu i porodzie, zakladajac ze wszystko odbylo sie profesjonalnie i bez zastrzezen pod katem 'kontroli jakosci'... straszne to w sumie. i czy ktos interesuje sie losem tej dziewczynki - czy oburzeni rodzice, ktorzy oczekiwali idealnego dziecka, zajma sie nia, czy bedzie dogorywac w jakims domu dziecka? dziecko wszak sie samo na swiat nie prosilo.... bardzo kontrowersyjne; chociaz sama popieralam zabiegi IVF (pod warunkiem, ze nie zamraza sie i nie niszczy dodatkowych zarodkow), to teraz powaznie zastanawiam sie nad aspektem etycznym tego osiagniecia nauki.

Gość gość
up up

Gość gość
A czego tu się bać? Wady genetyczne moze miec tak dziecko z ivf jak i to poczete naturalnie, a nawet gdyby zamieniono mi komórki-to ja przez 9 miesięcy nosilabym to dziecko w brzuchu, więc byłoby ono calkowicie moje

Gość gość
Cóż, czlowiek sie myli, ale biologia tez myli sie czesto

Gość gość
Zwykla pomylka. Media rozdmuchaja kazda sensacje. W szpitalach tez zdarzaly sie kiedys pomylki i zamiana dzieci....Wady genetyczne zdarzaja sie statystycznie czesciej przy naturalnych poczeciach. Invitro zmniejsza takie zagrozenie bo czesto plemniki sa starannie wybierane do zaplodnienia i badane - metoda IMSI