Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Juninho6666

Jak dobrac garnitur bez przymierzania, jaki wybrać?

Polecane posty

Gość Juninho6666

Witam. Musze kupić garnitur, ogólnie jestem w sytuacji, że nie mam pieniędzy zbytnio i chcę kupić używany (są w dobrym stanie, nie które z raz używane) za bardzo małe pieniądze, nowe kosztują dużo. Ogólnie garnitur będę potrzebować na rozmowę w sprawie pracy ale tez chciałbym aby mi w niedalekiej przyszłości posłużył do matury i innych okoliczności jak pogrzeby, śluby czyli ogólnie uniwersalny aby był. Myślę, że kolor to musi być czarny. Gorzej tylko z rozmiarami i aby kupić taki co będzie pasował na mnie. Poniżej moje wymiary: Długość w pasie 91cm Długość w klatce piersiowej: 94cm. Wzrost: 189cm Macie jakieś sposoby aby wybrać odpowiedni w miarę dopasowany? Wedle moich paramentów jaki rozmiar byłby mi najbliższy?

Gość gość
Idz do sklepu z garniturami i poprzymierzaj i bedziesz wiedzial jak mniej wiecej rozmiar masz zamówic.

Drogi Autorze, twój rozmiar to 48. Czyli obwód w klatce piersiowej x2. Ale musisz kupic 48 na 190 wzrostu. Idź do sklepu z garniturami, i przejrzyj wieszaki. W sklepie w miastach powiatowych są bardzo atrakcyjne promocje na niektóre rozmiary i fasony. Mój mąż calkiem przypadkowo kupil ostatnio piękny garnitur Vistuli, w kolorze mniej więcej szampan matowy, w jego rozmiarze była promocja z 829zl, na 320zl:) Drugi garnitur, śliwkowy granat, z wąskimi modnymi spodniami kupił za 250zł. Oba garnitury kupil, będąc przejazdem, w pewnym mieście woj.pomorskiego. Nie kupuj garnituru w sklepach z odzieżą uzywaną. Kup nowy, swiezy i modny. Tylko bez "łat" na łokciach- czysta klasyka. Posluzy Ci kilka lat na wszelkie okazje. Acha, zdaniem męża, czarny jest nieodpowiedni na dzień. Uniwersalnym kolorem jest ciemnostalowy, tytanowy, do tego czarne pantofle, i bladoniebieska, bladoliliowa koszula i krawat. Pozdrawiam.

Gość gość
"Mój mąż calkiem przypadkowo kupil ostatnio piękny garnitur Vistuli, w kolorze mniej więcej szampan matowy, w jego rozmiarze była promocja z 829zl, na 320zlusmiech.gif Drugi garnitur, śliwkowy granat, z wąskimi modnymi spodniami kupił za 250zł. Oba garnitury kupil, będąc przejazdem, w pewnym mieście woj.pomorskiego.V o k****, wieś tańczy i śpiewa na całego. Garnitur w kolorze szampana i śliwkowym. A myślałem że ta wsiowa moda przminęła wraz z latami 90-tymi. Jak widać chłop może ze wsi wyjdzie, wieś z chłopa nigdy :o

Gość gość
up

Gość gość
Eee tam na allegro można kupić po 50zł... A czarny uważam tak jak autor, że chyba najlepszy będzie. Gorzej będzie tylko dopasować Ci, bo kupisz w ciemno i jak nie będzie pasował to lipa..

Gość gość
>>>o k****, wieś tańczy i śpiewa na całego<<< Wietrzysz chałupę, po zmieceniu klepiska i tego słuchasz ? :D :D :D. x >>>Garnitur w kolorze szampana i śliwkowym.<<< Bardzo eleganckie na nieoficjalne spotkania :). W naszych realiach można je stosować na co dzień :). x >>>A myślałem że ta wsiowa moda przminęła wraz z latami 90-tymi.<<< Widocznie w waszej wsi obrzygane kolorem śliwki i szampana garnitury były modne i teraz masz uraz :D :D :D. x >>>Jak widać chłop może ze wsi wyjdzie, wieś z chłopa nigdy<<< A u ciebie i jedno i drugie w miejscu stoi :D :D :D x Kolor garnituru musi pasować do człowieka :). Nie każdemu jest dobrze w niebieskiej kufajce, którą zakładasz idąc do stodoły :D :D :D.

Gość gość
oj oburzyła się wiejska kura wsiowego kogucika :D bezguście i tyle w temacie. A latem skarpetki i sandałki :o

Gość gość
>>>bezguście i tyle w temacie<<< Faktycznie :D, lepiej być BEZMÓZGIEM, żyjącym reklamami i AKTUALNĄ modą :D :D :D.

Gość gość
Nie no, zdecydowanie lepiej mieć modę gdzieś i robić z siebie widowisko w szampańskim garniturze :) Chyba, że chodzi w tym gnój spod królików wyrzucać :classic_cool:

Gość gość
Króliki to hobby, a brak mózgu to twoja poważna choroba :D :D :D. Skutkuje brakiem samodzielnej oceny :(. x Ps. Nie myśl, że z królami jest tak, jak z twoimi świniami :D. Tam gnoju codziennie wybierać nie trzeba :D :D :D.

Gość ilona71
Bez przymierzania się nie obejdzie, ale mój chłopak szył i miał chyba 4 przymiarki. Chyba lepiej 4 niż 20 chodząc za odpowiednim garniturem :) Więc zostawiam namiary na firmę gdzie uszyli garnitur mojemu facetowi :) http://www.vanthorn.pl/

Gość timbalk
Tak się nie da, jeśli zależy Ci na odpowiednio dobranym garniturze, to oczywiste, że trzeba poświęcić temu nieco uwagi. Ja swojego szukałem po różnych sklepach, aż nareszcie znalazłem w Toruniu w salonie Vizarro. Szukajcie, a znajdziecie;)

Gość gość
te garnitury sa bardzo modne i eleganckie polskiej marki Kubenz, robią wrażenie u nas właśnie maz w takim garniturze wystąpił https://kubenz.pl/garnitury.html

Gość gość
Nie chcę Cię martwić, ale w przypadku garnituru to chyba nie bardzo wchodzi w grę nieprzymierzanie go. Jest za dużo szczegółów, które muszą pasować. Co do wyboru to polecam zajrzeć tu: http://roland-modameska.pl jak się zdecydujesz na wybranie się do sklepu. W Rolandzie profesjonakanie podchodzą do klienta, wiec na pewno nie spędzisz w salonie dużo czasu:)

Gość gość
ciężko tak dobrać garnitur bez przymierzania. Ale myślę, że jest to do zrobienia. Trzeba się jednak dobrze wymierzyć... Jeśli masz okazję to faktycznie idź do salonu z garniturami roland i tam niech pomogą. Na pewno taki zakup będzie pewniejszy :)

Gość gość
ja bym się nie porwała na zakup garnituru bez przymierzania. Kiedy szukaliśmy garnituru dla mojego narzeczonego to pojechaliśmy do roland moda meska na radzyminskiej w wawie i tam nam pomogli dobrac odpowiedni. Sami w zyciu bysmy sobie nie poradzili