Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fasolkafasolkamama

Do kobiet, które starały się o poczęcie chłopca

Polecane posty

Gość fasolkafasolkamama

Witam. Mam roczna coreczke. W tym miesiacu zaczynamy starania o drugie malenstwo. Prosze o podpowiedzi. Najwazniejsze, aby dziecko bylo zdrowe, ale czytalam o sposobach na synka, czemu nie sprobowac? usmiech.gif Po porodzie mam regularne 29 dniowe cykle. 14 dnia cyklu mam bol jajnikow, owulacyjny. W tym samym dniu zawsze mam sluz owulacyjny (konsystencji kurzego jaja). Dodatkowo zawsze robie testy owulacyjne o godzinie 20 i wtedy mam najmocniejsza druga kreske. Wiem, ze aby byla wieksza szansa na synka trzeba wspolzyc w dzien owulacji. Teoretycznie owa owulacje powinnam miec 15 dnia cyklu. Czy core czy syna, bede kochac jednakowo i dla mnie nie ma zadnej roznicy. Ale proby nic nie kosztuja. Nie wierze w zadne diety ani pozycje, ale nie szkodzi sprobowac w dzien owulacji. Tylko z tym mam wlasnie problem. Nie wiem czy owulacje mam wtedy, gdy brzuch mnie boli i jest pozytywny test czyli 14 dnia cyklu czy ze wspolzyciem poczekac do 15 dnia cyklu? Moze wy wiecie kiedy lepiej starac sie o synka? z gory dziekuje za podpowiedzi i pozdrawiam :)

Gość fasolkafasolkamama
prosze o podpowiedzi baaardzooo :)

Gość gość
No to musisz sie udac do kliniki invitro, oddac jajeczka, maz musi oddac sperme. Lekarze musza dokonac zaplodnienia i wtedy mozesz ich poprosic o wysegregowanie zaplodnionych komowrek na te z chromosomem XY.... Innego sprawdzonego i pewniego sposobu NIE MA!!!!!

Gość fasolkafasolkamama
najwyzsza pora nauczyc sie czytac ze zrozumieniem :) pisalam, ze nie zalezy mi tak bardzo na konkretnej plci, ale warto sprobowac, a moze akurat metoda ze wspolzyciem w dzien owulacji zadziala? mam corcie to moge miec i synka. nie prosze o glupie rady jak powyzej, tylko o pomoc przy ustaleniu owulacji. z gory dziekuje :)

Gość gość
a wiesz, że plemniki żyją kilka dni w naszym organizmie ? Więc co to za różnica kiedy? Moja siostra też takie inteligentne rzeczy mówi, że oni wiedzieli od początku bo wiedzieli kiedy się kochali, a tak na prawdę wpadli w noc poślubną.

Gość gość
Nie prosisz o glupie rady? A jak to inaczej nazwac??? Nie ma mozliwosci, ze wybierzesz plec dziecka.

Gość niebieskakarolcia
Hei, Powiem tak, nie wierz w jakies zabobony. Ja ma dwie corki. Drugiegi tez chcialam chlopczyka, zeby byla parka. Kochalismy sie w owulacje i druga tez jest dziewczyna. Tu nie ma znaczenia kiedy sie kochacie....

Gość gość
Chłopców się robi w owulacje, za płeć odpowiadają plemniki, za chłopaków te słabsze, więc najlepiej dokladnie tego 14.dnia. Po in vitro i iui przy problemach z nasieniem, powstają właśnie dlatego przeważnie chłopaki.

Gość fasolkafasolkamama
ale co nam szkodzi sprobowac? mojej siostrze sie udalo. i naprawde, jesli ktos ma na mnie najezdzac, to niech nie komentuje. prosze o pomoc w ustaleniu owulacji. o nic innego nie prosze. ten portal powinien byc usuniety, bo ludzie czuja sie bezkarni i na kazde pytanie zadane, jest kilka obrazliwych odpowiedzi. ten portal jest po to aby pytac, a nie aby udzielac glupich odpowiedzi. moja mama zawsze mowila, ze nie ma glupich pytan, sa tylko glupie odpowiedzi i tego sie trzymam.

Gość fasolkafasolkamama
i o taka odpowiedz mi chodzilo :) dziekuje drogi gosciu, na pewno sprobujemy 14 dnia :) pozdrawiam