Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oresteja

dwie tabletki 72 po

Polecane posty

Gość oresteja

Witam, mam pewien problem. 26 grudnia, 3 dni po końcu okresu i w 11 dniu cyklu zaliczyłam tzw 'wpadkę' i następnego dnia czyli po ok. 12 godzinach zażyłam 72 po. tydzień później dostałam okres który trwał 2 tygodnie. Tydzień po tym znowu miałam wpadkę i znowu musiałam wziąć 72 po (23 stycznia rano). no i teraz od tamtej pory nie dostałam jeszcze miesiączki i okropnie się stresuje, że mogę być w ciąży. co sądzicie?

Gość gość
Zdarzają się przypadki że po tabletce mimo wszystko jest ciąża, ale to sporadycznie. Natomiast to jest taka duża dawka hormonów i to przyjęte dwa razy, że mogło ci się wszystko rozregulować, to nie cukierki, to są bardzo silne środki hormonalne, które bardzo mogą w twoich hormonach namieszać i wszystko poprzestawiać. A jak będziesz tak sobie te tabletki wcinała co miesiąc to źle się to skończy, to nie zabawa, po prostu idź po tabletki antykoncepcyjne do ginekologa i wpadek nie będzie. Żeby nie było, nie jestem przeciwniczką, ale poczytaj sobie ulotkę tych tabletek i o konsekwencjach ich przyjmowania, a dwie takie dawki mogły bardzo na ciebie wpłynąć. Jeśli ci się @ nie pojawi w ciągu 2 tyg zrób test. A jak nie masz odwagi iść po antykoncepcje, to zapewniam cie, że dla twojego zdrowia lepiej zabezpieczaj się choćby prezerwatywą a nie tabletka po. Dla mnie, lepiej że bierze się tabletkę po, niż dzieci po śmietnikach wywala, ale tu chodzi o twoje zdrowie może ci to bardzo zaszkodzić.