Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

No dobra, w takim razie powiedzcie jak wy robicie te jogurty dla dzieci.

Polecane posty

Gość gość

Moja ma 9 miesięcy, do tej pory sklepowych nie jadła, jadła tylko same naturalne. I zmiksowałam jej ostatnio taki jog. z bananem i odrobiną miodu ale pluła tym i nie chciała jeść. Powiedzicie jak robicie, bo nie mam pomysłu. Mrożone owoce (maliny, borówki, mieszanki czerwonych owoców) są kwaśne jak cholera :o Czym dosładzacie?? Proszę o rady.

Gość gość
ja dosładzam cukrem czasem miodem. mam jogurtownice i taki jogurt jest mniej kwaśny. z malin czy truskawek czy innych mrożonych owoców robie takie magulo z cukrem i dodaje do jogurtu. a jak banan to nic nie musze dawać. czasami daje mu z dzemem.

Gość gość
nie wydziwiam, po prostu nie podaję dziecku jogurtów, nie wiedziałam że jest jakiś obowiązek jogurtowy, na kafe się dowiedziałam :P ja daję dziecku biały twaróg z mlekiem/śmietanką i owocami zimą to są zazwyczaj banany a latem co popadnie, czasem trochę dosłodzę zwykłym cukrem..... no dramat dekady :P

Gość gość
bez przesady. nie każdy jogurt to syf tak jak np. danonki są owocowe z ładniejszym składem radzę poszukać w necie

Gość gość
ja dosładzam deserkami, np morele czy banan-jagoda

Gość gość
Mozna doslodzic fruktozą

Gość gość
Ja dosladzam cukrem albo miodem ale moj synek zje tylko truskawkowe;

Gość gość
Dzieciom poniżej roku nie powinno się dawać miodu, tak na marginesie.

Gość gość
potwierdzam,..poniżej 12 miesiąca nie powinno się podawać miodu.. a co do jogurtu.. ja najczęściej daję naturalny zott, a jesli z owocami to najczęściej truskawki czy maliny, dostałam od sąsiadki, więc mam zapas w zamrażalce.. wyjmuję garstkę, posypuję cukrem, jak się rozmrożą to kroję na kawałki, albo rozgniatam różnie.. i mieszam z jogurtem.. dawałam też musem jabłkowym własnej roboty, ale się skończył.. można jabłko pokroić lub zetrzeć na tarce, ugotować w garnku z odrobiną wody, cukru i cynamonu ( ponoć z tym też trzema uwaźać) i jak ostygnie to to dodać do jogurtu,.. a najprościej dla dziecka w tym wieku to kupić jakiś dobry deserek owocowy ( niestety pojawiły się jakieś dziwne np. w lidlu z cukrem i nie z owoców, a jak gdyby z musu czy przecieru owocowego, więc trzeba brać sprawdzone, bez dodatków) i ten deserek wymieszać z jogurtem,. jest szybko, dużo smaków.. tyle, że drożej..