Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zespół antyfosfolipidowy

Polecane posty

Gość gość

Lekarz kazał mi zrobić badania na zespół antyfosfolipidowy. Czytałam, że wynik może być różny przed jak i w czasie ciąży, ponieważ przeciwciała mogą wzrosnąć. Która z Was miała robione badania pod kontem tego zespołu i czy w ciąży powtarzałyście badanie, czy wynik zostaje bez zmian ?? jak to jest, bo już zgłupiałam...

Gość gość
zalecaja po poronieniach i zgonach plodu to badanie

Gość gość
urodziłam martwą córeczkę i poroniłam. myślałam,że trafiłam na dobrego lekarza i sam będzie nalegał na te badanie, niestety zbył mnie i powiedział, że jak chcę, to mogę sobie zrobić te badanie w każdym laboratorium. Dopiero na kafe dowiedziałam się o tym zespole i wiem, że jest przyczyną wielu poronień i straty ciąży.nie wiem jak to jest z rzeczywistym i końcowym wynikiem, czy ulega zmianie w ciąży, czy nie, ale warto zrobić nawet na własną rękę, by go wykluczyć. wiem, że trafić na dobrego lekarza graniczy z cudem i wiele musimy same szukać i pytać.

Gość gość
to sie dziwie ze po poronieniu i po smierci dziecka nie zalecil ci tego doktor, jezeli jest ten zespol to on asila sie w ciazy jednak nie potrzeba byc w ciazy zeby go stwierdzic mozesz zrobic takie badania w kazdym czasie a ialas robione cos lub masz jakas wskazowke w kierunku krzepliwosci, czy nicpod tym kontem nie bralas w ciazy

Gość gość
żaden lekarz mi nawet nie wspomniał o takim zespole. na własną rękę szukałam przyczyn poronień. dopiero na kafeterii dowiedziałam się o tej przypadłości. teraz trafiłam na lekarza, który mnie zwyczajnie olał i choć zależy to od życia mojego przyszłego dziecka, kazał zrobić badania na własną rękę jeśli tak mi zależy. dodam, że mam straszne żylaki, w 1 ciąży była niewydolność łożyska, niska waga dziecka.wspomniano mi o aspirynie i krzepliwości krwi, ale każdy lekarz na którego trafiłam ( dodam, że prywatnie ) lekceważył moje prośby i tłumaczenia, że może to być owy zespół. skierowano nas na badania genetyczne.wszystkie badania są w porządku. wydaliśmy mnóstwo pieniędzy, a wystarczyło skierować mnie na zwykłą krzepliwość krwi. w przyszłym tygodniu pójdę zrobić wyniki.nie wiem, czy to będzie przyczyna, ale się dowiem

Gość gość
musisz zrobić na własną rękę. niektórzy lekarze, to ignoranci

Zapraszamy do polubienia naszej strony na Facebooku https://www.facebook.com/trombofilia.polska Kluczem do kontrolowania choroby jest dostęp do informacji. Strona powstała w celu wspierania chorych na trombofilię poprzez wymianę doświadczeń, zasobów webowych, takich jak e-mail, list dyskusyjnych itp. Każdy z nas jest na innym etapie choroby, a łączy nas chęć, by ludzie mogli sobie wzajemnie pomagać, gdyż będąc w podobnej sytuacji można się najlepiej zrozumieć. Twórzcie z nami tę stronę, by warto tu było wracać, zapraszamy do polubień.