Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

BOG A HOLOCAUST

Polecane posty

Gość gość

ciekawe jak 2 wojna i sam holocaust zmienil stosunek ludzi wierzacych w boga ?wydaje mi sie ze jakis % z nich po zobaczeniu tych okropnosci musiala przestac wierzyc ,ciekawe ilu ludzi mialoby luzniejszy stosunek do wiary gdyby nie grozilo im pieklo po smierci hmm ogladalem dzisiaj film na yt zywe trupy sonder commando czy cos w tym stylu byl tam clzowiek ktory opowiadal co widzial czym sie zajmowal w oswiecimiu powiedzial ze przestal wierzyc w boga i nie wierzy do dzisiaj sam jestem niewierzacy czesto czytam na roznych forach jakies wypowiedzi o polskim kosciele mafiosach w czarnych sukienkach itd kiedys wypowiadalem sie w podobnym tonie majac moze 16-17 lat obecnie 30 mam wieksze poszanowanie dla osob ktore wierza bo te wszystkie wpisy nigdy nie uderzaja bezposrednio w tych "zlych " ksiezy tylko w wierzacych gdzie jest granica miedzy wolnoscia slowa a poszanowaniem wiary i drugiej osoby? coraz gorzej lydzie wypowiadaja sie o kosciele a tym czasem kosciol zmienia sie od lat tylko na lepsze glownie dlatego ze ma mniejsze wplyw na zycie publiczne ktos kiedys dobrze powiedzial ze" lepiej byloby dla internetu gdyby idioci nie umieli pisac " swiete slowa

Gość gościowka_
Mogła by być z tego interesującą dyskusja a jak znam życie to wyjdzie jak zawsze. Tu ludzie nie potrafią napisać ze " a ja mam na to inny pogląd..., a mnie się wydaje ze..., być może tak jest ,jednak...." etc tylko na zaraz ruszają z hejtami i prostackim językiem .

Gość gość
nigdy nie uwierzę że Żyd Hitler mordował Żydów

Gość gość
A co powiecie o egzorcyzmach ? Jest wiele materiałów, a nawet nagrania z egzorcyzmów. Ludzie tam unoszą się w powietrzu itd . Jak to wytłumaczyć ?

w Fatimie bóg przez maryje powiedział ze nie bedzie grał z nami w kulki i zapowiedział jak dalej bedziecie grzeszyc to bedzie wojna straszniejsza nisz ta 1 wojna

Gość gość
holocaust to kara za to że żydzi zabili Jezusa

Gość gość
Nie wiem czy jest taka granica,kościół juz wyrządził tyle zła a dalej próbuje zaszczuwac ludzi myślących inaczej.. Nie wierze w dobre intencje kosciola , bog moze jest, może nie ma,nigdy się nie dowiemy, natomiast kościół krzywdzi ludzi.

Gość gość
ale to nie bóg wymordował te miliony ludzi podczas holocaustu, tylko ludzie wymordowali ludzi. Dziwią mnie pretensje do Boga, dał przecież ludziom WOLNĄ WOLĘ i to Hitler i jego świta to wymyśliła, a wolno im było to zrobić bo mają WOLNĄ WOLĘ. Bóg nie ma nic z tym wspólnego, to nie on jest za to odpowiedzialny tylko ludzie. A co wy byście chcieli, żeby do obozu w Auschwitz zstąpił Bóg i odebrał życie wszsytkim niemcom i strażnikom, kapo itd? To wg was było by po bożemu? Zresztą nie byłoby wtedy wiary, bo byłby naoczny dowód istnienia Boga, a takiego dowodu nigdy nie było, nie ma i nie będzie, bo wszystko straciłoby sens

Gość gość
Człowiek nie jest jakimś wybitnym dziełem boga. Bóg jak sobie stworzył ten głupi świat w którym jedno zzera drugie,tak samo pewnie kocha bakterie, małpy, dżdżownice, kamienie, drzewa. I tak zaprojektowal człowieka jak zwierzę. Człowiek to zwykle zwierzę tak samo nie ma duszy jak wszystkie istoty

Gość gość 666

holocaust to inne czasy zobacz teraz co się dzieje a bóg jest w niebie xd