Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to prawda ze w UK i DE

Polecane posty

Gość gość

Nawet Niemcy u siebie często nie zarabiają 2000 mc, to samo w UK Anglicy, ciężko im zarobić 2000, a Polacy przeciętnie maja mniej i tylko bajki zmyślają, jakie to maja za granica świetne życie i zarobki

Gość gość
tak to prawda.Ale to w niczym nie przeszkadza,gdyz zycie jest tansze. Natomiast sa branze w ktorych polacy zarabiaja lepiej od niemca czy anglika ale to wyjatki.Zreszta wszedzie bedza lepiej zarabiac,bo jak tu mieli 2000 a w de 4000 to roznica jest kolosalna.Ale to,ze siedza po kilku w 1 pokoju i placa za chate grosze to juz nie wspomna :)

Gość gość
życie jest drogie a nie tańsze :) że tańsze piszą tylko ci co liczą na benefity od państwa :) bo jakby jeden z drugim mieli się utrzymać za swoje góffniane płace to zdychali by z głodu :) W DE obecnie Niemiec zaczyna pracę w fabryce od 1400eu z tego odchodzi podatek o opłatach tutaj ani nie wspomnę bo głowa boli :) Bardzo dużo obywateli Niemiec żyje skromnie w byle jakich mieszkaniach najtańszych blokowiskach nie stać ich na auto ani jego utrzymanie. Na urlop również. Skromne żarcie i ogółem skromne życie. Nie należy słuchać tych co plotą pierdoły o cudownym życiu w DE i UK bo to gófffno prawda !

Gość gość
co ty pierdzielisz? jak zycie jest tdrozsze? mieszkalam w de kilka lat.Obecnie pracuje tam moj maz i nie wiem gdzie zycie jest drogie.Zarcie? sory ale jesli kielbasa,jogurty,sery po kilka euro jest drogie to zal mi ciebie.Telefon? internet? za 30e to mam pakietow a pakietow. Paliwo tez drogie? po 1,60? jak bedziesz przeliczal na zlotowki to stale bedzie drogo. Zgadzam sie kokosow nie ma ale biedy jak w polsce tez nie ma. A i nie pobieramy i nie pobieralismy zadnych benefitow.

Gość gość
Na zwyczajne życie od 1 do 1 szego owszem starcza , kwestia ambicji :) Model życia typowo niemiecki mi nie odpowiada :) Jak biedować to u siebie a nie na emigracji. I podtrzymuję że jest drogo i coraz gorzej w DE. Choć mi to już obojętne :)

Gość gość
maz zarabial 2-4tys euro na miesiac prowadzac dzialalnosc.Obecnie zostal zatrudniony na niemiecka umowe za 2tys e. Za mieszkanie placi 200e.Wynajmuje z kolegami pol domu. Natomiast moj tata pracowal w innym rejonie na budowie i na prawde ciezko bylo.Rabali go jak mogli.

Gość gość
Błagam tylko bez jaj kitów typowo polskich emigracyjnych bajek :) Zbyt długo żyję w tym syfie DE aby tych kitów słuchać ,czytać i w nie wierzyć :) Powiem tylko jedno bez urazy...widziała ty te 4 tys eu jak świnka gwiazdule :) a reszte , sobie dopowiedz sama o ileś inteligentna :)

Gość gość
W de drogo ale i tak o wiele takiej jak w UK !

Gość gość
Jak można Niemcy wg twojego rozumienia głupia krowo DE porównywać do UKa,gówniany UK można porównać z dzikimi krajami afrykańskimi.kraj wyzysku człowieka dzikiego kapitalizmu chamstwa zasobów ludzkich to przez takie gnoje jak te z UKu w polsce mamy jak mamy.