Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bondzia

Ja wygląda odbiór mieszkania od developera?

Polecane posty

Ja wygląda odbiór mieszkania od developera? Czy ktoś to nadzoruje poza deweloperem, bezstronnie, czy tylko ja jako klient?

Gość 1gość234
najlepiej sama załątw kgogś do nadzoru bo inaczej ci powie deweloper że wszystko jest cacy kazdy tak mówi a potem szok

Gość Zua1988
Bo tak właśnie jest - wiadomo, że deweloper ciśnie na swoje kopyto, ale to MY musimy zadbać, żeby nas nie wycisnął.. Niektóre firmy i inspektorzy nadzoru świadczą usługi polegajace na odbiorze mieszkań od deweloperów i wydaje mi się, że to bardzo dobra opcja. Płaci się jak np w warszawskiej deconovie 500 zł i masz odbiór z głowy i bez ryzyka, że deweloper ci wciśnie, że ta krzywa ściana jest prosta, czy że ta rura ma tu wystawać...

Gość Kleo98
Te 500 zł za odbiór przez fachowca nie brzmi tak tragicznie... ostatnio przerabiałam mieszkanie i za 2 durne roboty ponad 2 tysiace poszly, więc jeśli przy odbiorze mieszkania nówki wychwyci sie takie rzeczy, to autentycznie jest to potem oszczedność, a deweloper musi poprawiac. Zajrzałam na tą firme deconovy co podajesz -widze ze oni i odbiory, i porady jakies wnetrzarskie i wykończenia. Kompleksowo można by powiedzieć.. Ja tam na budowlance się nie znam, w sumie dla mniej najważniejsze żeby była ciepła woda i zero grzyba na scianach;)

Gość Krzychuu
kumpel ostatnio kupił mieszkanie w katowicach od dewelopera http://www.geogrupa.pl/, jest oczywiste, ze lepiej zatrudnic specjaliste inżyniera, który pomoże odebrać mieszkanie, my na szczęście mamy innego ziomka który się tym zajmuje więc pomógł po znajomości. deweloper nie ma prawa się do tego wtrącić, to twoje święte prawo.

Gość Joannitaku
Święte prawo i owszem - masz rację, ale nie dziwię się też deweloperom, że się wsciekają jak się przychodzi z inpektorem czy tam z kim na odbior, bo wtedy zwykle fachura ma wiecej argumentow i moze cos kwestionowac, a to dla nich koszt. No ale cóz, takie życie - ps. ta deconova co piszecie to widze, ze jak sie u nich zamowi wykonczenie mieszkania, to wtedy za odbior juz sie nie placi 500 zl tylko w cenie projektu. bonus czy co

Gość gość
no wiesz, za wykończenie zapłąci się o wiele więcej, więc wtedy te 500 stów rabatu to pewnie pikuś

Gość Waldemarra
Byłam kiedyś na takim odbiorze mieszkania z koleżanką - czysty horror, musiałyśmy wyjść bo dev okazał się skończonym chamem i myślał, że jak 2 kobiety to wszystko im wciśnie. Szkoda że wtedy nie znalam tej deconovy co piszesz, no ale ostatecznie wuja wzięliśmy i jakos się udało wynegocjować poprawki

Gość gość
niestety źle to wygląda, bez specjalisty ani rusz

Gość MIRBUD Mirosław Kruczyński
Witam. Firma MIRBUD chętnie pomoże Państwu przy odbiorze mieszkania. Podczas odbioru wskazujemy wady mieszkania, które są niezgodne z polskimi normami, przepisami techniczno-budowlanymi, a także z umową podpisaną ze sprzedającym. Pozwala to uniknąć w okresie późniejszym dodatkowych kosztów i problemów związanych z wykończeniem. Podczas odbioru sprawdzamy min.: tynki; posadzki; stolarkę okienną i drzwiową; obróbki blacharskie; elementy balkonów; stan ogólny instalacji sanitarnych; stan ogólny instalacji elektrycznych; wysokość pomieszczeń; powierzchnię użytkową. Oferujemy usługi: - kierownik budowy; - inspektor nadzoru inwestorskiego; - przeglądy techniczne obiektów budowlanych (kontrole okresowe) roczne, półroczne i pięcioletnie; - ekspertyzy techniczne, opinie i oceny techniczne obiektów budowlanych; - świadectwa charakterystyki energetycznej; - odbiory budynków i mieszkań; - doradztwo techniczne; - kosztorysy; - legalizacje samowoli budowlanych; - inwentaryzacje; - badania kamerą termowizyjną. W przypadku zainteresowania proszę o kontakt: mgr inż. Mirosław Kruczyński 505-950-412. miroslaw.kruczynski@wp.pl www.mirbud-nadzory.pl Pozytywne opinie znajdą Państwo też na stronie www.kierownikbudowy2.oferteo.pl Pozdrawiam.

Gość 78adgam
Cześć gdyby ktoś potrzebował odebrać mieszkania w województwie PODLASKIM: Białystok i okolice KIEROWNIK BUDOWY, INSPEKTOR NADZORU, ODBIORY MIESZKAŃ od Dewelopera, Cena do uzgodnienia 504 320 200 MGR INŻ. PIOTR SUTUŁA E-mail: piotr.sutula@o2.pl W ramach usługi: Oferuje bezpłatne doradztwo dotyczące BUDOWY DOMU.

Gość gość
Jeśli chciała byś odebrać to mieszkanie, o w tym dniu warto zadbać o specjalistę który tobie w tym pomoże. Polecam www.marekbanasiewicz.pl ma usługę również odbioru domu, jakby zaszła taka potrzeba - oraz wiele innych, dlatego warto zajrzeć na stronę i w razie decyzji, skontaktować się :)

Gość gość
My odbieraliśmy mieszkanie od inwestplanu bez żadnych fachowców. Wszystko widać gołym okiem, mieszkanie było zrobione jak należy

Gość gość
Inwestycja o inwestplanu jest opłacalna, ale oczywiście wiąże się ze sporymi wydatkami. opłaca się inwestować w mieszkania w dobrych lokalizacjach jak Grochów czy planowana Wola

Gość vddvsds
Aby firma prężnie się rozrastała, warto zainwestować w jej promowanie. Najlepszym pomysłem jest wykorzystanie propozycji z zakresu reklamy Lublin. Może być to sposób polepszenia pozycji firmy. https://reklama-lublin.pl/

Gość gość
Warto by było iść z kimś kto zajmuje się odbiorem technicznym mieszkania, sprawdź np. http://mkrot.pl

W Internecie z całą pewnością są porady w tym obszarze tematycznym :) Wystarczy trochę poszukać :)

Gość Kornelia Piwnik
Jeśli korzystasz z usług projektanta, dobrego projektanta, to na pewno w odbiorze tez pomoże i takie rozwiązanie polecam.

Gość gość
Jak szukasz kogoś kto zajmuje się odbiorem technicznym mieszkań i domów to sprawdź http://mkrot.pl

Gość gość
Zajrzyj do tego poradnika, który przygotował znany deweloper budujący w Warszawie i w Pruszkowie: https://f.kafeteria.pl/temat/f1/odbior-mieszkania-od-dewelopera-pomocy-p_3680034/4 Trzeba przygotować się na różne scenariusze, ale na pewno obowiązkowo trzeba sprawdzić każdy detal w mieszkaniu, aby w porę zgłosić deweloperowi i zmusić go do naprawienia niedoróbek :) Fajnie jest wziąć firmę zajmującą się odbiorem, tak jak ktoś powyżej pisał.

Gość gość
Czy możesz powiedzieć z czyich usług korzystałeś przy odbiorze tego mieszkania w Nowym Mieście Pruszków? Rozważam zakup mieszkania w II etapie tej inwestycji i chciałabym wiedzieć na co się nastawić oraz z czyich usług skorzystać. Co sądzisz dodatkowo o mieszkaniu tam? Jak sprawdza Ci się dojazd do Warszawy? Jeździsz SKM czy autem?

Gość gość
My korzystaliśmy z dewelopera Kalter i przy naszym odbiorze byliśmy tylko my. Mój facet zna się na tych wszystkich rzeczach więc długo sprawdzał czy wszystko jest ok, bo to jednak duże pieniądze. Wszystko zrobione na tip top. Mieszkanie w stanie perfekcyjnym. Wszystkim radzę trafić na tak dobrego dewelopera :)

Gość derty

Warto przyjechać z własnym fachowcem. Jeżeli deweloper jest profesjonalny to nie będzie miał z tym żadnych problemów. Ja na przykład zakupiłam mieszkanie od http://osiedleolbrachta.pl/ w Rzeszowie. Deweloper wykonał tam kawał świetnej roboty, więc nie mieliśmy żadnych zastrzeżeń.