Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

suchosc w pochwie a grzybica

Polecane posty

Gość gość

Witam, ostatnio dowiedziałam się ze mam grzybice pochwy, bardzo nie przyjemne uczucie klucie, swędzenie i bol pochwy. Mam pytanie ponieważ ostatnio zaobserwowalam nadmierna suchość w mojej pochwie(nigdy AZ tak nie miałam) przeszkadza mi to w uprawianiu seksu z moim chłopakiem i czuje dyskomfort i mocne ocieranie wewnątrz pochwy. Czy to może być spowodowane tym ze mam ta bakterie?

Gość gość
idz do ginekologa a nie pytaj na forum moze jest jakas inna weneryczna choroba niz grzyb

Gość marysiaaa86
Hej, też niedawno miałam grzybicę pochwy, ale jedynym skutecznym sposobem jaki na nią polecam jest wizyta u ginekologa. Również odczuwałam suchość i dyskomfort podczas stosunku. Po jakimś czasie doszły jeszcze upławy i wtedy się zaniepokoiłam i poszłam do lekarza. Już po jednej dobie od przyjęcia antybiotyku minęły wszystkie nieprzyjemne objawy i teraz po pełnym leczeniu jest wszystko jak najbardziej w porządku. Pamiętaj, że niedoleczona grzybica lub inna infekcja może powodować nawet bezpłodność... No i o zarażeniu partnera nie wspomnę. Także polecam wizytę u lekarza i na pewno znikną wszystkie niedogodności. Pozdrawiam

Gość Migea
Moja rada jak wyżej, przede wszystkim idz do ginekologa po odpowiednie leki i wylecz grzybicę. Dopiero potem zobaczysz czy suchośc doskwiera Ci nadal czy minęło razem z infekcja. Jesli dyskomfort odczuwany bedzie nadal to w aptece kup sobie globulki Hydrovag, one przywracaja naturalną intymna wilgotność , a dzięki zawartości kwasu mlekowego działają troche jak probiotyk czyli odbudowuja florę bakteryjną. Własciwy układ flory bakteryjnej to ochrona przed infekcjami, wiec masz takie 2w1. Kuracja trwa tydzień i po tym okresie odczujesz poprawę.

Gość ammm
grzybica to grzyby a bakterie to infekcja bakteryjna.A suchość w pochwie może być efektem tej grzybicy.Skończyłaś już leczenie? stosowałaś probiotyki? jeśli nie to spróbuj przez tydzień invag-mnie pomógł po leczeniu grzybicy gynalginem. tylko zakładaj na noc żeby lek od razu nie wypłynął. A przy zbliżeniu póki co lubrykant..

Gość gość
Idz do ginekologa, ! Jeśli odczuwasz taki dyskomfort to lepiej stosowac jakies zele intymne, bo krzywde możecie sb zrobić. Takie suchosci pochwy wystepują w pewnym momencie cyklu