Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sylwia90324

Kręci was bdsm?

Polecane posty

no dziewica, dziewica ;) przez gardlo nie bylo za pierwszym razem bushman :)

Gość gość
I od razu z grubej rury zaczal ja na ostro posuwac czy jakos stopniowo bo nie czytalem ksiazki? :p

Musze przeczytać, bo jestem niedoinformowany, ale jakoś nie mogę się zebrać za tą ambitna literaturę dla licealistek. Książka leży już drugi rok na półce. Wole jednak jakiś dobry i prosty p****l. Faceci to prostacy jednak:D

jest to po prostu fantastyka, ale w wymiarze erotycznym, taka erotic-fiction, którą trzeba akceptować jaka jest jak oglądasz takie Gwiezdne Wojny, to nie wnikasz np jak oni latają, jaki napęd, czy fotonowy czy inny, czy możliwe, czy nie itd. Słowem - czepiacie się ;)

Gość gość
Bez przesady,az tak ambitny to nie jestem zeby to przeczytac. Bushman ma racje :D

gospodarz: nie porownuj gwiezdnych wojen z grey'em..... to profanacja.... ;)

O fanka ;) Nawet tych z Jarjarbinksem czy jak on tam się nazywał? No to może Prometeus, Ridleya Scotta, pasuje? Też czytałem całe eseje o bzdurnej fabule ;)

Bardziej elementy lekkiej dominacji. Stąd do BDSM długa droga.

inaccessible89 poszerzasz zakres dzialania? czy moze uczuciowy sie znudzil? :D

Gość gość
Bdsm jest dla ludzi,którym przejadł sie normalny seks i szukają silniejszych bodzców:P

Gość gość
Jaka jest różnica między bdsm a scenkami z Greya - dwie różne rzeczy. Niedawno przeglądałem sobie sexshop. Wśród kategorii towarów znalazłem takie: http://freetaboos.pl/troche-romantyzmu-c-9.html - i to jest bdsm z Greya - i http://freetaboos.pl/bdsm-c-19.html - to można już nazwać bdsm. Niech nawiedzone czytelniczki Greya nie mieszają pojęć bo w zetknięciu z bdsm większość uciekłaby gdzie pieprz rośnie. Niech zostaną lepiej przy jedwabnych szarfach i temu podobnych.

Gość gość
Nie rozumiem skąd ten szum wokół tej książki i filmu. Niedawno było trendy być co najmniej bi, a teraz homo, bi, i bdsm na dodatek. Może niech każdy będzie sobą.

I okazuje się. co się okazuje. Dzieciaki się naczytały Graya i nagle już chcą bdsm, Szkoda tylko że nie ma on nic wspólnego z bdsm. Kolega Bushman również nam zaprezentował co w jego mniemaniu jest bdsm - bezmyślne zadawanie bólu i nie myślenie o niczym innym. Czyli prostak pomieszany z błotem. Sorry, ale tak to wygląda. Jeżeli mogę coś z doświadczenia, to bdsm nie polega na przywiązywaniu partnera do łóżka i robieniu tego co robił Gray, ale na czymś zupełnie innym. Zdarza nam się z żoną chęć na zabawy tego typu. Zaczyna się to od sugerowania czego się chce, być osobą która dominuje, czy też osobą zdominowaną. Bo bdsm to głównie psyche a nie ciało. Oddziaływanie na partnera w sposób inny. Dlatego często bdsm jest mylone z wieloma fetyszami takimi jak ostra dominacja, zabawy toaletowe czy medyczne, bezmyślne bicie czy szczypanie. Bdsm to przygoda w której sa pewne zasady. Partnerzy muszą sobie ufać i znać swoje ciała, i swoje odczucia. Muszą umieć odczytać na jakim etapie ciało podążą za umysłem odwrotnie. Jeżeli tego nie osiągną, to szczypanie sutków będzie tylko chamskim, zwierzęcym szczypaniem sprawiającym tępy ból, a chodzi o to aby było to ból przenoszący w krainę rozkoszy. To nie to samo. Po wypowiedziach dzieciaków z tego forum, nie wiem czy jest sens dalej opowiadać, ale bdsm to spektakl, mający swoje cechy, elementy, mocniejsze i słabsze fragmenty, których finałem są wielokrotne, jedne po drugich szczytowania również panów, i to obficie. Ale poczekam czy jest z kim o tym dyskutować, przeciez to cafe.

Gość gość
ups...