Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama rumianego chłopca

RUMIEŃ ZAKAŹNY

Polecane posty

Gość mama rumianego chłopca

Dziewczyny, Mój syn (lat 9) z zimowiska przywiózł nam niespodziankę w postaci rumienia zakaźnego. To znaczy, w piątek odebraliśmy go z zimowiska a w poniedziałek rano już miał policzki w plamy. Wieczorem już się plamy zlały w wielkie rumieńce a następnego dnia wyszło mu draństwo na reszcie ciała. xxx I w związku z tym mam pytanie, jakie szanse na zarażenie ma córka (lat 6). W sumie śpią w jednym pokoju i cały czas bawią się razem. Póki co, córka nie ma objawów. Jest szansa, że ją to ominie?

Gość gość
niestety mała szansa,że ją ominie.

Gość my juz po
Ja jestem w ciąży 25 tydzień. Synkowi 5 lat wyszło w sylwestra wieczorem, wcześniej kontakt z chorymi miał dwa tygodnie wcześniej prawie całą grupą to miała. Bardzo się bałam żeby się nie zarazic lekarka kazała mi się izolować od niego. Juz wolałabym różyczke.. Bo miałam i jestem bezpieczna :-( ja się raczej nie zaraziłam mimo, że synek przychodzil do mnie do łóżka całe ferie świąteczne to po trzech tyg od sylwestra nie miałam nic poza bardzo uciążliwym katarem i teraz nie wiem co to było bardzo się boje, mój lekarz kazał zrobić badanie na parwowirus wiec zrobię :-( 90 zł..jeżeli jeszcze siostry nie zaraził mieli mały kontakt możesz izolować, ale ogólnie przebieg byl łagodny bez gorączki świądu itd. Da się przeżyć. Patrz po dwóch trzech tyg :-) pozdrawiam i żyje nadzieja ze ja tego nie miałam bo przenosi się na płód :-(