Gość gość Napisano Luty 6, 2015 syn ma 4 lata mieliśmy badania okulistyczne z podejrzeniem zeza, u syna czasem ucieka lewe oczko nie zawsze, patrzy na przedmioty osoby czy ekran z boku tzn. głowa skierowana w lewo a oczy na dany punk patrzenia. w badaniu okulistyczny stwierdzono małą nadwzroczność zaś w badaniu na synoptoforze złe widzenie przestrzenne ( niby dzieci w tym wieku mogą mieć problemy z tym) no i badanie ogólnie nie przechodziło dobrze czasem nie jasno odp cy widzi jeden przedmiot czy jeden czasem błednie odp. ale nie wiadomo czy wynikało to z jego niewiedzy ile to jest . choć ja wiem że dziecko moje wie kiedy jest 1 przedmiot a kiedy 2 przedmioty. no nic lekar opisał że nie widi przestrzennie a na reszte nie jest w stanie do końca określić ale wynik dobry. okulistka patrząc na wyniki odp. że wyniki zadowalające jak na ten wiek i na razie nic nie robimy oprócz ćwiczeń w domu i za 4-5 miesięcy kontrola wszystkiego jeszcze raz. ja już sama nie wiem bo nie znam się na tym ale nie chce też przeoczyć jakieś wady i czekać. także proszę o wasze rady czy mam się nie przejmować czy iść skonsultować to do innego okulisty czy czekać na kontrole. dodam że wizyty są prywatne/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach