Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

wzrok u 4 latka

Polecane posty

Gość gość

syn ma 4 lata mieliśmy badania okulistyczne z podejrzeniem zeza, u syna czasem ucieka lewe oczko nie zawsze, patrzy na przedmioty osoby czy ekran z boku tzn. głowa skierowana w lewo a oczy na dany punk patrzenia. w badaniu okulistyczny stwierdzono małą nadwzroczność zaś w badaniu na synoptoforze złe widzenie przestrzenne ( niby dzieci w tym wieku mogą mieć problemy z tym) no i badanie ogólnie nie przechodziło dobrze czasem nie jasno odp cy widzi jeden przedmiot czy jeden czasem błednie odp. ale nie wiadomo czy wynikało to z jego niewiedzy ile to jest . choć ja wiem że dziecko moje wie kiedy jest 1 przedmiot a kiedy 2 przedmioty. no nic lekar opisał że nie widi przestrzennie a na reszte nie jest w stanie do końca określić ale wynik dobry. okulistka patrząc na wyniki odp. że wyniki zadowalające jak na ten wiek i na razie nic nie robimy oprócz ćwiczeń w domu i za 4-5 miesięcy kontrola wszystkiego jeszcze raz. ja już sama nie wiem bo nie znam się na tym ale nie chce też przeoczyć jakieś wady i czekać. także proszę o wasze rady czy mam się nie przejmować czy iść skonsultować to do innego okulisty czy czekać na kontrole. dodam że wizyty są prywatne/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować