Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość innaiii

Jak funkcjonujecie bez snu przy dziecku?

Polecane posty

Gość innaiii

Moj maly ma 4 tyg a ja nie moge ogarnac. Ciagle placze, w nocy ja zasypiam z nim na rekach a w dzien ciezko mi sie skoncentrowac, zrobic cos, jestem jak na haju... czy moze miec to zwiazek tez z hormonami? Czuje sie jakbym nie byla soba. Jak sobie radzicie?

Gość gość
To jest wlasnie taki czas, ze czlowiek jest taki miedzy jawa a snem. Na pocieszenie powiem ze z kazdym dniem powinno byc coraz lepiej i trzeba to przeczekac.

Gość gość
Moze popros kogos bliskiego o pomoc. Poczatki sa zawsze trudne tym bardziej jak maluch wciaz placze. Sprobuj otulaczy,smoczkow , jesli karmisz piersia unikaj mleka, chlopcy sa wrazliwsi , bierz dziecko do lozka na noc, kazdy sposob jest dobry bo wypoczeta i szczesliwa mama to szczesliwe dziecko.

Gość Nikaa1985
poproś męża o pomoc. Niech zajmie się dzieckiem chociaż na godzinkę, a jak nie ze chce to po prostu gdy dziecko zaśnie też się połóż, prześpij. Ty też jesteś ważna i musisz odpocząć. A z każdym dniem powinno być lepiej. Bałaganem w domu się nie przejmuj. Od niego nikt nie umarł. Powodzenia życze

Gość gość
Spokojnie, po dwóch latach nieprzespanych nocy się przyzwyczaisz. Chociaż absolutnie ci nie życzę:)

Gość gość
Mój ma 2,5 roku i wciąż nie śpi i płacze po nocach. Próbowaliśmy wszystkiego... Ale tak się nie da żyć. Oboje z mężem pracujemy i jesteśmy wykończeni. Bo to nie 4 tyg... Potrafi budzić się po kilkanaście razy w nocy. I nie ma nocy na odespanie, bo on tak co noc...

Gość gość
Nie wiem od czego to zależy. Dlaczego dzieci są tak różne. mój Kuba miał miesiąc jak zasypiał o godz 20, a budził się o 5 rano na jedzenie, przez dzień też był spokojny. Spokojnie się wysypiałam.

Gość gość
Oj pamiętam ten czas... Przed porodem w zyciu bym w dzien nie zasnela, a jak bobas sie pojawil to łapałam kazda minute jego drzemki na swoj sen. Mysle, ze to mnie uratowalo, bo inaczej bym plakala ze zmeczenia. W domu oczywiscie balagan, obiadu raczej nie bylo ale mialam to gdzies. Odzylam po pol roku, jak dziecko podroslo i dalo zyc :-)