Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Łazienka w bloku

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, chcę rozplanować moją łazienkę. Jest nieduża, 270/168cm, do tego z jednej strony komin 30 cm. Od razu przy wejsciu z prawej strony, na ściance mającej 168 cm chciałabym postawic pralko-suszarkę (60cm) zabudowac ją szafą do sufitu i obok postawic prysznic 90 (lub 80) na 100. Moje dwie obawy dotyczą tego: 168cm to gołe ściany, przy prysznicu bedą płytki, brodzik niski też trochę zabiera, nie wiem czy uda mi sie zmiescic tę zabudowaną pralkę i prysznic. Po drugie - umywalka z półka z szufladami (zaraz koło prysznica, na ścianie naprzeciwko drzwi) - będzie miala 40cm plus pewnie cm lub dwa na uchwyty, więc zostaje mi na wyjscie spod prysznica około 58 cm. Czy to wystarczy? czy sprzety nie będą zbytnio stłoczone?

Gość gość
troche trudno to sobie wyobrazic bez rysunku

Gość gość
dlaczego prysznic 90(80)x100? skąd ta steka ci się wzięła? zwykle robią 90x90 albo 80x80 WC masz oddzielnie?

Gość gość
Nie umiem tu niestety wrzucic rysunku, łazienka jest prostokatna, 270x168, opisuję prawy kat po wejsciu do lazienki, z lewej jest wc, grzejnik i miejsce na jakis kosz do prania czy cos tam. Skąd prysznic 90 lub 80 x100? a czemu nie? jeżeli będę miała 100cm długosci, to moze byc wezszy, bo i tak wąż bedzie na dluzszej sciance,a wtedy wizualnie zostanie wiecej miejsca na srodku lazienki.

Gość gość
Mam zapisaną jako bardzo podobną wizualizację z http://forum.muratordom.pl/showthread.php?169397-Projekt-%C5%82azienki-wizualizacje&p=6736036#post6736036 post nr #7731 Mareczka, z tym że u mnie byłaby ta szafa z prawej strony, a zamiast wanny - prysznic. No i jeszcze mam komin kolo kibelka, ale tamta strona łazienki juz musi pozostać, jaka jest:)

Gość lkfnkdfvbdfbfd
ktos cos?

Gość gość
upup

Gość gość
Znam swietny sklep gdzie znajdziesz duzo fajnych akcesoriow do lazienki http://mozaika-size.pl/, maja plytki, wanny, grzejniki i wiele innych, wszystko w super designie