Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko autystyczne. co z rodzeństwem

Polecane posty

Gość gość

Proszę o opinie mam małych autystyków- czy rodzeństwo Waszych dzieci jest zdrowe, dobrze się rozwija? Pytam się bo mam dylemat, czy zrezygnować z rodzeństwa dla mojego 3 letniego syna ?

Gość gość
Moja siostra prowadzi poradnię dla dzieci autystycznych i opowiada mi nieraz o swoich podopiecznych i dużo z nich ma zdrowe rodzeństwo

Gość gość
never :classic_cool: stopka: kto ma pszczoly ten ma miod, kto ma dzieci ten ma smrod

Gość gość
ale autorce chyba o chodzi o to czy jej dziecko zaakceptuje rodzeństwo a nie o to czy nowy potomek urodzi się zdrowy.

Gość gość
Ja mialam kiedys staz w takiej poradni i nie spotkalam ani jednego przypadku,zeby dziecko autystyczne mialo brata lub siostre tez chora to jest przypadek jeden na milion tak,ze nie ma duzej szansy ,ale spytaj lekarza moze sa jakies badania na to ,zeby wykluczyc prawdopodobienstwo ,Wasze dziecko moze dawac sobie rade w zyciu moze byc super inteligentne ,ale co bedzie jak was zabraknie.zostanie samo ani brata ani siostry przemylscie to wiem,ze nie ma co zwalac opieki na rodzenstwo,ale mozna nie zostawiac go samego na tym swiecie jak was zabraknie

Gość gość
Myslisz sie ze to przypadek jeden na milion. Moj znajomy z pracy ma 3 synów. Wszyscy sa autystykami. W większym stopniu lub mniejszym, ale cała trojka ma autyzm.

Gość gość
Wg ostatnich danych średnio jedno na 50 dzieci, więc nie przesadzajmy z tymi "milionami":)

Gość gość
tez czytalamm,ze to czeste jest lata temu takichg dzieci prawie nie bylo jestem ciekawa ktore srodek jaki dodaja do jedzenia to powoduje ,bo z nikad sie to nie wzielo i zaloze sie ,ze za pare lat ,bo zajmuja sie tym wyjdzie ,ze jakis srodek dodawany do jedzenia to powodowal albo juz wyszlo ,ale nie wyjawia tego,bo pewnie jest ta substancja w kazdym jedzeniu

Gość gość
Czytałam kiedyś artykuł o autyzmie i podobno to w większej mierze ojcowie przekazują dziecia im mężczyzna prowadzi bardziej siedzący trup życia i im jest starszy tym większe prawdopodobieństwo

Gość gość
Wiem ze zespol asbergera w lini meskiej jest czesty.

Gość gość
Cała uwaga będzie skupiona na dziecku z autyzmem. Rodzeństwo będzie czuła się z***biscie bedąc numerem 2 całe życie.

Gość gość
znam taką rodzinę, starszy chłopiec 15 letni chory, młodszy 12 letni zdrowy.

Gość gość
Znam rodzinę, gdzie dwóch starszych synów ma autyzm, a najmłodszy jest zdrowy.

Gość gość
Ja mam autystycznego syna o córkę prawie 10 mcy,wg mnie zdrowa. Synowi pogarszalo się po szczepieniach i córka nie jest szczepiona, neurolog mi ją odroczyl

Gość gość
Ja wogóle nie szczepie dziecka bo szczepienia to jedna wielka ściema -więcej szkód wyrządzają niż pożytku.Jesli nie będziesz szczepić dziecka to nie będzie miał autyzmu.Dzieci nie szczepione nie mają autyzmu.Poczytajcie o tym.

Gość gość
W mojej klasie dzieci autystycznych 3 dzieci ma rodzeństwo. Pierwszy chłopiec ma starszą siostrę - zdrową, drugi chłopiec ma młodszą siostrę - zdrową, trzeci chłopiec ma starszego brata z ZA.

Gość gość
ZA ??? zesp. abgera ... mamy zgadywac do huja. czy to forum medyczne pisz zrozumiale

Gość gość
21:02 Ciekawe co tobie dali że jesteś taka bezdennie głupia... Sama sobie poczytaj. Masz pojęcie o medycynie, masz wykształcenie w tym kierunku? Czy jesteś po bylejakim kierunku i/lub kurą domową?

Gość gość
20:15 To ciekawe, bo nasza p dr n.med neurologii dziecięcej specjalizująca się w autyźmie bezwzględnie zalecała szczepić, swoje dzieci też szczepiła.

Gość gość
Taaaa..autyzm występuje częściej, bo kiedyś dziecko "miało swój czas" na wszystko, było "zamknięte w sobie", rozpieszczone, dziecinne, ewentualnie niegrzeczne, a teraz? Zaraz autyzm

Gość gość
"ZA ??? zesp. abgera ... mamy zgadywac do ch*ja. czy to forum medyczne pisz zrozumiale" Jeśli się nie orientujesz tzn., że nie masz dziecka autystycznego tylko jesteś wszechmądrą kobieciną z forum. ZA to zespół Aspergera. Teraz możesz sobie już spokojnie wpisać w wyszukiwarkę i ponownie udzielać cudownych rad wszystkim dookoła - jako profesjonalistka.

Gość gość
Wszyscy nie szczepmy dzieci...Bez autyzmu, ale umrą z powodu jakieś epidemii.

Gość gość
Ja mam dziecko z autyzmem i nie zdecyduję się na kolejne. Za duże ryzyko. Akurat w moim otoczeniu jest dużo przypadków że rodzeństwo także ma autyzm lub zespół Aspergera. Bałabym się. Zresztą mój syn pochłania tyle mojej energii że zwyczajnie nie miałabym siły ani czasu na drugie dziecko.

Gość gość
To ja z 21:02. Mi położna nie kazała szczepic.Organizuje ona wykłady na temat szkodliwości szczepionek.Epidemie nie zniknęły d***** szczepieniom lecz dzieki poprawie warunki sanitarnych i ekonomicznych.Wystarczy tez przeczytać artykuły pani dr Majewskiej na temat szczepionek.Polecam.Odrazu zmienisz zdanie i tez nie będziesz szczepic.

Gość gość
Moj kolega z pracy ma zdrowa corke a syn jest autystyczny.

Gość MamaAutysty
Witajcie. Mam czworo dzieci. Z najstarszej trójki 9l.syn ma autyzm. Potem była długa przerwa. (8lat między młodszym a najmłodszym). Jesteśmy w trakcie badań i konsultacji lekarskiej ponieważ 7miesięczny syn ma podobne cechy rozwojowe jak syn który ma autyzm. Czy to szczepienie? Trudno powiedzieć. Ech

Gość gość
do MamaAutysty "Jesteśmy w trakcie badań i konsultacji lekarskiej ponieważ 7miesięczny syn ma podobne cechy rozwojowe jak syn który ma autyzm." czy moglabys opisac te cechy rozwojowe, poniewaz moj 9 miesieczny syn, wykazuje pewne odchylenia od prawidlowego rozwoju i troche sie martwie

Gość gość
A jakie cechy,zachowania mogą sugerować tą chorobę w wieku niemowlecym?

Gość gość
wiecie co, ale podziwiam głupotę rodziców, bo jakbym miała dziecko autystyczne to nigdy w życiu po nim nie zdecydowałabym się na kolejne dziecko, to są chorzy rodzice co decydują się na kolejne dziecko/ci, nie sztuka narodzić , czy wam chodzi o to aby tylko rodzić,