Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicjaa94

Nie do wiary, że może być taka ignorancja w kwestii tak cudownej Osoby...

Polecane posty

Gość Alicjaa94

Prezydent Kim Ir Sen - ja się bardzo interesuje Jego życiem bo go uwielbiam, to dla mnie najwspanialsza, najbardziej inspirująca postać na świecie, więc trochę o Nim wiem... Nie wiem jak Człowiek tak dobry, wybitny, odważny, pełen poświęcenia i miłości do swojego kraju i wszystkich jego ludzi, tak wyjątkowy, o najpiękniejszym na świecie, ciepłym uśmiechu od którego widoku czuję słodycz w sercu... Nie wiem jak taki człowiek może nie być uwielbiany przez kogokolwiek, a co dopiero tak obrzydliwie oczerniany i obrzucany kłamstwami jak nie rzadko na zachodzie czy w Polsce jest...

Gość gość
do łagru tych wszystkich ignorantów!

Gość gość
cudowne to jest to ze ktokolwiek z nich jeszcze zyje

Gość gość
tylko Pan Prezydent Komorowski! ignoranci!

Gość kill them all
A jak wyjaśnisz wyższy poziom życia w Korei Południowej? Znacznie wyższy? Jak wyjaśnisz, że na całym świecie kupuje się artykuły z Korei Południowej, takie jak samochody, elektronikę i tak dalej? Czemu pod władzą tego mędrca, Koreańczycy z północy, nie potrafią wyprodukować samochodu, gdy tym z południa udaje się to na skalę masową? Ach czemu? ;)

Gość gość
prosto - po polsku nazwij to dydaktyczny wp*****l stopka:kochac to nie znaczy zawsze to samo...

Gość gość
kill them all, nie jestem autorka, ale zeby byc sprawiedliwym to przez wiekszosc okresu rzadow Kim Ir Sena Korea pln byla lepiej rozwinieta od poludnia. a na poludniu tez byla dyktatura z tym, ze proamerykanska :)

Gość gość
patrzac na ten temat i wczesniejsze wywody autorki mnie zastanawia czy autorka naprawde tak bardzo kocha tego Kima, czy jaja sobie z nas robi. ja wszystko rozumiem, można nawet go popierać jak się już jest komuchem, ale skąd taka fanatyczna miłość?

Gość kill them all
kill them all, nie jestem autorka, ale zeby byc sprawiedliwym to przez wiekszosc okresu rzadow Kim Ir Sena Korea pln byla lepiej rozwinieta od poludnia. a na poludniu tez byla dyktatura z tym, ze proamerykanska x Historycznie południe było biedniejsze od północy. I co komuniści zrobili z północą? A co proamerykańska dyktatura zrobiła z biednego południa? Porównaj sobie te dyktatury i ich skutki. Północ nie rozwijała się, bo komunizm uniemożliwia prawdziwy rozwój. Jeszcze jako tako funcjonowała do momentu upadku sowietów. Skończyło się sowieckie wsparcie i zaczął głód i upadek.

Gość gość
też lubię Koreę Północną :D jedyny kraj, który nie bawi się w dyplomatyczne pierdoły tylko mówi co ma na myśli. kiedyś czytałem jakiś ich oficjalny tekst i nazwali tam Obamę asshole i od rej pory ich kocham :D

Gość gość
kill them all, po prostu polnoc przez wiele lat lepiej sie rozwijala! i to dzieki tym "komunistom". po wojnie tam byly tylko ruiny, ale szybko to odbudowali i poczatkowo calkiem sobie radzili z rozwojem gospodarczym. nie mow bzdur, ze sie nie rozwija bo gdyby tak bylo to tam by dzis nic nie bylo, bo to im zostalo po wojnie - nic/. poludnie mialo duzo pomoc od ameryki, tez wlasnie z tego wzgledu zeby stalo sie bogatsze od polnocy, bo na odwrotna sytuacje amerykanie nie chciieli pozwolic. poczytaj sobie jakie zapomogi i ulatwienia mialo poludnie od usa, samo by sobie nie poradzilo tak. a jednak korea pln sobie radzila glownie sama, miala troche pomocyod chin, zsrr, ale to nic w porownaniu z tym co poludnie od usa i i tak wiele lat radzila sobie lepiej. a na poludniu i tak zylo sie bardzo ciezko, bardzo. ja wiem bo moja babcia pochodzila z Korei pld. niestety juz od kilku lat nie zyje, ale wyjechala stamtad, praktycznie uciekla, miala dosc dyktatury i ciezkich warunkow zycia, nie miala gdzie mieszkac. wlasciwie odkad umarla jej ojciec to nie miala gdzie mieszkac. udalo sie jej ogarnac tylko dzieki temu, ze spotkala faceta zzagranicyy, ktory ja pokochal. nie dziw sie, ze po upadku zsrr Korei pln sie pogorszyla sytuacja bo w podobnym czasie upadly inne kraje bloku wschodniego. Korea pln stracila nagle wszystkich sojusznikow, ponad 80% kontraktow handlowych, stala sie calkowicie wykluczonym krajem na ktorym ciazy najwiecej sankcji ekonomicznych na swiecie. nie zwalaj wszystkiego na system, patrz tez na przyczyny zewnetrzne.

Gość gość
Wy już z nudów nie wiecie jaką głupią prowokację jeszcze wymyslić.

Gość gość
ta pani, tzn towarzyszka Alicja to chyba nawet nie prowokuje, tylko na serio tak myśli :D bo już wiele pochwalnych tematów dla wodza założyła