Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewuni21212

Woda z kranu dla 1,5 latka

Polecane posty

Gość ewuni21212

Hej dziewczyny. Ostatnio dowiedziałam się, że teściowa, a zarazem babcia mojego synka Adasia (1,5 roku) podczas opieki nad dzieckiem podaje mu do picia wodę z kranu (ciepłą). Zabroniłam, jej tego, a ona na mnie z mordą, że jestem nadopiekuńcza i nic się nie stanie, bo u niej to ze studni pili... Czy to bezpiecznie dla dzidziusia? Nie mam z kim innym zostawić dziecka, a myśle ze tak kobieta nie zacznie wody już gotować...

Gość gość
wez wode z kranu(jesli nie masz wodociagow) i wodę z butelki, zapłać i daj do zbadnia, zobaczysz ile metali ciężkich jest w butelkowanej a ile w studni

Gość gość
wodę trzyba chyba gotować dla każdego...

Gość gość
Dzidziusia? LOL

Gość ewuni21212
co cię tak śmieszy?

Gość gość
ja słyszałam że u małych dzieci to nie jest wskazane-> gorzi grzybicą żołądka

Gość gość
Ty jesteś matka i to ty powinnaś decydować co je i pije twoje dziecko, a nie jakaś tam stara prukwa, miała swoje to se mogła robić jak chciała, a teraz niech robi tak jak ty zdecydujesz

Gość ewuni21212
boje się że ona i tak będzie robiła po swojemu i truła moje dziecko :(

Gość gość
Ty od płukania zębów! W wieku 1,5 dopiero tego próbowałaś uczyć i tak bardzo nie szło? Współczuje dziecka !

Gość gość
ja dostałam lambrii od picia nieprzegotowanej wody.

Gość gość
Większość "kranówek" ma jakość lepszą od tych butelkowanych.

Gość gość
No to trudno, cóż poradzisz na głupia babę, niech jej synuś ukochany przemówi do rozumu, skoro ciebie nie słucha

Gość gość
gość dziś : to jeszcze słownika w tej wodzie poszukaj, "lambrio" ty :D

Gość gość
gość dziś , my tak zrobiliśmy, okazało się, że nasza kranówka jest czyściutka i ma lepszy skład minerałów od 90% butelkowanych :)

Gość gość
gość z 22:31- oj, uczyłam od pierwszego mycia ale płukania zębów moje dziecko nauczyło się dopiero jako prawie trzylatek, wcześniej dostawał żele bez fluoru bo i z wypluwaniem pasty miał problem, pewnie zacofany w rozwoju bo twoje dziecko zapewne robiło to w wieku niemowlęcym...

Gość Edddd1000
Masakra. Nie dałabym dziecku takiej wody, kup dzbanek filtrujacy, niewielkie pieniądze, a chociaż woda czysta, Dafi jest najtańszy na każdą kieszeń , nie pozwalaj pic wody bezpośrednio z kranu bo mogą ta byc związki szkodliwe dla zdrowia.

Gość gość
albo dzbanek, albo filtry do wody, które ją uzdatnią w tym celu. Można też dokonać analizy wody pod kątem jej użyteczności i własciwości, tutaj się tym zajmują - http://www.gc2000.pl/index,6,1,uslugi.htm

Gość gość
a no własnie, jeśli juz ta woda z kranu, to może jakiś filtr do wody założyć? Dla domowych gospodarstw jest wiele rozwiązań, na http://www.watertech.pl/oferta/dla-klientow-indywidualnych proponuje poczytać lub podpytać u tamtejszych specjalistów. U mnie różnica jest w jakości wody.

Gość gość
załóżcie filtr na kran i po problemie :) jest tego całe mnóstwo na http://sklep.osmoza.pl/ Po co rozdmuchiwać sprawę skoro rozwiązanie jest banalnie proste

Gość Sunsin
No niestety tak to jest z relacjami z teściami nie tylko w temacie opieki nad dziećmi, ale w przypadku wody zamiast się jakoś szczególnie kłócić kup teściowej po prostu filtr Dafi w postaci dzbanka i będzie po problemie - http://dafi.pl/ koszt niewielki bo filtr sam kosztuje jakieś 15 zł, a masz pewność, że woda dla dziecka będzie ok. Myślę, że to jakieś wyjście.

Woda z kranu może zaszkodzić małemu dziecku. Można wprawdzie poddać ją dodatkowej filtracji kupując odpowiedni filtr (szczegóły: http://www.prostozkranu.pl/) i pewnie wtedy bardziej będzie zdatna ale mimo wszystko wszelkie komplikacje trzeba mieć na uwadze.