Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak pokonać strach u nastolatka

Polecane posty

Gość gość

Moja córka ma 12 lat . Od 2 tygodni nie śpi po nocach . Budzi się z płaczem lub krzykiem .Nie chce jej ciągnąć po psychiatrach . Gdy pytam się co się stało mówi ze znowu jej się snily tematy wojen itd . Na historii zaczęła przerabia teraz tematy 2 wojny światowej . Brała tez udział w apelu do rocznicy wyzwolenia Auschwitz-Birkenau i od jakiegoś czasu ciągle przegląda strony o wojnie czyta o tej tematyce książki bo, a to do szkoła a to na apel a to to a to tam to . Nie chce bym szła do historyka z tym tematem bo przecież musi być on poruszany na lekcjach historii. Naprawdę nie Wim co robić pomocy

Gość gość
corka jest w ciazy

Gość gość
odwiedzić psychologa nie zaszkodzi. pomoże córce nauczyć się radzić sobie z lękiem, relaksować. sama może nie dać rady, ty również nie wiesz jak. to może z czasem urosnąć do fobii i wtedy dopiero będą problemy.

Gość gość
Mi się czasem nawet teraz takie rzeczy śnią. Najlepsze rozwiązanie to psycholog. Moja mama nic z tym nie zrobiła, ale ja po jakimś czasie zapomniałam. Tylko tak jak już wcześniej napisałam, czasem nawet teraz są noce kiedy mam takie okropne sny :/