Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Spóźnia mi się okres

Polecane posty

Gość gość

Mam 17 lat. Spóźnia mi się okres juz 17dzień. Wcześniej miesiączkowałam w miarę regularnie, ewentualne opóźnienia trwały max 2-3 dni. Ostatni raz współżyłam z partnerem w sylwestra (czyli ponad miesiąc temu), a ostatni okres miałam 21 grudnia. Zrobiłam 3 testy, wszystkie negatywne. Po za tym z partnerem bardzo uważany, zabezpieczamy się na dwa sposoby (globulki i prezerwatywy). Gumka nam nie pękła, ani wtedy ani wcześniej, więc raczej nie ma szans na ciążę, no i wynik wyszedł negatywny. A mimo to się spóźnia. Co może mieć na to wpływ ? W grudniu zaczęłam uprawiać dosyć intensywny fitness, dodatkowo 4 dni przed planowaną miesiączką wyjechałam w góry na tydzień, gdzie również miałam sporo wysiłku fizycznego, no i jeszcze ta zmiana klimatu. Niestety bardzo często również choruje na zapalenie pęcherza, co się wiąże z kuracją urofuraginum. Tez na początku stycznia miałam dość dużego doła. Myślicie że cokolwiek z tych rzeczy może wpływać na okres i cały cykl ? Pierwszy raz tak bardzo mi się spóźnia i nie wiem co robić, po 17 dni to strasznie dużo

Gość gość
Faktycznie długo,nawet jak na zmianę klimatu,wysiłek itd.Niestety żaden środek anty nie jest w 100% skuteczny.Nawet jak u was podwójnie. Zrób termin do gina,by wątpliwości rozwiać.Życzę ci,żeby to nie była ciąża.

Gość gość
10 dni po okresie,w noc sylwestrową mogłaś mieć już płodny dzień...

Gość gość
Nie dowiesz się co ci jest bez wizyty u ginekologa. Skoro 3 testy wyszły ci negatywnie to w ciąży prawdopodobnie nie jesteś, ale brak okresu przez tak długi czas nie świadczy o niczym dobrym.

Gość gość
Kiedy test ostatni robiłaś?

Gość gość
Ostatnie 2 testy robiłam 3 dni temu wiec jeśli jestem w ciąży to chociaż jeden powinien coś pokazać

Gość gość
Po za tym nie mam żadnych objawów po za tym ze mi się spóźnia miesiączka. No a prezerwatywa nam nie pękła, wiec nie powinno się nic przedostać do środka

Gość gość
Rozumiem,że próbujesz wykluczać na możliwe sposoby tę możliwość,ale jak wyżej-nie ma w pełni skutecznych metod zabezpieczenia (poza brakiem seksu ;-)) jak i nie zawsze ciąży towarzyszy szereg dolegliwości. 17 dni to dużo i jeśli to nie jest ciąża,to może choroba,cysta lub coś podobnego.Nie czekaj na odpowiedzi tutaj.Idź jak najszybciej do specjalisty.

Gość gość
Na szczęście fałszywy alarm. Dzisiaj dostałam miesięczki (spóźniła się 18 dni), oczywiście tak czy siak wybiorę się do ginekologa tak szybko jak tylko uda mi się do niego dodzwonić