Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćtakajakasa

Karmienie dziecka po 6 miesiąc

Polecane posty

Gość gośćtakajakasa

dziewczyny moje dziecko niebawem skończy 6 miesięcy. Karmie piersią i chce wprowadzić słoiczki doradzcie mi od czego zacząć i kiedy kaszki proszę o rady

Gość gość
uppppppppppppppppp

Gość gość
zacznij od pojedynczych warzyw np. sama marchewka gotowana, sam ziemniak. na początek to bardziej dziecko poliże niż faktycznie zje, ale pozna nowy smak i inną konsystencję pokarmu. i na początek pomyśl o samodzielnym gotowaniu, nie będę truć i nawracać na wychów eko, ale z takiego słoiczka dasz 2 łyżeczki i reszta wylot więc lepiej ugotować to pół marchewki :)

Gość gość
upppppppppppppppppp

Gość gość
Ja karmie piersią i moja corka ma 8 mies.ale posiłki stale zaczelam jej wprowadzać gdy skonczyla 4 miesiące.Jabłko,marchew,banan,chrupki kukurydziane w mleku,kaszki,zupki zmiksowane.

Gość gość
bardzo dobrze ze bedziesz wprowadzac dopiero po 6 miesiącu. wporawdzanie posiłkow nowych w 4 miesiacu jest błedem.

Gość gość
A właśnie, że nie jest żadnym błędem. ZALECA się karmić wyłącznie piersią do 6 msc, ale wprowadzić wcześniej posiłki nie jest (powtarzam jeszcze raz) żadnym błędem. Ja synka tez karmię piersią, ma 5 miesięcy. Jak tylko skończył 4 miesiące dostał marchew i ziemniaka. Bardzo poprawiły się wtedy jego kupki, które wcześniej były sluzowate i "plywajace" wręcz. Pediatra nie widziała zadnych przeciwwskazań do wprowadzenia sloiczkow a wręcz pochwaliła naszą decyzję.

Gość gość
ja dalam pierwszy raz marchewke ze sloiczka i tak podawalam trzeci dzien i zauwazylam ze ma wysypke

Gość gość
a dawalam tylko po dwie lyzeczki dziennie

Gość gość
Wg nowych schematów zaleca sie wprowadzanie szybciej pokarmów stałych nawet alergizujących. Jest cos takiego jak okienko tolerancji występujące wlasnie między 4-6 m-c zycia. Wprowadza się pod osłoną kp ale nie stanowią osobnego posiłku. NP gluten teraz wprowadza się znacznie szybciej niż wg starych schematów. http://m.babyonline.pl/nowy-schemat-zywienia-niemowlat-2014,schemat-zywienia-niemowlat-artykul,15669,r1.html