Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czarna_20

co z moim dzieckiem??

Polecane posty

Witam, mam 15lat, za 4 miesiace będę miała 16. Zrobilam test ciążowy, wyszedł pozytywny, jutro powinien mi się zacząć okres... Nie mam ojca a matka nienawidzi mojego partnera, jeśli urodze dziecko co z nim będzie? Moja matka będzie chciała uniemożliwić mi kontakt z moim partnerem, ja jestem zdania ze dziecko musi mieć oboje rodziców, proszę o rady co zrobić ??

Gość gość
ja p*****le....

Gość gość
każdy ma ojca, możesz go ewentualnie nie znać. weź pigulke albo przygotuj się na zmarnowane zycie,cialo, pocieszania innym swoim kosztem i zaprzepaszczoną naukę.

Gość gość
jeśli jej ojciec przykładowo zmarł, to go nie ma... dziecko w wieku 15 lat... masakra. może jakoś sobie poradzisz.

Gość gość
nie piszcie jej takich pierdoł! słuchaj, a ile lat ma partner? Jak wam się układa?

Gość gość
Trzeba bylo myśleć glowa to bys nie miała takich dylematów.

Gość gość
mozemy pisac to co myslimy, wolne slowo. dziecko w takim wieku to masakra i tyle. bez pomocy jej rodziny w zyciu sobie nie poradzi i taka jest prawda.

Gość gość
jej rodzice dopiero co wychodowali pasozyta, i do nastepnego musza sie zabierac. tragedia.

Gość gość
A kto zostanie prawnym opiekunem dziecka?

Gość gość
Matka nieletniej mamusi

Gość gość
partner musi zostać prawnym opiekunem ciebie i dziecka aż nie ukończysz 18 lat

Gość gość
Dlaczego matka nieletniej? A co jeśli ojciec dziecka ma skończone 18 lat?

Gość gość
ale musielibyście się pobrać a do tego potrzebna jest sądowa zgoda rodziców

Gość gość
Jesli nie wezmą ślubu to po urodzeniu prawnym opiekunem dziecka zostaje matka dziewczyny.

musisz porozmawiac o wszystkim z mama bo bez jej pomocy bedzie ciezko... chyba ze ten chlopak ma 18 lat, wtedy jest inna sytuacja.

Gość Tasmanska
jednym słowem...... popadłabym chyba w alkoholizm jakbym miała taką corke , która w wieku 15 lat sobie dziecko robi

Gość gość
Tysia Nawet jesli ma 18 lat,a nie będą w formalnym związku to prawnym opiekunem zostaje matka dziewczyny.

Gość gość
Takie są przepisy. Wiec autorka w tym wypadku za wiele do powiedzenia nie ma,będzie zalezna od matki. Oczywiście ojciec dziecka ma obowiazek lozyc na nie.

Gość gość
Co wy gadacie? Nawet jesli ma 18lat to matka musi byc opiekunem dziecka? To jest akurat nie prawda. Urodzilam tydzien przez 18 i to ja z partnerem od poczatku bylismy prawnymi opiekunami.

Gość gość
A do autorki - porozmawiaj z matka szczerze, ze nie chcesz zeby Twoje dziecko wychowywalo sie bez ojca jak Ty bo wiesz jak to jest i fajnie nie bylo. Jesli facet jeszcze nie pracuje, a uczy sie (mam taka nadzieje,ze nie chodzi tu o patologie po podstawowce) to niech matka nie wymysla zadnych alimentow (w sumie nawet nie wiem czy prawo na to pozwala ale mysle jakby to bylo) tylko niech Ci pomaga i dogada sie z rodzicami chlopaka nt. Pieniedzy i opieki zebyscie wy mogli zdobyc chociaz zawod

Gość gość
Tak nawę jesli partner ma 18 lat i nie maja ślubu to opiekunem prawnym zostaje matka autorki. Ty urodzilas tydzień przed 18 wiec praktycznie bylas brana jako pelnoletnia. Ale autorka urodzi w wieku 16 lat.

Gość gość
13.40 a ty nie widzisz różnicy pomiędzy 18-latka, a 15-latka?? To jej matka bbędzie do jej 18 prawnym opiekunem dziecka

Partner jest pełnoletni, od razu powiedział ze zajmie się dzieckiem ale moja matka raczej na to nie pozwoli, to bardziej skomplikowane niż myślicie... Ehh ona mu nie da praw, nawet mogę się domyślić ze będzie chciała żeby on nie miał praw do dziecka... A co do mojego Ojca, nie żyje... Dlatego go "nie mam" jedynie w pamięci bo nawet nie we wspomnieniach bo umarł jak miałam niecały rok wiec go nie pamiętam, lecz mimo wszystko mam do niego ogromny szacunek... Mój chłopak zarabia na siebie

Gość gość
Czarna_20 "Witam, mam 15lat, za 4 miesiace będę miała 16. Zrobilam test ciążowy, wyszedł pozytywny, jutro powinien mi się zacząć okres... Nie mam ojca a matka nienawidzi mojego partnera..." :O Nie dziwie sie, ze nienawidzi "partnera" posuwajacego 15 letnie dziecko. Obrzydliwosc!

Gość gość
poproś prawnika o pomoc, możesz np wysłać bezpłatnie pytanie na www.specprawnik.pl i adwokat powie Ci co robić, jak zagwarantować sobie kontakt z partnerem mimo że jesteś niepełnoletnia