Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

błagam doradzcie wysypka na twarzy

Polecane posty

Gość gość

jak w temacie:(na polowie twarzy mam wysypke,takie malutkie czerwone kropeczki,to nie sa pryszcze,nie wiem czy nie zrobilo mi sie to po tym jak pare razy przetarłam twarz spirytusem salicylowym:(mam to pare dni,smarowałam kremem nivea tym zwykłym,tormentiolem i nic.prosze,pomózcie,wygladam okropnie:(

idz do apteki, może panie farmaceutki Ci coś poradzą... a jak nie to dermatolog

Gość gość
spirytus salicylowy często uczula mnie uczulają wszelkie kosmetyki które mają go w składzie np. kremy, podkłady itp. całkiem prawdopodobne że jesteś uczulona na aspirynę czyli kwas acetylosalicylowy

Gość gość
masc cynkowa sobie kup, kosztuje ok 3 zl, ale wysusza krostki i one blakna i znikaja. oczywiscie smaruj tylko krostki bo to masc silnie wysuszajaca! no i stosuj na noc bo jest gesta i biała. Ja sie pozbylam wszelkich wypryskow dzieki niej. A dodam ze nawet dermatolog mi nie pomogl

na uczulenie to idz kup sobie jakis zyrtec czy allertec. zamiast tej go/wnianej nivei posmaruj sobie twarz jakims dobrym kremem nawilzajacym.

Gość gość
pij wapno musujące lub weź jakiś lek na alergię jeśli masz np. zyrtec, allertec itp

Gość gość
to raczej nie tyle uczulenie co poparzenie mysle:(mam na całej polowie twarzy,one sa czerwone,malusienkie,do dermatologa nie pojde bez sensu czekac i i tak nie wiem czy cos dobrego przepisze

Gość gość
chcesz bez dermatologa eksperymentować na swojej twarzy? Nie ma co, odważna jesteś