Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy warto odwlekać decyzję o dziecku

Polecane posty

Gość gość

i czekać na najodpowiedniejszy moment? Pytanie kieruję do mądrych kobiet. Zawsze jak ktoś planuje dziecko (ktoś odpowiedzialny) zastanawia się, czy to na pewno dobry moment. Tylko czy warto czekać na taki moment, a może taki nigdy nie nadejdzie i co wtedy?

Gość gość
Jak to mowia nigdy nie ma odpowiedniego momentu ;)

Gość gość
Nigdy nie ma dobrego momentu na dziecko jeśli człowiek nie jest pewien własnej decyzji

Gość gość
Czasem mozna sie nie doczekac.

Gość gość
No właśnie dziewczyny i ja myślę podobnie. Autorka

Gość gość
To zależy od indywidualnego podejścia. Ja urodziłam dziecko mając 27 lat. Była to świadoma decyzja, pomimo że nie mieliśmy własnego mieszkania. Mieszkamy w 72 m mieszkaniu z dziadkami i moją mamą i gdybym jeszcze raz miała podjąć decyzję o macierzyństwie to zdecydowanie najpierw wzięłabym kredyt na mieszkanie.

Gość jagodka74
Ja "odwlekalam" do 32 roku zycia, bo nie mialam wtedy ani chlopaka ani meza. Za to sie wybawilam no i po 30 troche tez martwilam. Jak sie okazja nadazyla to odrazu pierwsze dziecko a po trzech latach trojaczki doszly, wiec teraz tez jest zabawa tylko inna. Ja bym nie odkladala i nie czekala na lepsze czasy, dzieci sie nie przelicza. Moja siostra ma jedno dziecko i chcialaby miec drugie, ale ciagle jej cos stoi na przeszkodzie, a to szkola, a to samo zycie a ma teraz 35 lat.

Gość gość
Nie warto, bo nigdy nie ma tego odpowiedniego momentu, oczywiście trzeba mieć na uwadze to, co możemy dziecku zapewnić, ale jezeli ktos odwleka decyzję o tym jedynie ze wwzględu na np. nowy samochód, to dla mnie jest to bez sensu. Poza tym nigdy nie wiesz ile tak naprawdę czasu zajmie Ci staranie sie o to dziecko- my podjęliśmy jak najbardziej świadomą decyzję 5 lat temu, a dziecko pojawi sie dopiero teraz.

Gość gość
nie warto