Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobić gdy niemowlę ma paproch w oku?

Polecane posty

Gość gość

Podczas przebierania 8 miesięcznej córki zauważyłam że ma w oku dużego czarnego paprocha. Próbowałam wyciągnąć jej platkiem higienicznym , ale bez skutku, bo mała się wiercila wiec zawołałam swoją mamę i ja trzymałam córkę a ona próbowała jej go wyciągnąć, ale on zaczął się wbijać tam na dół aż nagle przestałam go widzieć. Jestem pewna że został on w oku bo na piątku higienicznym nic je było a był to dość duży paproch. Plukalam jej solą fizjologiczną ale nie było widać żeby wypłynął. Mała nie mruży oka, ani nie zauważyłam żeby jej to przeszkadzało, ale jestem pewna że coś tam ma. Co zrobić? Teraz zasnęła. Ma go w oku dopiero jakieś 30 min.

Gość gość
nic.Sam wyplynie z lzami.

Gość gość
A jeśli nie wypłynie to udać się z nią do lekarza? Boję się że coś się jej stanie

Gość gość
Ja poszlabym do lekarza. Moze ten paproch uwiera w oku i cos podrazni? Niewiadomo co to jest. Juz lepiej nie grzeb dziecku niczym w oku tylko jedz na IP i tam lekarz jej wyplucze tego paprocha.

Gość gość
jezus maria a nie mozesz po prostu zakropic sola fizjologiczna zeby wyplukac a nie wydluvywac?????? zwykla woda lub sol fizjologiczna taka jaka powinno sie przemywac codziennie dzieciom oczy?

Gość gość
Płakałam jej solą fizjologiczną ale nie nie wyyplynelo. Mała właśnie się obudziła i nie zauważyłam żeby ją coś uwieralo. Normalnie się bawi

Gość gość
wyplacze Oko ma łzawniki, które tego typu paprochy same wylewają z oka Moje ile razy miały cos w oku, i od przecierania pezez dziecko same wypadlo,ale z lzawikai wyplynelo