Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy muszę wykupić całą receptę?

Polecane posty

Gość gość

byłam u ginekologa po tabletki anty, on mi przy okazji przepisał jakieś kapsułki i tabletki na grzybice pochwy, moim zdaniem całkiem niepotrzebnie. Nie mam żadnych objawów grzybicy, nic mnie nie boli, nie swędzi nie mam upław. A profilaktycznie brać tego nie będę bo przecież takie tabletki niszczą florę bakteryjną. Czy mogę w aptece powiedzieć, że chce tylko antykoncepcje wykupić i nie będzie z tym problemu?

Gość gość
Oczywiście że możesz.

Gość gość
nie będzie problemu ale powinnaś się zastanowić lekarz powiedział ci że masz grzybicę? dlaczego ci przepisał? może na razie cię nie boli ale potem zacznie

Gość gość
nie będzie problemu, tylko zabiorą ci tą receptę i już nie będziesz mogła wykupić reszty gdybys się rozmysliła

Gość gość
Ten post wyzej, to nie prawda. Mozesz wykupic czesc recepty, i dostbiesz odpis na reszte. Z odpisu normalnie wykupisz reszte, ale musisz to zrobic w aptece ktora wydala odpis, i masz na to miesiac pozniej odpis traci waznosc. Nie mozna robic odpisu z odpisu.

Gość gość
wypisał mi bo chciał mnie naciągnąć na kolejną wizytę, powiedział, że muszę przyjść na kontrolę za 2 tygodnie, żeby sprawdzić, czy wszystko się wyleczyło. Po prostu taka diagnoza wydaje mi się być absurdalna, ale na wszelki wypadek zapytam o diagnozę innego lekarza u którego mam wizytę za tydzień. Jeśli i on tak stwierdzi to wtedy wykupię leki na grzybicę, na razie nie chcę się niepotrzebnie truć. A antykoncepcja jest mi potrzebna na już stąd moje pytanie.

Gość gość
Dr. Gołębiowski z Raciborza tak robi do tego wysyła pacjentki do swojej apteki z receptą żeby u niego kupować.

Gość gość
Czasami jestem w szoku, że niektórzy lekarze są tacy chciwi na kasę, a chęć niesienia ulgi i pomocy już gdzieś dawno zaginęła.